Schilder deze Vaderdag een bos bloemen voor jouw pa!

Maar liefst 41% van alle mannen ontvangt graag eens zo af en toe een bos bloemen. Wist jij dat al?! Ik schrok me een hoedje toen ik het hoorde. Sindsdien heb ik het mijn taak gemaakt om zo af en toe ook eens een mooi boeket bloemen voor niet alleen mijn moeder, maar ook mijn vader mee te nemen. Omdat dit hem zo bevalt, ben ik deze Vaderdag zelfs van plan om een boeket bloemen voor hem te schilderen! Welke bloemen ik precies ga schilderen en hoe ik dat ga doen, lees je in deze blog!

Het perfecte Vaderdag cadeau? Bloemen natuurlijk!

Bloemen worden heel vaak als vrouwending gezien. Met hun mooie kleuren, kekke vormpjes en heerlijke geuren vind ik bloemen ook helemaal geweldig. Maar waarom bloemen krijgen nou echt een vrouwending is? Ik heb geen flauw idee! Het lijkt haast een taboe dat mannen bloemen krijgen! En dat terwijl er wel wordt verwacht dat mannen bloemen aan vrouwen geven. Make it make sense! Om dit taboe te doorbreken, zou je eens aan jouw pa kunnen vragen wanneer hij voor het laatst een bosje bloemen heeft gekregen. Het antwoord zal je waarschijnlijk verbazen. Of verras hem gewoon met een boeket en kijk dan wat zijn reactie is. Vindt hij het écht niet leuk? Dan kun je altijd nog je back up plan (een fles bier) tevoorschijn toveren. Als je het leuk vindt om te schilderen, kun je natuurlijk ook meteen een bos prachtige bloemen op papier toveren. Met de cursus bloemen en boeketten tekenen neem ik jou stap voor stap mee in de wereld van de getekende en geschilderde bloemen.

Bloemen tekenen voor je vader, zo start je

Jouw vader was vroeger vast een groot fan van jouw alle tekeningen en knutselwerken die je op school maakte. Waarschijnlijk hing hij ze vol trots op de koelkast (waar hangen ouders die tekeningen nu eigenlijk? Er bestaan haast geen magnetische koelkasten meer!). Kun jij je de laatste keer herinneren dat je een tekening of schilderij voor jouw pa maakte? Dat was vast even geleden he! Laten we daarom meteen aan de slag gaan met het maken van een bloemenschilderij voor vaderdag. We beginnen door zelf een bos bloemen in huis te halen. En deze bos heel goed te bekijken. We gaan er niet bovenop zitten en we gaan het boeket niet van alle kanten bekijken. Maar we nemen het perspectief vanuit één kant. Zet het boeket daarom op ongeveer een arm afstand van je af. Bekijk de vormen van de bloemen in de vaas. Zijn sommige bloemen rond? Vierkant? Driehoekig? Kun je er een paar basisvormen uit halen? Dan ben je al heel goed bezig! Tijdens de cursus bloemen en boeketten tekenen leer je in 5 lessen tijd om zelf een boeket bloemen voor Vaderdag te tekenen. Na les twee heb je zelfs al een klein boeketje op papier staan! Het enige wat jij dan nog hoeft te doen, is je schilderij in een lijstje te hangen en in te pakken.

Populaire boeketten om voor Vaderdag schilderen

Tja, als je eenmaal gemotiveerd bent en aan de slag wilt, dan is het alleen nog even nodig om zelf een bos bloemen in huis te halen. Pak je fiets en sjees even naar de lokale bloemist, het treinstation of een dichtbij zijnde kwekerij. In het voorjaar kun je al heel veel verschillende soorten boeketten in huis halen. Natuurlijk kun je gewoon een standaard boeketje pakken, maar het is nog veel leuker om een persoonlijk boeket voor Vaderdag samen te stellen. Je zou dat boeket dan ook nog eens als extra cadeautje aan je pa kunnen geven. Heeftie meteen een schilderij én een boeket bloemen die helemaal op hem zijn afgestemd. Heeft je vader een lievelingsbloem? Het zou best kunnen dat je dat eigenlijk helemaal niet weet. Stuur daarom je moeder even een appje. Hopelijk heeft zij enig idee. Of kijk eens welke boeketten hij in het verleden voor haar (of voor jou) heeft meegenomen. Dat zegt ook al heel wat over wat hij mooi vindt! Een paar toffe bloemen die zowel mooi zijn én leuk zijn om na te tekenen, zijn:

  • Zonnebloemen
  • Protea’s
  • Lelies
  • Alliums
  • Gladiolen
Vaas met bloemen naschilderen

Jouw eerste boeket schilderen kan vandaag!

Twijfel je nog over wat een leuk Vaderdagcadeau is? Laat mij jou er dan van overtuigen om dit jaar lekker creatief te worden! Beginnen met de cursus bloemen en boeketten schilderen is veel makkelijker dan je denkt. Je hoeft bijna niks in huis te hebben en hoeft zelfs nergens naartoe te gaan. Met een potlood, fineliner, aquarel, papier en telefoon/iPad/laptop kun je gewoon meteen al beginnen! Dus wil jij jouw papa deze Vaderdag verrassen met een prachtig bos geschilderde bloemen? Grijp dan nu je kans en start direct!