Bloemen en boeketten tekenen

Bloemen tekenen in een hand­omdraai

Wie wordt er niet vrolijk van een mooie bos bloemen? Leg ze vast op een kaart of in een journal, en je geniet er nog steeds van nadat de bloemen al láng verwelkt zijn. In deze korte cursus leer ik je om speelse en losse boeketten te tekenen met fineliner en aquarel, zonder al te veel precisiewerk en poespas. Gewoon rap een fleurig boeket neerzetten en je perfectionisme daarbij leren loslaten! Geen boeket is straks meer een uitdaging voor jou: jij zet ze in een handomdraai om tot een prachtige aquareltekening.

Naast de lessen zijn er nog eens 7 (!!!) bonusvideo’s direct beschikbaar. Waaronder 2 lessen met lentebloemen in nét weer een andere stijl en 5 verschillende boeketten.

Bloemen & boeketten schilderen

Je kijkt over mijn schouder mee hoe ik boeketten opzet. We gaan per les na hoe ik omga met aparte bloemvormen, gehele boeketten, aquarelleren, én het tekenen van vazen (ja, ook de ‘gevreesde’ glazen vaas! ;). Dit geeft je goeie handvatten bij het tekenen – ook bij andere boeketten. Deze cursus draait dus niet alleen om natekenen, maar juist om jou te leren voortaan zélf lekker aan de slag te kunnen.

Al meer dan 700 deelnemers gingen je voor. Doe jij ook gezellig mee? Voor slechts 75,- leer jij de mooiste boeketten schilderen met aquarel.

Psst….
Je kan ook een cursus cadeau geven!

Deze cursus is iets voor jou als je…

N

zin hebt om even lekker te tekenen

N

een handige vaardigheid wilt opdoen

N

het lastig vindt om complexe boeketten te tekenen

N

houdt van mooie bloemen om je heen

N

soms te perfectionistisch bezig bent, maar eigenlijk lekker snel resultaat wilt zien

N

een totale beginner bent, en wilt experimenteren met een nieuwe hobby

N

soms bang bent dat je niet kunt tekenen, maar het wel heel leuk zou vinden om dit (beter) te leren

N

graag wat losser wilt leren tekenen

N

al vaker tekent, maar een andere stijl wilt uitproberen

N

een leuk onderwerp zoekt voor persoonlijke kaartjes, handgemaakte cadeautjes, of andere herinneringen

Al meer dan 700 deelnemers gingen je voor. Doe jij ook gezellig mee? Voor slechts 75,- leer jij de mooiste boeketten schilderen met aquarel.

Nellie Oosterbaan
{Het is zo leuk om te doen. Heb niet geweten dat ik nog zo kon tekenen. Het word goed uitgelegd, de instructies zijn goed duidelijk. Op de foto mijn eerste resultaat. Ben nu wel geprikkeld om het opnieuw te doen, maar dan met een eigen bloem boeket. Kan soms niet eens kiezen welke ik eerst zal tekenen.{
Marlinde
{Wat een superleuke cursus! Via een andere community al wat ervaring met waterverf opgedaan. Deze manier van werken is echter zó verrassend anders, ik word opnieuw helemaal enthousiast. En écht, met de heldere uitleg kan iedereen het leren.{
Louise
{Wat een leuke en leerzame cursus is de cursus Bloemen en Boeketten tekenen.. Door middel van handige filmpjes en oefenbladen leer je op een fijne manier allerlei trucjes om een mooie bos bloemen te maken. Ook zitten er extra bonus filmpjes bij, waardoor je echt alles eruit kan halen. Ik kan de cursus iedereen aanraden!{
gravatar
Carola
{Duidelijke uitleg in de cursus bloemen en boeketten (en vazen) tekenen. De verschillende manieren voor het opzetten van je tekening is interessant.{
Mireille de Beer
{ik heb met veel plezier mee gedaan aan de online tekenen van bloemen ik ga zeker veel meer lekker tekenen het geeft mij ontspanning en maakt mijn hoofd leeg echt een aanrader de online cursus{
gravatar
Jessica
{Nooit had ik gedacht om een boeket bloemen zo goed te kunnen natekenen. Anne leert je alle trucjes en je leert hoe je "foutjes" kan oplossen of ermee leert leven. Wil je in detail tekenen of net alleen de sfeer weergeven? Anne heeft voor alles een stap voor stap uitleg. zo handig. al mijn boeketten zullen vanaf nu vereeuwigd worden in een tekening 🙂{
gravatar
Petra Kleijn
{Ik vond de cursus leuk om te doen, maar ik had er eerlijk gezegd iets anders van verwacht. Ik dacht dat je echt bloemen ging leren tekenen, en niet op deze manier suggestie wekken van bloemen. En ging allemaal behoorlijk snel als je tegelijkertijd mee wilde doen. Gelukkig kon je hem stopzetten en weer bijbenen.{
gravatar
Stephanie
{Ik vond de cursus bloemen en boeketten helemaal top! Echt leuk die losse stijl, ik hou er echt van. Er pochten va. Mij nog een hele reeks filmpjes bij ik krijg er maar liet genoeg van. Elke keer als Anne iets tekent of doet vind ik het echt heerlijk. Ik wou dat ik het ook kon. Sketch journal cursus al gevolgd en nu beginnen aan de volgende (next level) , kan niet wachten. 🤩🎉{
gravatar
Patricia
{Wat een plezier deze cursus. Heel goed om af te rekenen met perfectionisme op een heerlijke, vrolijke manier. Petje af hoe Anne dat doet!!{
gravatar
Loes Zonneveld
{Ik wilde altijd al graag boeketten natekenen maar ik zag door de bomen het bos niet en wist niet waar te beginnen. Door de lessen van Gouden lijntjes kijk ik nu heel anders naar iedere bloem en ieder boeket en ik heb al heel wat leuke ‘bloemboeketportretjes’ gemaakt. Echt een aanrader deze cursus!{
Paula
{Hoi hoi, ik zit nog midden in de cursus bloemen online tekenen en ik heb er nog steeds plezier in. De templates zijn een aanvulling om anders tegen bloemen/vazen aan te kijken en te leren kijken en aquarelleren. Realistisch naschilderen kan ik als ik wat uurtjes pak wel, nu kan ik dankzij Anne ook snel en losjes een boeket aquarelleren. Alleen nu nog wat oefenuurtjes maken om beter te worden, een kwestie van durven en doen. Fijn dat Anne laat zien dat wat niets lijkt al snel iets lijkt en dat je gewoon moet doorgaan. Superleuk om al kleine kaartjes te maken voor aan een cadeautje. Anne bedankt! Liefs Paula{
gravatar
Suzanne
{Ik was eerst een beetje sceptisch tegenover deze cursus, ik vond het te duur. Maar ik mijn nieuwsgierigheid won het van mijn gierigheid en wat ben ik daar blij om. Anne legt het zo duidelijk uit wat ze doet. Ik tekende altijd veel preciezer maar door deze cursus is mijn hele stijl aan het veranderen! Het deel vazen vond ik ook heel tof, ik kan nu hele mooie effecten creëren en kijk ineens anders naar gewoon ‘doorzichtig’ Het heeft mij dus meer gebracht dan alleen boeketten 😊 heel erg bedankt 🤩{
gravatar
Linda
{Super leuke cursus, goed te volgen ook voor iemand met weinig ervaring!{
gravatar
Sanne van Dijk - Pippa Knus
{Ondanks dat ik zelf illustrator ben vind ik het heerlijk om nieuwe dingen te leren en te blijven ontwikkelen. De cursus van Anne was echt super leuk en zeker een aanrader! Voor zowel de beginner als de gevorderde.{
gravatar
Remke Mulders
{In deze workshop leert Anne je op een hele duidelijke manier hoe je op een losse manier boeketten kunt tekenen. Je leert de compositie te maken en de bloemen op een schetsmatige manier tekenen. Daarna het kleur opzetten met aquarel, hoe meng je kleuren hoe zet je contrast in voor een maximaal effect. Zelf heb ik na de cursus al een paar hele leuke verjaardagskaarten gemaakt waarmee ik groot succes had! Kan dit echt iedereen aanraden!{
gravatar
Brenda Bakker
{Ik heb deze supergave cursus gedaan en die smaakt zeker maar meer. Ik kon al wel aardig tekenen en ook in deze lekkere losse stijl. Ik hou er ontzettend van. En het is dus niet helemaal nieuw voor mij. Ik heb ondanks dat ik zelf al aardig iets kon nog heel veel info uit deze lessen gehaald. Over kleuren en diepte, diepte in de kleuren, het goed leren kijken en waar je dan naar moet kijken. Ook de opzet van begin tot het einde werd superduidelijk uitgelegd. Buiten dat het een heel leuk en informatieve cursus is, is Anne natuurlijk ook heel leuk om naar te kijken en naar te luisteren. Dat maakt de lessen en de lesstof zo veel fijner om in je op te nemen. Ik kan het iedereen aanraden die van bloemen houdt en losjes wil leren tekenen en schilderen.{
gravatar
Nienke
{Als mede-illustrator dacht ik: bloemen tekenen, dat kan ik toch al? Maar Anne laat echt zien hoe snel je de essentie van iets kan vastleggen, zonder eeuwig op details te blijven hangen. Het hielp me echt om losser te gaan werken! Vond 't een heerlijk cursus om te volgen, met als extra heel veel inspiratie.{
gravatar
Eleonor Vroegindeweij
{Het is heel makkelijk om de lessen te vinden. Het ziet er op zich ook heel erg mooi en leuk uit. Anne is heel erg enthousiast. Helaas is ze teveel in beeld, wat ten koste gaat van de les. Ik zie graag wat ik moet doen. Soms is een bloem nauwelijks af en draait de camera al terug naar Anne, zodat je geeneens het eind resultaat kunt zien . Even een tel wachten zou ontzettend prettig zijn, zodat je het daar even stop kunt zetten. Ook word er ergens een heel stuk van de zijkant gefilmd, wat het ook niet makkelijk maakt om het te volgen. Verder ligt het tempo heel erg hoog. Ik zal niet snel nog aan een nieuwe cursus beginnen, daarvoor vind ik het vergeleken met andere cursussen, waarbij de camera wel gericht blijven op het tekenblad wat veel prettiger is, veels te duur.{
Nellie Oosterbaan
{Het is zo leuk om te doen. Heb niet geweten dat ik nog zo kon tekenen. Het word goed uitgelegd, de instructies zijn goed duidelijk. Op de foto mijn eerste resultaat. Ben nu wel geprikkeld om het opnieuw te doen, maar dan met een eigen bloem boeket. Kan soms niet eens kiezen welke ik eerst zal tekenen.{
Marlinde
{Wat een superleuke cursus! Via een andere community al wat ervaring met waterverf opgedaan. Deze manier van werken is echter zó verrassend anders, ik word opnieuw helemaal enthousiast. En écht, met de heldere uitleg kan iedereen het leren.{
Louise
{Wat een leuke en leerzame cursus is de cursus Bloemen en Boeketten tekenen.. Door middel van handige filmpjes en oefenbladen leer je op een fijne manier allerlei trucjes om een mooie bos bloemen te maken. Ook zitten er extra bonus filmpjes bij, waardoor je echt alles eruit kan halen. Ik kan de cursus iedereen aanraden!{

Wat houdt de cursus in?

 • 5 lessen van gemiddeld 20 minuten (bloemen tekenen, boeket analyseren, aquarelleren en vazen tekenen)
 • fijne, praktische oefenopdrachten met handige werkbladen
 • 2 bonus ’timelapses’ (versnelde video’s) van 10 minuten waarin je mij een boeket van begin tot eind ziet tekenen
 • 5 bonusvideo’s van 15-30 minuten (waarvan 3 mét uitleg!) waarin ik verschillende boeketten teken op de manier uit de cursus, maar ook een enkele hyacint: zo oefen je verschillende stijlen!
 • toegang tot een besloten groep om je resultaten te delen met anderen
 • extra inspiratie: foto’s en maar liefst 3 templates om over te trekken of in te kleuren

Hoe lang duurt deze cursus?

 • De cursus is direct beschikbaar
 • De cursusvideo’s duren samen ongeveer 1.5-2 uur
 • De bonusvideo’s duren samen ruim 2 uur
 • Neem na alle 5 lessen minimaal een uurtje extra voor de oefenopdracht (of zo lang als je wilt!)
 • De cursus blijft na aankoop 4 maanden beschikbaar
 • Je kunt de lessen in die 4 maanden zo vaak terugkijken als je wilt

Wat heb je nodig?

Psst… met de code GOUDENLIJNTJES krijg je 5% korting op jouw aankoop bij Be Creative Shop

Aquarelverf
Ik werk in deze cursus met met de Winsor & Newton Professional set van 12. Voor andere cursussen werk ik ook graag met dit Cotman reissetje van van Winsor & Newton.

Aquarelpapier
Er is ont-zet-tend veel aquarelpapier te koop. In deze cursus gebruik ik A3 aquarelpapier van Schut (250 gram, 30 vellen, medium fijn). Eigenlijk vooral omdat het lekker groot is. Verder gaat mijn voorkeur uit naar Hot Pressed papier, dat is lekker glad.

Potlood & gum
Ik gebruik een HB potlood van Staedtler uit deze set, maar dit Pentel vulpotlood 0.5 mm is ook fijn. 

Fineliner of zwarte pen (watervast)
Ik gebruik vaak een combinatie van een dunne (bijv. 0.1 of 0.3) en een iets dikkere fineliner (zoals 0.5 of 0.8), belangrijk is dat deze watervast is! Bijvoorbeeld die van eddingStaedtlerMicron en Winsor & Newton.

Meer materiaaltips nodig? Hier vind je al mijn favorieten!

  OOK ALS JE GEEN BLOEMEN IN HUIS HEBT

   

  Je krijgt van mij namelijk een bérg inspiratie om zelf aan de slag te gaan:

   

  • een serie authentieke foto’s om als inspiratie te gebruiken
  • een Pinterest-board met nóg meer mooie boeketten
  • 3 templates van de boeketten die ik in de les teken, om zelf over te trekken en in te kleuren

  “Kan ik ook met ander materiaal meedoen?”
  Voel je vrij! De cursus is in principe gericht op aquarel, maar je mag zeker meedoen met andere materialen. Je leert tijdens de cursus namelijk ook de bloemen analyseren, en het schetsen met deze kennis is van toepassing op allerlei soorten manieren van werken. Ook het herkennen van de kleuren en opzetten van het boeket kun je met allerlei materialen doen, bijvoorbeeld alcoholmarkers, kleurpotlood of gouache. Of houdt je werkplek brandschoon en ga aan de slag met digitaal tekenen in Procreate!

  Let wel op: deze materialen hebben uiteraard een andere uitwerking dan aquarel. Aquarel vloeit prachtig door, waardoor je mooie, soms onverwachte kleurverlopen krijgt. Maar met wat creatief omdenken kán je natuurlijk ook met iets anders werken. Het is aan jou of je dat zelf fijn vindt.

  Bonus: lentebloemen schilderen!

  Speciaal voor de lente heb ik nóg 2 extra bonuslessen toegevoegd aan de cursus. Hierin gaan we aan de slag met nét weer een andere stijl.

  – schilder een boeket tulpen in een snelle losse stijl 
  – maak een ansichtkaart met een hyancint (met bol!)

  Lekker de handen uit de mouwen

  De boeketten die ik teken hebben een ongedwongen, ietwat rommelige stijl. Dat maakt ze juist zo heerlijk om te tekenen! Je hebt namelijk geen perfecte lijnen nodig om een prachtige aquareltekening te maken. Een paar goedgeplaatste kleuren, lijnsuggesties voor de juiste texturen, en een flinke dosis plezier is genoeg. Ik leer je precies de tips en trucs die je nodig hebt om een boeket te analyseren en goed én snel op papier te krijgen.

  Nellie Oosterbaan
  {Het is zo leuk om te doen. Heb niet geweten dat ik nog zo kon tekenen. Het word goed uitgelegd, de instructies zijn goed duidelijk. Op de foto mijn eerste resultaat. Ben nu wel geprikkeld om het opnieuw te doen, maar dan met een eigen bloem boeket. Kan soms niet eens kiezen welke ik eerst zal tekenen.{
  Marlinde
  {Wat een superleuke cursus! Via een andere community al wat ervaring met waterverf opgedaan. Deze manier van werken is echter zó verrassend anders, ik word opnieuw helemaal enthousiast. En écht, met de heldere uitleg kan iedereen het leren.{
  Louise
  {Wat een leuke en leerzame cursus is de cursus Bloemen en Boeketten tekenen.. Door middel van handige filmpjes en oefenbladen leer je op een fijne manier allerlei trucjes om een mooie bos bloemen te maken. Ook zitten er extra bonus filmpjes bij, waardoor je echt alles eruit kan halen. Ik kan de cursus iedereen aanraden!{
  gravatar
  Carola
  {Duidelijke uitleg in de cursus bloemen en boeketten (en vazen) tekenen. De verschillende manieren voor het opzetten van je tekening is interessant.{
  Mireille de Beer
  {ik heb met veel plezier mee gedaan aan de online tekenen van bloemen ik ga zeker veel meer lekker tekenen het geeft mij ontspanning en maakt mijn hoofd leeg echt een aanrader de online cursus{
  gravatar
  Jessica
  {Nooit had ik gedacht om een boeket bloemen zo goed te kunnen natekenen. Anne leert je alle trucjes en je leert hoe je "foutjes" kan oplossen of ermee leert leven. Wil je in detail tekenen of net alleen de sfeer weergeven? Anne heeft voor alles een stap voor stap uitleg. zo handig. al mijn boeketten zullen vanaf nu vereeuwigd worden in een tekening 🙂{
  gravatar
  Petra Kleijn
  {Ik vond de cursus leuk om te doen, maar ik had er eerlijk gezegd iets anders van verwacht. Ik dacht dat je echt bloemen ging leren tekenen, en niet op deze manier suggestie wekken van bloemen. En ging allemaal behoorlijk snel als je tegelijkertijd mee wilde doen. Gelukkig kon je hem stopzetten en weer bijbenen.{
  gravatar
  Stephanie
  {Ik vond de cursus bloemen en boeketten helemaal top! Echt leuk die losse stijl, ik hou er echt van. Er pochten va. Mij nog een hele reeks filmpjes bij ik krijg er maar liet genoeg van. Elke keer als Anne iets tekent of doet vind ik het echt heerlijk. Ik wou dat ik het ook kon. Sketch journal cursus al gevolgd en nu beginnen aan de volgende (next level) , kan niet wachten. 🤩🎉{
  gravatar
  Patricia
  {Wat een plezier deze cursus. Heel goed om af te rekenen met perfectionisme op een heerlijke, vrolijke manier. Petje af hoe Anne dat doet!!{
  gravatar
  Loes Zonneveld
  {Ik wilde altijd al graag boeketten natekenen maar ik zag door de bomen het bos niet en wist niet waar te beginnen. Door de lessen van Gouden lijntjes kijk ik nu heel anders naar iedere bloem en ieder boeket en ik heb al heel wat leuke ‘bloemboeketportretjes’ gemaakt. Echt een aanrader deze cursus!{
  Paula
  {Hoi hoi, ik zit nog midden in de cursus bloemen online tekenen en ik heb er nog steeds plezier in. De templates zijn een aanvulling om anders tegen bloemen/vazen aan te kijken en te leren kijken en aquarelleren. Realistisch naschilderen kan ik als ik wat uurtjes pak wel, nu kan ik dankzij Anne ook snel en losjes een boeket aquarelleren. Alleen nu nog wat oefenuurtjes maken om beter te worden, een kwestie van durven en doen. Fijn dat Anne laat zien dat wat niets lijkt al snel iets lijkt en dat je gewoon moet doorgaan. Superleuk om al kleine kaartjes te maken voor aan een cadeautje. Anne bedankt! Liefs Paula{
  gravatar
  Suzanne
  {Ik was eerst een beetje sceptisch tegenover deze cursus, ik vond het te duur. Maar ik mijn nieuwsgierigheid won het van mijn gierigheid en wat ben ik daar blij om. Anne legt het zo duidelijk uit wat ze doet. Ik tekende altijd veel preciezer maar door deze cursus is mijn hele stijl aan het veranderen! Het deel vazen vond ik ook heel tof, ik kan nu hele mooie effecten creëren en kijk ineens anders naar gewoon ‘doorzichtig’ Het heeft mij dus meer gebracht dan alleen boeketten 😊 heel erg bedankt 🤩{
  gravatar
  Linda
  {Super leuke cursus, goed te volgen ook voor iemand met weinig ervaring!{
  gravatar
  Sanne van Dijk - Pippa Knus
  {Ondanks dat ik zelf illustrator ben vind ik het heerlijk om nieuwe dingen te leren en te blijven ontwikkelen. De cursus van Anne was echt super leuk en zeker een aanrader! Voor zowel de beginner als de gevorderde.{
  gravatar
  Remke Mulders
  {In deze workshop leert Anne je op een hele duidelijke manier hoe je op een losse manier boeketten kunt tekenen. Je leert de compositie te maken en de bloemen op een schetsmatige manier tekenen. Daarna het kleur opzetten met aquarel, hoe meng je kleuren hoe zet je contrast in voor een maximaal effect. Zelf heb ik na de cursus al een paar hele leuke verjaardagskaarten gemaakt waarmee ik groot succes had! Kan dit echt iedereen aanraden!{
  gravatar
  Brenda Bakker
  {Ik heb deze supergave cursus gedaan en die smaakt zeker maar meer. Ik kon al wel aardig tekenen en ook in deze lekkere losse stijl. Ik hou er ontzettend van. En het is dus niet helemaal nieuw voor mij. Ik heb ondanks dat ik zelf al aardig iets kon nog heel veel info uit deze lessen gehaald. Over kleuren en diepte, diepte in de kleuren, het goed leren kijken en waar je dan naar moet kijken. Ook de opzet van begin tot het einde werd superduidelijk uitgelegd. Buiten dat het een heel leuk en informatieve cursus is, is Anne natuurlijk ook heel leuk om naar te kijken en naar te luisteren. Dat maakt de lessen en de lesstof zo veel fijner om in je op te nemen. Ik kan het iedereen aanraden die van bloemen houdt en losjes wil leren tekenen en schilderen.{
  gravatar
  Nienke
  {Als mede-illustrator dacht ik: bloemen tekenen, dat kan ik toch al? Maar Anne laat echt zien hoe snel je de essentie van iets kan vastleggen, zonder eeuwig op details te blijven hangen. Het hielp me echt om losser te gaan werken! Vond 't een heerlijk cursus om te volgen, met als extra heel veel inspiratie.{
  gravatar
  Eleonor Vroegindeweij
  {Het is heel makkelijk om de lessen te vinden. Het ziet er op zich ook heel erg mooi en leuk uit. Anne is heel erg enthousiast. Helaas is ze teveel in beeld, wat ten koste gaat van de les. Ik zie graag wat ik moet doen. Soms is een bloem nauwelijks af en draait de camera al terug naar Anne, zodat je geeneens het eind resultaat kunt zien . Even een tel wachten zou ontzettend prettig zijn, zodat je het daar even stop kunt zetten. Ook word er ergens een heel stuk van de zijkant gefilmd, wat het ook niet makkelijk maakt om het te volgen. Verder ligt het tempo heel erg hoog. Ik zal niet snel nog aan een nieuwe cursus beginnen, daarvoor vind ik het vergeleken met andere cursussen, waarbij de camera wel gericht blijven op het tekenblad wat veel prettiger is, veels te duur.{
  gravatar
  Carola
  {Duidelijke uitleg in de cursus bloemen en boeketten (en vazen) tekenen. De verschillende manieren voor het opzetten van je tekening is interessant.{
  Mireille de Beer
  {ik heb met veel plezier mee gedaan aan de online tekenen van bloemen ik ga zeker veel meer lekker tekenen het geeft mij ontspanning en maakt mijn hoofd leeg echt een aanrader de online cursus{
  gravatar
  Jessica
  {Nooit had ik gedacht om een boeket bloemen zo goed te kunnen natekenen. Anne leert je alle trucjes en je leert hoe je "foutjes" kan oplossen of ermee leert leven. Wil je in detail tekenen of net alleen de sfeer weergeven? Anne heeft voor alles een stap voor stap uitleg. zo handig. al mijn boeketten zullen vanaf nu vereeuwigd worden in een tekening 🙂{

  Al meer dan 700 mensen leerden met deze cursus de basis van het schilderen met aquarel!

  Sluit jij ook gezellig aan? Voor slechts 75,- leer jij werken met aquarel en schilder jij straks de fleurigste boeketten!

  Psst….
  nu met 7 bonuslessen!

  Veelgestelde vragen

  Hoe gaat het (technisch) in z'n werk?

  Alle lessen zijn direct beschikbaar in de online leeromgeving. Als dit de eerste cursus is die je bij Gouden Lijntjes doet, ontvang je na aankoop een link met jouw unieke inloggegevens voor de online omgeving. Heb je al een account? Dan vind je jouw cursus na aankoop op de overzichtspagina (https://community.goudenlijntjes.nl/resources)

  Je krijgt daarnaast ook toegang tot een besloten groep waar je de resultaten kunt delen met andere deelnemers.

  Kan ik de cursus ook volgen vanaf mijn tablet of telefoon?

  Dat kan zeker! Ik raad echter aan om dan wel de browserversie van de online omgeving gebruiken. Er bestaat ook een app van de online leeromgeving, die vind je in de appstore onder ‘Huddle’, maar die vind ik zelf vrij onoverzichtelijk werken. Helaas heb ik zelf geen invloed op het design van deze app… Open daarom voorlopig gewoon de cursus in je browser – tenzij je zin hebt om even lekker in de app te duiken om er wegwijs te worden, natuurlijk!

  Ik heb geen laptop/iPad/tablet, kan ik dan wel een cursus volgen?

  Zeker! Alle cursussen zijn te volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. We hebben alleen geen versie op papier of dvd/.video beschikbaar 😉

  Wanneer begint de cursus?

  Je kan na aankoop direct beginnen!

  Kan ik ook vragen stellen over de inhoud van de lessen, of feedback op mijn huiswerk ontvangen?

  Nee, persoonlijke feedback is niet bij de cursus inbegrepen. De cursus is zo opgezet dat je volledig zelf aan de slag gaat met de lessen. Wel is er een speciale plek om je huiswerk te delen met andere deelnemers: dat is ontzettend gaaf, want je raakt enorm door elkaar geïnspireerd!
  Ook vind ik het natuurlijk hartstikke leuk als je jouw resultaten deelt via socials (vaak is er een speciale hashtag beschikbaar per cursus – zie daarvoor de cursusinhoud) en mij dan even tagt (@goudenlijntjes). Als trotse juf kijk ik graag mee!
  Technische vragen en/of vragen over de aankoop kunnen natuurlijk naar community@goudenlijntjes.nl gestuurd worden – mijn team helpt je snel verder.

  Hoe lang heb ik toegang tot mijn cursus?

  Het aantal maanden dat je toegang hebt verschilt per cursus. Voor deze cursus is dat 4 maanden. Je kunt het aantal maanden ook altijd terugvinden op de factuur in je bestelbevestiging – deze ontvang je na aankoop in je inbox.

  Waarom heb ik maar een beperkte periode toegang tot mijn cursus?

  Ik heb de cursussen heel bewust een beperkte toegangstijd gegeven. Want wist je dat een enórm percentage van de deelnemers hun cursus niet afmaakt als ze onbeperkt de tijd hebben? Zie het daarom als een stok achter de deur om lekker tijd te maken om met de cursus aan de slag te gaan!

  Ik ben bang dat ik niet genoeg tijd heb! Kan ik de cursustoegang verlengen?

  Allereerst: laat die aanstaande deadline een goede stok achter de deur zijn om er tóch nog het maximale uit te halen! Want van uitstel komt meestal afstel, en dat zou zonde zijn. Lukt het toch echt niet om het binnen de tijd af te maken? Tegen het eind van je cursus ploft er altijd een mail in je inbox met een mooi aanbod voor verlenging. Maar toch wil ik je stimuleren om nog even lekker aan de slag te gaan: you got this!

  Help, mijn filmpje loopt vast / wil niet laden / heeft slechte kwaliteit / de audio loopt niet synchroon!

  De filmpjes zijn van goede kwaliteit en met juiste audio geüpload. Check je internetverbinding, en of je bijvoorbeeld je laptop of computer moet updaten.

  Doet de video het echt niet? Mail ons dan even op info@goudenlijntjes.nl!

  Is er ondertiteling beschikbaar?

  Nee, helaas. Ik heb lang gezocht naar een oplossing om mijn vele uren aan cursusvideo’s te ondertitelen, maar tot nu toe nog geen haalbare optie gevonden. Ik moet dus voorlopig de ondertiteling verschuldigd blijven.

  Ik heb nog bijna geen ervaring met tekenen/schilderen, kan ik dit ook?

  Tuurlijk! Deze cursus is zowel toegankelijk voor ultieme beginners als de wat meer gevorderde tekenaars. Beginners zijn vaak verbáásd wat ze kunnen, met een paar handige tips. Check de reviews maar eens: daar lees je van mensen die ook weinig tot geen ervaring hadden hoe zij de cursus vonden.

  Ik leg altijd alles vanaf het begin uit, inclusief uitleg van het materiaal. Maar bovendien zorg ik ook dat je niet alleen leert natekenen, maar écht handige tekenvaardigheden opdoet. Daardoor leer je ook om na de cursus lekker door te tekenen.

  Ik heb nog nooit een online cursus gedaan, is dit wel iets voor mij?

  Ja hoor, een online cursus is hartstikke leuk om eens te proberen! Het werkt eigenlijk net zoals een offline workshop: en het handige is dat je precies over mijn schouder mee kunt kijken, mij op pauze kunt zetten én de video zo vaak terug kunt spoelen als je wilt. Wist je dat ik ondertussen al meer dan 10.000 mensen heb leren tekenen in online cursussen, tutorials en demo’s?

  Kan ik de cursus ook volgen met ander materiaal?

  Voel je vrij! De cursus is in principe gericht op aquarel, maar je mag zeker meedoen met andere materialen. Je leert tijdens de cursus namelijk ook de bloemen analyseren, en het schetsen met deze kennis is van toepassing op allerlei manieren van werken. Ook het herkennen en opzetten van de kleuren kun je met allerlei materialen doen, bijvoorbeeld alcoholmarkers, kleurpotlood of gouache.

  Let wel op: deze materialen hebben uiteraard een andere uitwerking dan aquarel. Aquarel vloeit prachtig door, waardoor je mooie, soms onverwachte kleurverlopen krijgt. Maar met wat creatief omdenken kán je natuurlijk ook met iets anders werken. Het is aan jou of je dat zelf fijn vindt.

  Ik wil graag botanische, gedetailleerde bloemen leren tekenen, leer ik dat in deze cursus?

  Nee. Deze cursus is niet gericht op heel gedetailleerde, botanische tekeningen. De bloemen en boeketten uit deze cursus hebben een speelse, losse stijl die je kunt zien op de voorbeeldfoto’s.

  Krijg ik korting op de cursus als ik lid van Gouden Lijntjes Community ben?

  Jazeker! Als communitylid ontvang je altijd 10% korting op de cursussen. Je vindt de kortingscode terug in de community onder Community Content > Kortingscode. Of klik hier 🙂

  Kan ik ook in termijnen betalen?

  Dit is alleen mogelijk voor cursussen boven de €100. Deze kunnen in 3 termijnen betaald worden, deze optie kan je aanvinken op de betaalpagina.

  Ik ben zó blij met wat ik geleerd heb dat ik mijn tekeningen die ik tijdens de cursus gemaakt heb wel wil gaan verkopen! Mag dat?

  Wat heerlijk dat je zo enthousiast bent! Op de inhoud van de cursus, en dus de afbeeldingen, zit auteursrecht. Het is geen probleem om deze voor persoonlijk gebruik na te tekenen (bijvoorbeeld als huiswerk), maar je kunt ze niet inzetten voor commercieel gebruik – zie ook mijn algemene voorwaarden. Zelfs als je één of twee dingen wijzigt, kun je beter nog voorzichtig zijn. Marloes de Vries heeft heel handige blogs over licenties en auteursrecht, die ik graag aanbeveel.

  Natuurlijk is het logisch dat je een bepaalde stijl een beetje overneemt als je een cursus van me hebt gevolgd, dat snap ik ook helemaal en daar hoef je je geen zorgen over te maken. Zie het als mooi uitgangspunt om gaandeweg je eigen stijl te ontdekken en ontwikkelen!