Bosdieren tekenen in de herfst

Roep jij ook altijd “awww” als je een video ziet van eekhoorntjes op zoek gaan naar nootjes en dan bij iemand op de hand komen zitten? Dan hou je vast even veel van bosdieren als ik! Bosdieren tekenen doe ik het liefst in de herfst, want dan zijn ze zo lekker aan het ravotten tussen alle gevallen bladeren. Het mag geen nieuwtje zijn dat ik dol ben op schattige dieren zoals egels, konijnen, vossen en muisjes. Zelfs herten en beren die in de herfst door het bos wandelen hebben mijn hart te pakken. In deze blog deel ik een handjevol tips hoe jij deze herfst de leukste bosdieren kunt tekenen!

De basisvormen van jouw bosdieren tekenen

Ieder dier bestaat uit een hoop basisvormen. Je hebt vast al eens naar een bosdiertje gekeken en gezien hoe spits een neus is (net een driehoek!) of hoe rond hun oortjes zijn (kleine cirkels!) of hoe een staart mooi krult (het lijkt een beetje op de letter S!). Om de leukste bosdieren te tekenen, zul je op zoek moeten gaan naar de basisvormen van een dier. Probeer het dier dat je wilt tekenen niet meer als hamster, beer of egel te zien, maar kijk erdoorheen en zie de lijnen en vormen. Dat vergt wat oefening, maar met een beetje geduld gaat dat zeker lukken! Tijdens de Bosdieren tekenen gaan we hier nog veel dieper op in.

Deze materialen gebruik ik om bosdieren te tekenen

In mijn blogs doe ik niet aan verkooppraatjes, maar ik houd er wel enorm van om jullie te adviseren en te inspireren. Ik gebruik natuurlijk niet voor niks de tekenmaterialen die ik gebruik! Even vooraf: Je kunt het materiaal dat je in huis hebt prima gebruiken om bosdieren te tekenen. Dat weet ik zeker! Maar… De kwaliteit van materialen kan wel voor wat hobbels en bobbels op de weg zorgen. Daarom deel ik in deze blog specifiek de materialen die ik gebruik tijdens het tekenen van bosdieren in de herfst.

Papier

Omdat ik met Ohuhu markers werk tijdens het tekenen van de bosdieren, gebruik ik ook speciaal markerpapier van Ohuhu (het schetsboek van 25×19 cm). Alcoholmarkers hebben echt speciaal markerpapier nodig. Dit papier voorkomt zoveel mogelijk dat inkt doorlekt.

Ohuhu alcoholmarkers

Deze prachtige set van 216 Ohuhu alcoholmarkers is perfect om bosdieren mee te tekenen! Omdat bosdieren vaak veel bruin- en oranjetinten hebben, zul je merken dat je niet alle kleurtjes meteen gebruikt. Maar de grote verscheidenheid aan kleuren in deze set zorgt er wel voor dat je voldoende tinten rondom dezelfde kleur hebt om naar hartenlust bosdieren te tekenen.

Potlood & gum

Ik schets als ik bosdieren teken meteen met kleurpotlood. Dat klinkt spannender dan dat het is! Je kunt natuurlijk ook eerst met grijs potlood schetsen als je dat fijner vindt. De Pentel Graphgear 1000 vulpotlood 0.5 mm vind ik een hele fijne. Daarnaast kun je een eenvoudige huis, tuin en keukengum gebruiken.

Kleurpotloden 

Al mijn bosdiertjes worden getekend met Faber Castelle Polychromos potloden. Aan deze set van 60 kleurpotloden heb je meer dan genoeg om alle bosdieren die maar wilt te tekenen.

Wist je trouwens dat je met de code “GoudenLijntjes” 5% korting krijgt op ál het materiaal bij www.becreativeshop.nl??? Ik ben zó blij met deze actie want zo kunnen jullie allemaal bosdieren met korting tekenen!

Eend bosdieren tekenen

Met welke kleuren teken jij jouw herfst bosdieren?

Als ik bosdieren teken in de herfst, werk ik veel met bruine, oranje en rode tinten. Maarja… Welke tinten gebruik je dan precies? Om bosdieren op de fijnste manier van de mooiste kleuren te voorzien, werken we tijdens de cursus Bosdieren tekenen met een combinatie van Ohuhu markers en Faber Castell Polychromos potloden. Ik adviseer iedereen om van beide tekenmaterialen swatchcards te maken voordat je gaat tekenen. Zo weet je precies hoe iedere kleur er op papier uitziet. Dankzij mijn swatch cards kan ik precies uitzoeken welke kleuren het meest lijken op de kleuren van een specifiek bosdier. Welke kleuren je precies moet gebruiken, ligt dus volledig aan het diertje dat je wilt gaan tekenen. Ik begin altijd met het tekenen met markers en pas vervolgens op deze tinten mijn kleurpotloodkeuzes aan.

Makkelijk bosdieren leren tekenen in de herfst?

In de cursus Bosdieren tekenen gaan we samen aan de slag. We gaan op zoek naar leuke bosdieren om in de herfst te tekenen, onderzoeken welke basisvormen deze leuke diertjes hebben en gebruiken we fijne tekentechnieken om de dieren op papier tot leven te laten komen. En ik zal je alvast een klein geheimpje vertellen: als je deze cursus hebt afgerond kun je niet alleen bosdieren tekenen, maar allerlei soorten dieren! Wil jij deze herfst bosdieren leren tekenen? Dan is de cursus Bosdieren tekenen perfect!