Bullet journal illustreren

Inspiratie voor je bullet journal

Een bullet journal met mooie pagina’s. Dat wil jij toch ook? Ik hoor regelmatig dat bullet journalers zoals jij tegen dit probleem aanlopen:

“Ik vind het starten zo moeilijk, want ik wil dat de pagina mooi wordt”

“Ik heb soms totaal geen inspiratie”

“Ik heb vaak iets in mijn hoofd, maar het wordt nooit zo mooi als ik van te voren had bedacht”

“Ik vind het lastig om een goede indeling te maken”

Met de online cursus ‘Maak de mooiste pagina’s in je bullet journal’ leer je in 4 lessen handige technieken en trucs voor het maken van mooie pagina’s in je bullet journal. Er worden technieken gedemonstreerd die ook in mijn boek Handettering & Illustratie in je bullet journal worden besproken: maar dan nèt even uitgebreider en met handige voorbeelden. Je kijkt gezellig over mijn schouder mee hoe ik het aanpak!

Nu slechts 29,-!

Ben jij klaar om lekker creatief aan de slag te gaan?

Begin dan met mij aan het illustreren in jouw bullet journal. Ik zorg voor een enorme inspiratie boost en leer je pagina’s te maken waar je trots op bent!

In deze “golden oldie” (dit is een van mijn eerste online cursussen!) leer ik je de basics van illustreren. Leg ik uit hou je jouw illustraties naar een hoger niveau kan tillen door kleurgebruik en deel ik mijn favoriete pagina indelingen. Je doet nu al mee voor slechts 29,-!

Psst….
Je kan ook een cursus cadeau geven!

Deze cursus is iets voor jou als je…

N

zin hebt om even lekker te tekenen

N

in korte tijd een leuke vaardigheid wilt opdoen

N

het goede voornemen hebt om een gezellige planner bij te houden

N

niet langer teleurgesteld wilt zijn over je eigen pagina’s

N

graag illustraties toe wilt voegen aan jouw bullet journal

N

een totale beginner bent, en wilt experimenteren met een nieuwe hobby

N

soms bang bent dat je niet kunt tekenen, maar het wel heel leuk zou vinden om dit (beter) te leren

N

een duwtje in de rug nodig hebt om nu eens echt te beginnen met een bullet journal

gravatar
Simone
{Heerlijke cursus!{
gravatar
Brenda
{Hoewel ik eerlijk gezegd niet zo veel werk met water color maar eigenlijk alleen met procreate (digitaal). Wilde ik wel meer gaan doen met watercolor en echt papier. Dus boekje, watercolor en de cursus aangeschaft. Superleuke en duidelijke lessen gevolgd en ik ben supertrots en ook verbaasd over wat ik dankzij de in stukken gebroken lessen heb geleerd. Een aantal tekeningen daarvan ook echt trots in mijn schetsjournal 😉 Het leuke is dat dat ik met de manier van tekenen ik gisteren zelfs een grote tekening op een muur heb getekend. Gewoon met tekenen van wat ik zie. Ben supertrots op mijzelf en ik denk niet dat ik het zonder deze skills had aangedurfd 😅 Het is een hele leuke cursus die je niet alleen ‘gewoon’ leert tekenen, maar ook vele andere inzichten geeft waardoor je veel meer plezier er uit haalt.{
gravatar
Janine Hamhuis
{In januari een superleuke online bullet journal cursus gevolgt. Echt een aanrader. Eerlijk, spontaan. Echt wat geleerd. (oorspronkelijk via Google Reviews over de cursus op Bulletjournalstore.nl){
gravatar
Sandra
{In januari heb ik deelgenomen aan de online training ‘ Maak de mooiste pagina’s in je bullet journal’. Echt een aanrader! Heel interessant en leerrijk. Gemaakt door personen die weten waar ze met bezig zijn. Doe zo voort!! (oorspronkelijk via Google Reviews over de cursus op Bulletjournalstore.nl){
gravatar
Janneke Witteman-Rietkerk
{In januari deed ik mee aan de online training 'Maak de mooiste pagina's in je bullet journal' van Goudenlijntjes. Een super leuke manier om thuis meer te oefenen en te leren tekenen. Inspirerend! (oorspronkelijk via Google Reviews over de cursus op Bulletjournalstore.nl){
gravatar
Anne Mariken Dunker
{Ik heb de online training 'Maak de mooiste pagina's in je bullet journal' gevolgd van bulletjournalstore.nl Het was een fijne training, waarin stap voor stap het illustreren voor in je bullet journal wordt uitgelegd. Je begint met de basis teken instructies en eindigt met weekspreads en journaling met tekenen. Anne laat duidelijk zien dat je fouten mag maken, mag gummen, slordig mag zijn en toch een prachtige pagina kan maken. Ik heb veel geleerd van de cursus en nu nog veel meer zin om aan de slag te gaan in mijn bullet journal! (oorspronkelijk via Google Reviews over de cursus op Bulletjournalstore.nl){
gravatar
Marjolein Dekkers
{In januari heb ik via Bullet Journal store en Gouden Lijntjes een online cursus gevolgd. Wat was ik geïnspireerd! Zo fijn om wat concretere handvaten te krijgen en zo nog meer uit mijn bujo te kunnen halen. Inmiddels is tekenen ontspanning geworden...;-) (oorspronkelijk via Google Reviews over de cursus op Bulletjournalstore.nl){
gravatar
Manon van Willenswaard
{Via bulletjournalstore.nl heb ik online training 'Maak de mooiste pagina's in je bullet journal' van Gouden Lijntjes gevolgd. Ik ben geen tekenheld, maar met de praktische tips kwam er wel echt iets uit mijn potlood wat ook nog leek op wat ik bedoelde :D. Heldere uitleg en leuke community. (oorspronkelijk via Google Reviews over de cursus op Bulletjournalstore.nl){
gravatar
Saskia Terpstra
{In januari aan de online training 'Tekenen in je Bullet Journal'. meegedaan via de Bullet Journal Store en met Anne van Gouden lijntjes. Het was een inspirerende training. Door dat het 1 les per week was, had ik genoeg tijd om te oefenen en toe te passen. De tips van Anne waren erg praktisch en niet al te ingewikkeld. Goede basistraining om het tekenen in je Bullet Journal op te pakken. De livesessies via Facebook waren ook leuk om je vragen te stellen. Anne deed het inspirerend. De hele organisatie was top. (oorspronkelijk via Google Reviews over de cursus op Bulletjournalstore.nl){
gravatar
Esther Bennink
{Ik deed mee aan een online training in samenwerking met goudenlijntjes ( illustreren in je bulletjournal). Een absolute aanrader en bulletjournalstore had fantastische ondersteuning, bij vragen, live sessies, een facebookpagina... alles was top geregeld en ook fijn: niet té commercieel, gewoon gewoon zeg maar! (oorspronkelijk via Google Reviews over de cursus op Bulletjournalstore.nl){
gravatar
Jozina Roozen
{Ik heb met veel plezier deelgenomen aan deze cursus. Vooral de eerste twee trainingen vond ik erg leerzaam. De tweede helft is meer bestemd voor mensen die hun bullet journal gebruiken voor planningen en lijstjes. Ik gebruik mij bullet journal meer als dagboek. Desalniettemin maak ik nog steeds gebruik van de aangereikte tips! Een aanrader! (oorspronkelijk via Google Reviews over de cursus op Bulletjournalstore.nl){
gravatar
Simone
{Heerlijke cursus!{
gravatar
Brenda
{Hoewel ik eerlijk gezegd niet zo veel werk met water color maar eigenlijk alleen met procreate (digitaal). Wilde ik wel meer gaan doen met watercolor en echt papier. Dus boekje, watercolor en de cursus aangeschaft. Superleuke en duidelijke lessen gevolgd en ik ben supertrots en ook verbaasd over wat ik dankzij de in stukken gebroken lessen heb geleerd. Een aantal tekeningen daarvan ook echt trots in mijn schetsjournal 😉 Het leuke is dat dat ik met de manier van tekenen ik gisteren zelfs een grote tekening op een muur heb getekend. Gewoon met tekenen van wat ik zie. Ben supertrots op mijzelf en ik denk niet dat ik het zonder deze skills had aangedurfd 😅 Het is een hele leuke cursus die je niet alleen ‘gewoon’ leert tekenen, maar ook vele andere inzichten geeft waardoor je veel meer plezier er uit haalt.{
gravatar
Janine Hamhuis
{In januari een superleuke online bullet journal cursus gevolgt. Echt een aanrader. Eerlijk, spontaan. Echt wat geleerd. (oorspronkelijk via Google Reviews over de cursus op Bulletjournalstore.nl){

Wat houdt de cursus in?

  • 4 videolessen van 10 a 15 minuten per stuk.
  • Ideetjes om na de les zelf met huiswerk aan de slag te gaan
  • Besloten journalgroep Je krijgt gedeeltelijk toegang tot mijn online community. Een superleuke, positieve community, waarin een speciale groep zit die geïnteresseerd is in planners & journaling. Je houdt toegang tot deze groep zolang je toegang hebt tot de cursus (4 maanden)
  • Q&A opnames terugkijken Let op: er is GEEN facebookgroep of live Q&A meer aanwezig. In de cursus kun je wel 2 Q&A sessies terugkijken waar ik een he-le-boel vragen van deelnemers beantwoord – grote kans dat jouw vraag ook direct beantwoord wordt!

Wat heb je nodig?

  • Bullet journal (met dotted grid)
  • Potlood & gum
  • Fineliner of zwarte pen
  • Kleurpotloden
  • Brushpennen

Op deze pagina vind je een overzicht van mijn favoriete materialen

Tijdens de les vertel ik je ook precies welke materialen ik aanraad. Liever met iets anders tekenen? Voel je vrij! In deze cursus teken ik voornamelijk met fineliner en kleurpotlood, omdat bullet journal papier heel dun is (dat is ook afhankelijk van het soort journal dat je hebt, overigens). Maar je mag zeker meedoen met andere materialen. Kijk gerust wat bij jou past, en wat in jouw journal kan – voel je vrij om te experimenteren!

gravatar
Simone
{Heerlijke cursus!{
gravatar
Brenda
{Hoewel ik eerlijk gezegd niet zo veel werk met water color maar eigenlijk alleen met procreate (digitaal). Wilde ik wel meer gaan doen met watercolor en echt papier. Dus boekje, watercolor en de cursus aangeschaft. Superleuke en duidelijke lessen gevolgd en ik ben supertrots en ook verbaasd over wat ik dankzij de in stukken gebroken lessen heb geleerd. Een aantal tekeningen daarvan ook echt trots in mijn schetsjournal 😉 Het leuke is dat dat ik met de manier van tekenen ik gisteren zelfs een grote tekening op een muur heb getekend. Gewoon met tekenen van wat ik zie. Ben supertrots op mijzelf en ik denk niet dat ik het zonder deze skills had aangedurfd 😅 Het is een hele leuke cursus die je niet alleen ‘gewoon’ leert tekenen, maar ook vele andere inzichten geeft waardoor je veel meer plezier er uit haalt.{
gravatar
Janine Hamhuis
{In januari een superleuke online bullet journal cursus gevolgt. Echt een aanrader. Eerlijk, spontaan. Echt wat geleerd. (oorspronkelijk via Google Reviews over de cursus op Bulletjournalstore.nl){
gravatar
Sandra
{In januari heb ik deelgenomen aan de online training ‘ Maak de mooiste pagina’s in je bullet journal’. Echt een aanrader! Heel interessant en leerrijk. Gemaakt door personen die weten waar ze met bezig zijn. Doe zo voort!! (oorspronkelijk via Google Reviews over de cursus op Bulletjournalstore.nl){
gravatar
Janneke Witteman-Rietkerk
{In januari deed ik mee aan de online training 'Maak de mooiste pagina's in je bullet journal' van Goudenlijntjes. Een super leuke manier om thuis meer te oefenen en te leren tekenen. Inspirerend! (oorspronkelijk via Google Reviews over de cursus op Bulletjournalstore.nl){
gravatar
Anne Mariken Dunker
{Ik heb de online training 'Maak de mooiste pagina's in je bullet journal' gevolgd van bulletjournalstore.nl Het was een fijne training, waarin stap voor stap het illustreren voor in je bullet journal wordt uitgelegd. Je begint met de basis teken instructies en eindigt met weekspreads en journaling met tekenen. Anne laat duidelijk zien dat je fouten mag maken, mag gummen, slordig mag zijn en toch een prachtige pagina kan maken. Ik heb veel geleerd van de cursus en nu nog veel meer zin om aan de slag te gaan in mijn bullet journal! (oorspronkelijk via Google Reviews over de cursus op Bulletjournalstore.nl){
gravatar
Marjolein Dekkers
{In januari heb ik via Bullet Journal store en Gouden Lijntjes een online cursus gevolgd. Wat was ik geïnspireerd! Zo fijn om wat concretere handvaten te krijgen en zo nog meer uit mijn bujo te kunnen halen. Inmiddels is tekenen ontspanning geworden...;-) (oorspronkelijk via Google Reviews over de cursus op Bulletjournalstore.nl){
gravatar
Manon van Willenswaard
{Via bulletjournalstore.nl heb ik online training 'Maak de mooiste pagina's in je bullet journal' van Gouden Lijntjes gevolgd. Ik ben geen tekenheld, maar met de praktische tips kwam er wel echt iets uit mijn potlood wat ook nog leek op wat ik bedoelde :D. Heldere uitleg en leuke community. (oorspronkelijk via Google Reviews over de cursus op Bulletjournalstore.nl){
gravatar
Saskia Terpstra
{In januari aan de online training 'Tekenen in je Bullet Journal'. meegedaan via de Bullet Journal Store en met Anne van Gouden lijntjes. Het was een inspirerende training. Door dat het 1 les per week was, had ik genoeg tijd om te oefenen en toe te passen. De tips van Anne waren erg praktisch en niet al te ingewikkeld. Goede basistraining om het tekenen in je Bullet Journal op te pakken. De livesessies via Facebook waren ook leuk om je vragen te stellen. Anne deed het inspirerend. De hele organisatie was top. (oorspronkelijk via Google Reviews over de cursus op Bulletjournalstore.nl){
gravatar
Esther Bennink
{Ik deed mee aan een online training in samenwerking met goudenlijntjes ( illustreren in je bulletjournal). Een absolute aanrader en bulletjournalstore had fantastische ondersteuning, bij vragen, live sessies, een facebookpagina... alles was top geregeld en ook fijn: niet té commercieel, gewoon gewoon zeg maar! (oorspronkelijk via Google Reviews over de cursus op Bulletjournalstore.nl){
gravatar
Jozina Roozen
{Ik heb met veel plezier deelgenomen aan deze cursus. Vooral de eerste twee trainingen vond ik erg leerzaam. De tweede helft is meer bestemd voor mensen die hun bullet journal gebruiken voor planningen en lijstjes. Ik gebruik mij bullet journal meer als dagboek. Desalniettemin maak ik nog steeds gebruik van de aangereikte tips! Een aanrader! (oorspronkelijk via Google Reviews over de cursus op Bulletjournalstore.nl){
gravatar
Sandra
{In januari heb ik deelgenomen aan de online training ‘ Maak de mooiste pagina’s in je bullet journal’. Echt een aanrader! Heel interessant en leerrijk. Gemaakt door personen die weten waar ze met bezig zijn. Doe zo voort!! (oorspronkelijk via Google Reviews over de cursus op Bulletjournalstore.nl){
gravatar
Janneke Witteman-Rietkerk
{In januari deed ik mee aan de online training 'Maak de mooiste pagina's in je bullet journal' van Goudenlijntjes. Een super leuke manier om thuis meer te oefenen en te leren tekenen. Inspirerend! (oorspronkelijk via Google Reviews over de cursus op Bulletjournalstore.nl){

Maak de gaafste pagina’s in jouw bullet journal!

Sluit jij ook gezellig aan? Je doet nu al mee voor slechts 29,-!

Psst…
Je kan ook een cursus cadeau geven!

Veelgestelde vragen

Hoe gaat het (technisch) in z'n werk?

Alle lessen zijn direct beschikbaar in de online leeromgeving. Als dit de eerste cursus is die je bij Gouden Lijntjes doet, ontvang je na aankoop een link met jouw unieke inloggegevens voor de online omgeving. Heb je al een account? Dan vind je jouw cursus na aankoop op de overzichtspagina (https://community.goudenlijntjes.nl/resources)

Je krijgt daarnaast ook toegang tot een besloten groep waar je de resultaten kunt delen met andere deelnemers.

Kan ik de cursus ook volgen vanaf mijn tablet of telefoon?

Dat kan zeker! Ik raad echter aan om dan wel de browserversie van de online omgeving gebruiken. Er bestaat ook een app van de online leeromgeving, die vind je in de appstore onder ‘Huddle’, maar die vind ik zelf vrij onoverzichtelijk werken. Helaas heb ik zelf geen invloed op het design van deze app… Open daarom voorlopig gewoon de cursus in je browser – tenzij je zin hebt om even lekker in de app te duiken om er wegwijs te worden, natuurlijk!

Ik heb geen laptop/iPad/tablet, kan ik dan wel een cursus volgen?

Zeker! Alle cursussen zijn te volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. We hebben alleen geen versie op papier of dvd/.video beschikbaar 😉

Wanneer begint de cursus?

Je kan na aankoop direct beginnen!

Kan ik ook vragen stellen over de inhoud van de lessen, of feedback op mijn huiswerk ontvangen?

Nee, persoonlijke feedback is niet bij de cursus inbegrepen. De cursus is zo opgezet dat je volledig zelf aan de slag gaat met de lessen. Wel is er een speciale plek om je huiswerk te delen met andere deelnemers: dat is ontzettend gaaf, want je raakt enorm door elkaar geïnspireerd!
Ook vind ik het natuurlijk hartstikke leuk als je jouw resultaten deelt via socials (vaak is er een speciale hashtag beschikbaar per cursus – zie daarvoor de cursusinhoud) en mij dan even tagt (@goudenlijntjes). Als trotse juf kijk ik graag mee!
Technische vragen en/of vragen over de aankoop kunnen natuurlijk naar community@goudenlijntjes.nl gestuurd worden – mijn team helpt je snel verder.

Hoe lang heb ik toegang tot mijn cursus?

Het aantal maanden dat je toegang hebt verschilt per cursus. Voor deze cursus is dat 4 maanden. Je kunt het aantal maanden ook altijd terugvinden op de factuur in je bestelbevestiging – deze ontvang je na aankoop in je inbox.

Waarom heb ik maar een beperkte periode toegang tot mijn cursus?

Ik heb de cursussen heel bewust een beperkte toegangstijd gegeven. Want wist je dat een enórm percentage van de deelnemers hun cursus niet afmaakt als ze onbeperkt de tijd hebben? Zie het daarom als een stok achter de deur om lekker tijd te maken om met de cursus aan de slag te gaan!

Ik ben bang dat ik niet genoeg tijd heb! Kan ik de cursustoegang verlengen?

Allereerst: laat die aanstaande deadline een goede stok achter de deur zijn om er tóch nog het maximale uit te halen! Want van uitstel komt meestal afstel, en dat zou zonde zijn. Lukt het toch echt niet om het binnen de tijd af te maken? Tegen het eind van je cursus ploft er altijd een mail in je inbox met een mooi aanbod voor verlenging. Maar toch wil ik je stimuleren om nog even lekker aan de slag te gaan: you got this!

Help, mijn filmpje loopt vast / wil niet laden / heeft slechte kwaliteit / de audio loopt niet synchroon!

De filmpjes zijn van goede kwaliteit en met juiste audio geüpload. Check je internetverbinding, en of je bijvoorbeeld je laptop of computer moet updaten.

Doet de video het echt niet? Mail ons dan even op info@goudenlijntjes.nl!

Is er ondertiteling beschikbaar?

Nee, helaas. Ik heb lang gezocht naar een oplossing om mijn vele uren aan cursusvideo’s te ondertitelen, maar tot nu toe nog geen haalbare optie gevonden. Ik moet dus voorlopig de ondertiteling verschuldigd blijven.

Ik heb nog bijna geen ervaring met tekenen/schilderen, kan ik dit ook?

Tuurlijk! Deze cursus is zowel toegankelijk voor ultieme beginners als de wat meer gevorderde tekenaars. Beginners zijn vaak verbáásd wat ze kunnen, met een paar handige tips. Check de reviews maar eens: daar lees je van mensen die ook weinig tot geen ervaring hadden hoe zij de cursus vonden.

Ik leg altijd alles vanaf het begin uit, inclusief uitleg van het materiaal. Maar bovendien zorg ik ook dat je niet alleen leert natekenen, maar écht handige tekenvaardigheden opdoet. Daardoor leer je ook om na de cursus lekker door te tekenen.

Ik heb nog nooit een online cursus gedaan, is dit wel iets voor mij?

Ja hoor, een online cursus is hartstikke leuk om eens te proberen! Het werkt eigenlijk net zoals een offline workshop: en het handige is dat je precies over mijn schouder mee kunt kijken, mij op pauze kunt zetten én de video zo vaak terug kunt spoelen als je wilt. Wist je dat ik ondertussen al meer dan 10.000 mensen heb leren tekenen in online cursussen, tutorials en demo’s?

Kan ik de cursus ook volgen met ander materiaal?

Voel je vrij! In deze cursus teken ik voornamelijk met fineliner en kleurpotlood, omdat bullet journal papier heel dun is (dat is ook afhankelijk van het soort journal dat je hebt, overigens). Maar je mag zeker meedoen met andere materialen. Kijk gerust wat bij jou past, en wat in jouw journal kan – voel je vrij om te experimenteren!

Jij had toch ook een eigen boek over Bullet Journaling? Kan ik dat nog ergens kopen?

Klopt! Helaas is dat boek niet meer fysiek te krijgen, maar je kunt het hier nog kopen als ebook

Jij had toch ook een eigen bullet journal? Kan ik dat nog ergens kopen?

Bij mijn boek verschenen inderdaad ook bullet journals, daar kun je nog wel exemplaren van vinden. Ook heb ik ooit covers ontworpen voor een aantal journals, maar hoewel ik erg blij ben met de ontwerpen, ben ik over de journals zelf wat minder te spreken (daar had ik geen inspraak in, iets wat ik nu uiteraard heel anders zou doen – al doende leert men).

Ik lees ergens over een Facebookgroep en mailtjes van Bulletjournalstore.nl - hoe zit dat?

Deze cursus begon oorspronkelijk als samenwerking met Bulletjournalstore.nl. Na een aantal rondes heb ik samen met Wendy van Bulletjournalstore besloten om het product voortaan doorlopend op mijn eigen platform aan te bieden. Er zijn daarom wat dingen veranderd. Er is bijvoorbeeld geen live Q&A en Facebookgroep meer. Nieuw toegevoegd zijn de opnames van de voorgaande Q&A sessies én toegang tot een speciale groep in mijn eigen community. Voordeel: de prijs is iets naar beneden aangepast en de cursus is nét zo leuk!

Krijg ik korting op de cursus als ik lid van Gouden Lijntjes Community ben?

Jazeker! Als communitylid ontvang je altijd 10% korting op de cursussen. Je vindt de kortingscode terug in de community onder Community Content > Kortingscode. Of klik hier 🙂

Kan ik ook in termijnen betalen?

Dit is alleen mogelijk voor cursussen boven de €100. Deze kunnen in 3 termijnen betaald worden, deze optie kan je aanvinken op de betaalpagina.

Ik ben zó blij met wat ik geleerd heb dat ik mijn tekeningen die ik tijdens de cursus gemaakt heb wel wil gaan verkopen! Mag dat?

Wat heerlijk dat je zo enthousiast bent! Op de inhoud van de cursus, en dus de afbeeldingen, zit auteursrecht. Het is geen probleem om deze voor persoonlijk gebruik na te tekenen (bijvoorbeeld als huiswerk), maar je kunt ze niet inzetten voor commercieel gebruik – zie ook mijn algemene voorwaarden. Zelfs als je één of twee dingen wijzigt, kun je beter nog voorzichtig zijn. Marloes de Vries heeft heel handige blogs over licenties en auteursrecht, die ik graag aanbeveel.

Natuurlijk is het logisch dat je een bepaalde stijl een beetje overneemt als je een cursus van me hebt gevolgd, dat snap ik ook helemaal en daar hoef je je geen zorgen over te maken. Zie het als mooi uitgangspunt om gaandeweg je eigen stijl te ontdekken en ontwikkelen!