Bosdieren makkelijk tekenen: Beginnen bij de basis

Wat is het toch feest als ik de Gouden Lijntjes Community open en zie dat er weer nieuwe creatievelingen hun favoriete bosdieren hebben getekend! Het is namelijk ontzettend makkelijk om bosdieren te tekenen, maar niet iedereen weet dat. En dat terwijl ik het toch alweer een paar maanden van de daken aan het schreeuwen ben! Bosdieren tekenen is easy peasy! Waarom het zo makkelijk is? Dat leg ik je in deze blog uit, maar geloof je me nu al op m’n enthousiaste woorden? Dan vind je hier alle info over de cursus Bosdieren tekenen.

Bosdieren makkelijk tekenen: Kies jouw favoriete beessie

Als je een bosdier makkelijk wilt gaan tekenen, dan begint dat niet met welke stiften of potloden je gebruikt. Je start ook niet met een wandeling in het bos of het maken van een mok thee. Als je echt aan de slag wilt dan moet je vanuit je tenen voelen dat je er zin in hebt. Nou ja, misschien niet helemaal vanuit je tenen… Vanuit je vingertoppen dan! Iets nieuws leren, begint altijd vanuit motivatie en vaak ook uit een wens om iets te kunnen doen. Stel je even voor dat jij jouw favoriete bosdier makkelijk kunt tekenen! Hoe tof zou dat zijn?! Houd je enorm van egels? Vind je vossen met hun prachtige pluimstaart helemaal geweldig? Ben je helemaal weg van wolven, eekhoorns of konijnen? En wil je ze graag ook zelf kunnen tekenen? Dan is dit het perfecte moment om te beginnen. Klik hier om meteen te starten met het makkelijk tekenen van jouw favoriete bosdieren!

Bosdieren makkelijk tekenen: De juiste vormen vinden

Wist je dat je werkelijk elk soort dier op kunt delen in basisvormen? Yep! Ieder bosdier kan makkelijk getekend worden, zolang je de basis vormen maar kunt vinden. Om dat te doen is het belangrijk dat je goed oefent met kijken. Probeer het dier niet meer als vos, hert of konijn te zien, maar kijk er doorheen en zie de lijnen en vormen. Kun je in het hoofd van jouw vos misschien een cirkel ontdekken? Zijn de oren niet net kleine driehoekjes? Lijkt de neus niet net een rechthoek met een ronde punt? Je kunt dit uit je hoofd doen, maar je kunt deze vormen ook op papier zetten. Of gebruik op je iPad Procreate of andere digitale tekenapp. In zo’n app kun je over een referentiefoto van het dier zelf tekenen. Hoe handig is dat?!

Bosdieren makkelijk tekenen: Zo kies je de juiste kleuren

Om de échte kleuren van een bosdier makkelijk te kunnen tekenen, zullen we nog wat dichterbij moeten kruipen. Dat gaan we gelukkig niet echt in het bos doen, daar gebruiken we weer een referentiefoto voor. Heb je al eens heel goed gekeken naar de kleuren van een hert? Hij is geen bruine blob op benen met een gewei he. De vacht heeft heel veel diepte en lagen. Zeker in de winter is een hert voorzien van een kleurenprachtig! Of wat dacht je van een konijn? Die heeft ook een vacht in allerlei tinten. Niet alleen wit, zwart, bruin of oranje. Om een grip te krijgen op de verschillende kleuren mag je weer het algemene beeld van een konijn loslaten en echt inzoomen op je referentiefoto van een konijn. Dat is makkelijker dan je denkt! Probeer nauwkeurig de kleur te onderscheiden binnen de kleur: zie je bepaalde accenten of schaduwen? Hebben de schaduwrijke delen van de vacht dezelfde kleur als die op de bovenkant van het hoofd? Bij het gemakkelijk schilderen van een dier werk je met verschillende lagen. De eerste laag noem ik altijd liefkozend de “ugly phase”, maar naarmate je meer lagen toevoegt, krijgt het bosdiertje steeds meer diepte en zul je zien dat al die kleuren samen tot een prachtig resultaat leiden. Natuurlijk klinkt dit nu nog een beetje vaag. Wil je meer te weten komen over hoe je op een fijne, duidelijke en makkelijke manier bosdieren kunt tekenen? Kijk dan hier bij de cursus Bosdieren tekenen.

Bosdieren tekenen: Zo makkelijk is het dus!

Had je ooit verwacht dat het zo eenvoudig zou zijn om bosdieren te tekenen? Toen ik eraan begon had ik het nooit verwacht! Deze manier van tekenen heeft mijn ogen echt geopend. Inmiddels hebben honderden mensen ook op deze manier dieren leren tekenen. Niet alleen in de cursus Bosdieren tekenen, maar ook in de cursussen Vogeltjes Tekenen en Huisdieren Schilderen. Ik begeleid je met behulp van video’s door alle stappen van het tekenproces en samen komen we tot de mooiste resultaten. En het allerleukste? Na het volgen van een Gouden Lijntjes cursus kun je je nieuwe skills ook voor andere projecten inzetten! Makkelijk huisdieren tekenen zal voor altijd dus een handige vaardigheid zijn!