Een boeket bloemen voor moederdag tekenen

Wist jij dat de meeste moeders het liefst een bosje bloemen krijgen voor moederdag? Tegen een bos bloemen bokst een reep chocola of fles wijn niet op! Misschien geef jij jouw ma ieder jaar al een bosje bloemen en is dit het moment om jouw cadeau nog wat bijzonderder te maken. Een creatievere versie van een boeketje bloemen is namelijk een zelf getekend boeket bloemen! Was jouw moeder vroeger ook zo fan van alle tekeningen die je maakte? Dan kun je haar zeker verrassen met een zelf geschilderd vaasje vol bloemen!

Lentebloemen - Bloemen en Boeketten Gouden Lijntjes

Losse bloemen of een heel boeket tekenen?

Boeketten gevuld met bloemen en veel groen zijn altijd een populaire optie als het moederdag is, maar in bloemenzaken vind je ook steeds vaker alternatieve geschenkjes. Kleine vaasjes met daarin verschillende bloemen zijn bijvoorbeeld heel leuk om cadeau te geven en zijn ook heel erg fijn om na te tekenen. Zo hoef je bijvoorbeeld geen aandacht te besteden aan de compositie van het boeket als geheel. Als je losse bloemen voor moederdag tekent kun je drie dezelfde bloemen natekenen, maar je kunt ook voor drie totaal verschillende bloemen gaan. Door gebruik te maken van fineliner en aquarel kun je iedere bloem tot zijn recht laten komen. 

Boeket droogbloemen voor moederdag schilderen - Peter Bucks Unsplash

Droogbloemen tekenen voor moederdag

Droogbloemen zijn ook heel populair voor moederdag. En ze zijn ook nog eens heel leuk om na te tekenen! Je zou zelf bloemen kunnen laten drogen, maar je kunt in de winkel ook bosjes droogbloemen kopen. Omdat droogbloemen niet op water hoeven, kun je ook lekker lang de tijd nemen om ze na te tekenen. Ben je dus niet vóór moederdag dit jaar klaar met het schilderen van jouw boeketje bloemen? Dan kun je het project gerust volgend jaar voortzetten.

Hyacint schilderen moederdag

Populaire moederdag boeketten schilderen

Op moederdag kun je natuurlijk niet alle soorten bloemen krijgen. Zonnebloemen zijn bijvoorbeeld echte najaarsbloemen. Ook zul je niet snel dennengroen gaan tekenen als je voor moederdag een boeket bloemen tekent. Deze boeketten kun je wel voor moederdag natekenen:   

  • Een boeket met alleen maar rozen. Kies rozen in verschillende kleuren voor een fleurig boeket of ga juist voor rozen met (ongeveer) dezelfde kleur voor een heel modern boeket. 
  • Een boeket met gerbera’s. Deze populaire bloem maakt elk boeket feestelijk!
  • Een boeket met grote ranonkels en veel groen. De combinatie is zó mooi!
  • Een boeket tulpen. Tulpen zijn echte voorjaarsbloemen en kun je in allerlei kleuren vinden. Misschien heb je vorig jaar zelf wel tulpenbollen geplant die je dit jaar na kunt tekenen.
  • Een handgeplukt boeketje met daarin narcissen, hyacinten en blauwe druifjes.
  • Een boeket met pastelkleurige bloemen. Denk aan lichtroze gerbera’s, takken gevuld met gipskruid, heerlijk ruikende eucalyptus en lichtoranje leeuwenbekken. 

Een boeket bloemen leren tekenen?

Laten we eerlijk zijn, waarschijnlijk ben je net als ik en lees je dit bericht pas lekker last minute terwijl je met je handen in het haar nog een Moederdagcadeau moet regelen (gebeurt me ieder jaar weer…). Met moederdag zó dichtbij lijkt het misschien een hele uitdaging om zelf een boeket bloemen te tekenen. Gelukkig is er een manier om het tekenen van bloemen snel eigen te maken. Tijdens de cursus bloemen en boeketten tekenen leer je in 5 lessen tijd om zelf een boeket bloemen voor moederdag te tekenen. Na les twee heb je zelfs al een klein boeketje op papier staan! Lijst je bloem-teken-huiswerk in en geef je eerste schilder poging meteen als cadeau! Tijdens de tekenlessen die je volgt, leer je niet alleen een compleet boeket bloemen te schilderen, je leert ook goed naar bloemen te kijken en losse bloemen te tekenen. We geven de bloemen kleur door aquarel te gebruiken. Vraag jij je af wat je precies nodig gaat hebben om zelf een boek bloemen te tekenen voor moederdag? In deze blog lees je welke tekenmaterialen ik gebruik om eenvoudig bloemen te tekenen. Na het volgen van de cursus weet ik zeker dat jij jouw mams een portret van een bosje bloemen cadeau kunt geven!

Voorjaarsbloemen schilderen tulpen - Bianca Ackermann Unsplash

Gratis bloemen vinden om na te tekenen

Rondom moederdag worden bossen bloemen vaak plots een stuk duurder. Slim van de bloemenwinkels, iets minder handig voor jouw portemonnee! Wil je daarom liever geen bos bloemen in huis halen die je na kunt tekenen? Dan kun je ook op zoek gaan naar referentiefoto’s van losse bloemen. Er staan zelfs referentiefoto’s van hele bossen bloemen online! Maar let op! Ga jij boeketten tekenen waar je zelf nog iets mee wil? (denk aan delen of posten) Het is dan belangrijk dat je gebruik maakt van rechtenvrije foto’s. Websites zoals Unsplash staan gevuld met rechtenvrije foto’s die jij zonder probleem mag natekenen. Zoek dus naar een foto van een mooi boeket bloemen en ga meteen aan de slag!