#1 – Marloes de Kiewit over perfectionisme en haar switch van mode naar muurschilderingen

Hallo en welkom bij de Gouden Lijntjes Podcast! De podcast waarin ik collega-illustratoren bij mij aan de keukentafel uitnodig. Terwijl we allebei aan een tekening werken vraag ik ze het hemd van het lijf over de ups en de downs van het vak.

Mijn naam is Anne Jorinde Kuiper en deze week hoor je het verhaal van Marloes de Kiewit.

Zij maakt onder andere de prachtigste muurschilderingen. Je kunt haar misschien kennen van haar werk in Rotterdam Zuid waar ze een Roodborstje in de Roodborststraat schilderde, maar ook op allerlei andere plekken siert haar werk de muren en ramen.

En wat ik zo leuk vind aan haar werk is dat het allereerst gewoon echt práchtig is, met heel veel kleur in realistische dieren of juist heel verfijnd lijnwerk rondom sierlijke mensen, maar vooral dat er altijd een soort heel fijne flow in zit, een soort harmonie. Knap hoe ze dat doet.

Marloes is net als ik een autodidact en gooide het roer om nadat ze eerst zes jaar lang in de mode-industrie werkte. Ze nam ontslag, en ging door midden-Amerika reizen. Daar maakte ze muurschilderingen en illustraties in ruil voor eten en onderdak. Eenmaal terug in Nederland zette ze dit werk voort en inmiddels is ze full time kunstenaar – al is ze zelf te kritisch om zichzelf zo te noemen, daarom doe ik het lekker voor d’r;)

Ik spreek Marloes op een belangrijk moment in haar leven. Ze heeft de afgelopen tijd een stap terug genomen om te onderzoeken waar zij als kunstenaar en mens nou eigenlijk voor staat.

We hebben het daarom dus ook over perfectionisme, voor jezelf op durven komen als artiest en ondernemer, self sabotage en hoe het is om commerciële opdrachten te doen.

Pak ook vooral zelf je potlood erbij, want wij zitten dus ondertussen ook lekker te tekenen. Dit zijn de gouden lijntjes van Marloes de Kiewit.

Teken je mee? Deel jouw werk met #goudenlijntjespodcast en/of tag mij @goudenlijntjes

🚀 Bekijk de video met ons tekenproces in de Gouden Lijntjes community

💐 Inspiratie nodig? Volg een van mijn cursussen: Gouden Lijntjes cursusoverzicht

Shownotes

✏️ Volg Marloes op Instagram

✨ Meer informatie over haar werk vind je op haar website

📩 Nooit meer een podcastaflevering missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Materiaal

Ohuhu alcoholmarkers set 216 (ik heb de brush/chisel combinatie en gebruik vooral de brushpunt)

Faber Castell Polychromos kleurpotloden set van 60 (+ aantal losse kleuren)

🌈 TIP: bij Be Creative Shop krijg je altijd 5% korting met code GOUDENLIJNTJES

*sommige links in de shownotes zijn affiliatelinks, bestellen via deze links kost jou niets extra’s