Cartoondiertjes tekenen in het voorjaar

Ach wat een lieverds zijn het toch, al die schattige diertjes in cartoonstijl! Daarom gaan we in deze blog cartoondiertjes tekenen in het voorjaar. Je kunt op heel veel verschillende manieren dieren tekenen. Je zou met gouache kunnen werken en ze zo levensecht mogelijks schilderen. Je zou ook met alcoholmarkers aan de slag kunnen gaan. Je kunt zelfs Procreate gebruiken om de leukste cartoondiertjes te tekenen! Maar kijk je nou om je heen en zie je alleen een stapeltje kleurpotloden liggen? Dan heb ik voor jou heel leuk nieuws! Met kleurpotloden teken je namelijk de leukste cartoondiertjes! Deze beestjes in vrolijke, cartoonachtige stijl zijn super easy te tekenen en kun je in allerlei scénes en poses zetten. Ik leer je hoe!

Cartoons tekenen, deze bekende cartoons ken je vast

Ik ben niet de enige die het tekenen van cartoondiertjes ontzettend leuk vindt om te doen. De cursisten die de online cursus Diertjes tekenen met karakter hebben gevolgd, maken inmiddels de leukste tekeningen met de technieken die ze geleerd hebben. Je kunt ook zó veel verschillende diertjes tekenen als je eenmaal een beetje in de gaten hebt hoe je perspectief, houding en kleur handig in kunt zetten! Al die onderdelen worden trouwens ook gebruikt bij het tekenen van de bekendste cartoonbeestjes. Kijk maar eens naar famous cartoons zoals:

 • Mickey & Minnie Mouse
 • Winnie de Poeh en vrienden
 • Garfield
 • Snoopie
 • Tom & Jerry

Dankzij kleur, perspectief en houding kunnen deze herkenbare beestjes telkens weer in nieuwe scénes en situaties worden gezet zonder dat hun verhaal eentonig wordt! Deze bekende cartoons worden niet al jarenlang (of in het geval van Mickey bijna 100 jaar lang!) door dezelfde mensen getekend. Er bestaat alleen een blauwdruk van hoe ze precies geïllustreerd worden en die blauwdruk wordt van artiest op artiest doorgegeven. Zo herken je (ongeveer) dezelfde Tom & Jerry na al die jaren nog steeds terug!

Teken cartoondiertjes in voorjaars scénes

Cartoondiertjes kun je in allerlei scenario’s plaatsen. In de winter krijgen ze een dikke muts en wanten aan en in de zomer lopen ze rond in badpak of zwembroek. Door een cartoondier in een scéne te zetten, geef je ze context. Ze worden als het ware de hoofdrolspeler in hun eigen verhaal! In het voorjaar kunnen cartoondiertjes bijvoorbeeld zo getekend worden:

 • Lammetjes krijgen een slabbetje om en dansen door de wei.
 • Een koe zet een feestmuts op en gaat naar het partijtje van de egel.
 • Een haas verstopt eieren die die net heeft afgepakt van de kip.
 • Een varken rolt in een bad gevuld met chocoladesoesjes.
 • Eendjes dansen samen een polonaise.
 • Twee vlinder drinken samen een cappu havermelk.
 • Een vogel verstopt zich achter een bos narcissen.
 • En ga zo maar door!

En weet je nou écht niet wat je moet tekenen met de skills die je hebt geleerd in de cursus? Dan kun je altijd nog de inspiratiegenerator inzetten! Met één klik op de knop geeft deze generator jou een dier met een emotie op een locatie. Nu is het nog aan jou om dat dier te tekenen!

Begin vandaag met het tekenen van cartoondiertjes!

Wat vind jij van deze speelse, geinige cartoondiertjes? Heb jij al voldoende inspiratie om dit voorjaar deze leukerds te gaan tekenen? Ze zijn zo gezellig om in allerlei posities te manoeuvreren! Je weet nu dat je helemaal geen natuurgetrouw diertje hoeft te tekenen om iets moois te maken. Een paar basisverhoudingen, gesimplificeerde vormen, en wat goedgeplaatste kleuren maken al een heel schattig diertje. Vind jij het tijd om écht te beginnen met het tekenen van deze diertjes met karakter? Klik hier om meteen met de cursus te starten!