Tien bijzondere dieren makkelijk tekenen

Is het jou al opgevallen dat een van mijn favoriete dingen om te tekenen dieren zijn? Of ik mijn lieve kat Noedel met gouache vastleg, een vogel die ik op Safari in Zuid-Afrika met alcoholmarkers teken of speelse tekeningen van dieren die gekke dingen doen maak, ik ben er dol op! Natuurlijk heb ik daarom dan ook een lijstje met wel hele bijzondere dieren die ik ooit een keer wil tekenen. Het zijn misschien niet allemaal schattige beestjes, maar met een beetje fantasie weet ik zeker dat ik ze op een leuke manier vast zal kunnen leggen. Deze tien bijzondere dieren ga ik ooit heel eenvoudig tekenen!

Capibara makkelijk tekenen

Capibara’s zijn een Tiktok sensatie! Hun schattige smoeltjes en de blik in hun ogen die ik alleen maar kan omschrijven als “klaar met vandaag” zorgen dan ook voor heel veel memes. Dankzij hun unieke gezichtsuitdrukkingen lenen capibara’s zich perfect voor het tekenen in allerlei scenario’s. Terwijl ze een verkeerde bestelling bij Starbucks ontvangen bijvoorbeeld. Hoe je dat precies tekent leg ik je hier uit.

Amazonekroontiran eenvoudig tekenen

Tijdens de cursus Vogeltjes tekenen tekenen we samen een drietal vogels op een hele makkelijke manier. Die drie vogels zijn eigenlijk slechts een opwarmingsoefening want zodra je de techniek een beetje in de vingers krijgt, kun je elke vogel tekenen die je maar wilt. De amazonekroontiran moet je dan ook zeker op je tekenlijstje zetten!

Axolotl speels tekenen

Axolotls zijn kleine amfibieën die zo’n uniek lijf hebben dat ze voor heel veel (teken)plezier kunnen zorgen. Met hun altijd aanwezige glimlach, geinige pootjes en uitstulpingen rondom hun hoofd kun je de axolotl in elke soort scenario zetten. Misschien gaat de axolotl die jij tekent wel op gitaarles? Of danst hij met wat garnalenvrienden in de zee. Je weet maar nooit wat jouw creativiteit zal brengen!

Neusaap tekenen met kleurpotloden

Deze bijzondere aap heeft niet alleen een lange staart, een bolle buik en zwemvliezen tussen zijn tenen maar ook de meest interessante neus die ik ooit heb gezien! Ik kan de neus van de neusaap alleen maar omschrijven als augurkvormig. Het is niet voor niets dat de aap z’n naam heeft gekregen. De neusaap kun je op allerlei manieren tekenen, maar ik denk dat als ik ‘m echt eenvoudig zou willen tekenen dat ik voor de combinatie alcohol marker en kleurpotlood zou gaan.

Makkelijke luiaard tekenen

Oh luiaard, wat heb je toch een leuk lijfje. De lange, zwierige armen. De glimlach op je gezicht waar iedereen goede zin van krijgt. Je bijzonder vachtje. Luiaards zijn gewoon té schattig. Omdat hun vacht zó veel verschillende kleuren heeft en ook hun gezichtjes allerlei interessante haartjes hebben, zijn luiaards ontzettend eenvoudig vast te leggen met gouache.

Schubdiertje eenvoudig illustreren

Schubdieren lijken meer op reptielen dan op zoogdieren. Het zijn haast fantasiedieren en je kunt ze daarom ook heel eenvoudig in allerlei geinige scenario’s zetten. Dit karaktervolle beestje zou je bijvoorbeeld al fitnessend kunnen tekenen. Hoe adorable zou dat er wel niet uitzien?!

Jerboa met karakter tekenen

Heb je al van de Jerboa gehoord? Dit beessie wordt ook weleens een springmuis genoemd omdat ze net lijkt om een muis op stelten. Ze hupsen ook altijd vrolijk in hun rond op die lange achterpoten. Het is een perfect beestje om op een cartooneske manier te tekenen.

Eenvoudige vogelspin tekenen

I know… Heel veel mensen worden niet gelukkig van vogelspinnen. Hun harige poten en (toch best wel groot) lijf jagen veel mensen de stuipen op het lijf. Toch zijn ook deze beesten ontzettend mooi als je even naar ze kijkt. Ieder haartje heeft een eigen kleur en het lichaam van een vogelspin bestaat uit hele interessante vormen. Ik hoef ‘m niet direct vast te houden, maar een vogelspin van een afstandje bewonderen en dan met gouache schilderen vind ik best een tof plan!

Zeekoe illustreren

Lijkt een zeekoe stiekem uit één lichaamsdeel te bestaan? Ehhh maybe! Het hoofd van de zeekoe is namelijk niet afgesnoerd van het lichaam door een nek. Ook van achterpoten is er geen sprake. Ze hebben alleen aan de voorkant geinige flippers die ze kunnen gebruiken om dingen mee op te pakken. Ik vind ze zó aandoenlijk. Enne omdat ze slechts uit één geheel bestaan zijn ze best makkelijk te tekenen.

Creepy spookdiertje illustreren

Tot slot het spookdiertje. Lijkt een spookdiertje een beetje uit Gollum van Lord of the Rings? Ja. Is hij daarom minder schattig? Absoluut niet! Dit beestje is een perfect dier om voor Halloween te schilderen. Vind je niet?

Welke interessante dieren wil jij makkelijk leren tekenen?

Iedere keer als ik een cursus rondom dieren tekenen bedenk en opneem, raak ik zó gemotiveerd en geïnspireerd dat ik niet meer te houden ben! En soms zie zelfs ik door de bomen (in dit geval bijzondere dieren die ik wil tekenen) het bos (mijn wens om te gaan zitten en tekenen) niet meer. Het is een luxe probleem maar jullie herkennen ‘m vast! Gelukkig zijn de verschillende cursussen die ik aanbied de perfecte oplossing voor als je niet weet waar je moet beginnen en lekker wil leren dieren tekenen, illustreren of schilderen. Neem hier een kijkje naar de verschillende opties!