Diertjes tekenen met karakter

GEEF JOUW DIERTJES EEN UNIEK EIGEN KARAKTER!

Dieren tekenen wordt extra leuk met een geïmproviseerd verhaaltje erbij! In deze cursus leer ik je om zelf dieren om te toveren tot schattig karakter. Met voorwerpen en houdingen zetten we ze in een context die ze helemaal tot leven brengt. We kleuren ze in met een fijne potloodtechniek: ideaal om als vrolijk, meelevend of zomaar-kaartje te versturen!

Al bijna 400 deelnemers gingen je voor. Doe jij ook gezellig mee? Voor slechts 75,- leer jij de leukste karakters tekenen met kleurpotloden.

Bovendien is er ook nog een heerlijke winterse bonusles toegevoegd aan de cursus!

Diertjes met karakter tekenen

Leer dieren tekenen met potlood, ieder met een eigen karakter. In deze cursus leer ik je de basistechnieken om dieren tot leven te brengen!

Je kijkt over mijn schouder mee hoe ik diertjes tekenen. We gaan per les na hoe ik omga met verschillende diertjes, beweeglijke houdingen, grappige en verhalende scenario’s, én het inkleuren van al dit leuks! Dit geeft je goeie handvatten bij het tekenen – ook bij andere diertjes. Deze les draait dus niet alleen om natekenen, maar juist om jou te leren voortaan zélf lekker aan de slag te kunnen. Misschien wel met jouw eigen lievelingsdier!

Psst….
Je kan ook een cursus cadeau geven!

Deze cursus is iets voor jou als je…

N

zin hebt om even lekker te tekenen

N

een handige vaardigheid wilt opdoen

N

het lastig vindt om dieren te tekenen

N

houdt van schattige diertjes

N

soms te perfectionistisch bezig bent, maar eigenlijk lekker snel resultaat wilt zien

N

een totale beginner bent, en wilt experimenteren met een nieuwe hobby

N

soms bang bent dat je niet kunt tekenen, maar het wel heel leuk zou vinden om dit (beter) te leren

N

graag in cartoonstijl wilt leren tekenen

N

al vaker tekent, maar een andere stijl wilt uitproberen

N

een leuk ontwerp zoekt voor persoonlijke kaartjes, handgemaakte cadeautjes, of ander herinneringen

Al bijna 400 deelnemers gingen je voor. Doe jij ook gezellig mee? Voor slechts 75,- leer jij de leukste karakters tekenen met kleurpotloden.

gravatar
Hildegard Tummers
{Leuke toevoegende cursus. Je leert een hoop. Alleen jammer dat je maar 3 tot 4 maanden toegang hebt tot de cursus. Ik vind dat te kort, vooral als je ook nog fulltime werkt en gezin hebt. Het zou beter zijn om de toegankelijkheid naar 6 maanden te maken. Dat is reëler voor 24 lessen.{
gravatar
Meinke
{Met plezier de cursus gedaan. Alles wordt duidelijk uitgelegd en veel handigheidjes en techniekjes geleerd.{
gravatar
Mariska
{Zo leuk is de cursus diertjes tekenen! Met het idee dat ik niet kan tekenen begonnen en Anne legt alles heel duidelijk en laagdrempelig uit. Daarbij is haar enthousiasme aanstekelijk! Zodanig dat ik ineens ook herkenbare diertjes op papier krijg. Ik vind het vooral leuk dat Anne me zo meeneemt in haar gedachte proces. Dit helpt mij ook om het tekenen makkelijker en nog leuker te maken!{
gravatar
Jonna
{Steeds als ik ergens geïllustreerde dieren zag dacht ik 'Hoe tof is dat, als je dat gewoon kunt tekenen'. Zo ook bij de illustraties van Anne. Nooit gedacht dat ik het zou kunnen, durfde de stap maar niet te zetten want geen idee hoe te beginnen, maar uiteindelijk toch de stap gewaagd door deze cursus te gaan volgen en Anne maakt het gewoon waar dat je binnen no time diertjes leert tekenen. De cursus Diertjes met Karakter is een echte aanrader, niet alleen doordat de cursus super fijn in elkaar zit, maar ook omdat het een booster is voor je zelfvertrouwen. Na de eerste les kon ik al niet stoppen met het schetsen van diertjes en toen er ineens een voor mij perfect konijntje op papier stond, raakte het mij enorm dat het mij ook gewoon gelukt was. De lessen zijn qua lengte precies goed: duidelijke kort maar krachtige uitleg waardoor je meteen zelf aan de slag kunt. Tempo zit erin (wat ik prima vond), maar het superfijne aan online is dat je Anne op pauze kan zetten en dingen nog eens kan laten herhalen zo vaak als jij maar wilt. De opdrachten dragen zeker bij de aan de ontwikkeling van je vaardigheden. Anne hoor je wel eens vaker zeggen, iedereen kan tekenen, gewoon een kwestie van doen....en wat heeft ze een gelijk! Haar fijne uitleg, enthousiasme en persoonlijkheid draagt daar zeker aan bij. Heb mijzelf dan ook meteen op de cursus Vogeltjes tekenen getrakteerd. Thanks Anne dat je jouw skills met de wereld wilt delen!{
Paula
{Anne en iedereen die wilt lezen of deze cursus wat voor jezelf is: ja! Dat ik fan van Anne en haar werk ben is bekend. Het aanbod verrast me toch elke keer, dat proces in haar hoofd wil ik wel eens meemaken. Hoe doet ze dat toch? Ik denk dat ik de technieken aardig beheers en dat ik behoorlijk kan (na)tekenen en toch is er nog steeds veel te ontdekken en te leren. Het is Anne wederom gelukt om een nieuwe, gezellige cursus aan te bieden. Ze kan me steeds weer motiveren en inspireren tot nieuwe tekenuurtjes aan de tafel en lieve tafereeltjes op papier te krijgen. In elke video hoor ik andere technieken en worden er diverse opties gegeven. “Diertjes met karakter” heb ik gekozen, omdat ik niet om haar schattige sfeerplaatjes op social media heen kon, ik wilde ook zo graag wat minder realistisch tekenen en voor een compleet verhaaltje gaan. En dan het liefst uit eigen hoofd en hand. Dat is met alle tips uit de cursus gelukt. Ik word er blij van en ik denk de mensen om heen ook, ik krijg steeds meer volgers op Instagram, zullen ze mijn tekeningetjes ook zo leuk vinden? Tot nu toe heb ik überhaupt geen spijt van de gedane cursussen die ik bij Anne heb aangeschaft. (Nee ik heb ze nog niet allemaal gehad) Geen seconde gedacht; mmmm dat kan ik al of dat had ik beter gekund. Dus; zoek je een leuk cadeau voor jezelf; zet deze cursus op je wensenlijstje of schaf ‘m aan! (Zomaar-verjaardag-Sint-kerst) Anne bedankt, liefs Paula{
gravatar
Simone
{Wat een leuke cursus was dit. Weer veel ideeën gekregen hoe ik diertjes kan tekenen. Dankjewel Anne!{
gravatar
Babs Negelen
{Wat een leuke cursus. zo van genoten. De manier waarop Anne de cursus geeft is superfijn. De video's zijn duidelijk, ongedwongen en echt. Ik had het gevoel dat ze bij me in de kamer stond les te geven. Dankzij haar enthousiasme werd ik helemaal blij van de vrolijke figuurtjes die ze samen met je maakt. Bedankt Anne je bent een echt "neusje van de zalm".{
gravatar
Karin
{Wauw, wat een te gekke cursus. Ik heb ontzettend veel geleerd. Deze cursus is echt een aanrader, ook het mengen met kleuren en de kleur technieken was echt top. Maar de diertjes waren het allermooiste. Ik ga lekker veel oefenen dat heb ik wel nodig, maar ik weet nu hoe het moet. Dank je wel Anne.{

Wat houdt de cursus in?

 • 5 lessen van gemiddeld 30 minuten (dier omzetten in basisvormen, perspectief, houdingen, context & interactie, en kleur)
 • 4 extra lessen van gemiddeld 15 minuten waarin ik de getekende dieren uit de cursus inkleur
 • fijne, praktische oefenopdrachten met handige werkbladen
 • 2 bonusvideo’s met zogeheten ’timelapses’ van 10 minuten waarin je mij een diertje van begin tot eind ziet tekenen
 • nieuwe bonusvideo met winterdiertjes
 • toegang tot een besloten groep om je resultaten te delen met anderen
 • extra inspiratie: alle 5 de getekende resultaten uit de cursus als template om over te trekken of in te kleuren

Hoe lang duurt deze cursus?

 • De cursus is direct beschikbaar
 • Alle videos samen duren ongeveer 4 uur
 • Neem na alle lessen minimaal een uurtje extra voor de oefenopdracht (of zo lang als je wilt!)
 • De les blijft nog 4 maanden na aankoop beschikbaar
 • Je kunt de les zo vaak terugkijken als je wilt in die periode

Wat heb je nodig?

Psst… op al deze materialen krijg je 5% korting met code GOUDENLIJNTJES bij Be Creative Shop

Papier
Ik gebruik zowel wit als kraftpapier, van verschillende diktes en soorten. Mixed media papier met niet al te veel textuur is helemaal prima. Gebruik desnoods eerst een kopieerpapiertje, zolang je maar lekker kan beginnen!

Potlood & gum
Ik gebruik een Pentel vulpotlood 0.5 mm en een huis-tuin-en-keuken gum.

Fineliner
Ik gebruik Winsor & Newton fineliners in sepia en zwart, allebei 0.3 formaat.

Kleurpotloden
Ik gebruik deze set van 60 Faber Castell Polychromos potloden, maar laat in de lessen ook zien hoe je met een kleinere set van 12 stuks net zo mooi kunt kleuren.

Witte acrylmarker
Ik gebruik deze Uni Posca Paintmarker, maat 3M.

Liever met iets anders tekenen? Voel je vrij! De techniek gaat dan wel over kleurpotlood, maar de tekentechnieken lenen zich bijvoorbeeld ook geweldig om te experimenteren met (alcohol-)markers, aquarel, of met digitaal tekenen in Procreate!

Meer materiaaltips nodig? Hier vind je al mijn favorieten!

Promo 4 cursus Diertjes met Karakter Gouden Lijntjes

Nu met winterse bonusles!

In een speciale bonusles teken ik dit heerlijke winterse tafereel van een sleetje rijdende lama die voortgeduwd wordt door een stinkdier. Met de technieken die je leert in de cursus tover jij ook zo’n knus plaatje op papier!

Lekker de handen uit de mouwen

De diertjes die ik teken hebben een vrolijke, cartoon-achtige stijl. Dat maakt ze zo gezellig om in allerlei posities te manoeuvreren! Je hoeft namelijk geen natuurgetrouw diertje te tekenen om iets moois te maken. Een paar basisverhoudingen, gesimplificeerde vormen, en wat goedgeplaatste kleuren maken al een heel schattig diertje.. Ik leer je precies de tips en trucs die je nodig hebt om elk dier te analyseren en goed én snel op papier te krijgen.

gravatar
Simone
{Wat een leuke cursus was dit. Weer veel ideeën gekregen hoe ik diertjes kan tekenen. Dankjewel Anne!{
gravatar
Jonna
{Steeds als ik ergens geïllustreerde dieren zag dacht ik 'Hoe tof is dat, als je dat gewoon kunt tekenen'. Zo ook bij de illustraties van Anne. Nooit gedacht dat ik het zou kunnen, durfde de stap maar niet te zetten want geen idee hoe te beginnen, maar uiteindelijk toch de stap gewaagd door deze cursus te gaan volgen en Anne maakt het gewoon waar dat je binnen no time diertjes leert tekenen. De cursus Diertjes met Karakter is een echte aanrader, niet alleen doordat de cursus super fijn in elkaar zit, maar ook omdat het een booster is voor je zelfvertrouwen. Na de eerste les kon ik al niet stoppen met het schetsen van diertjes en toen er ineens een voor mij perfect konijntje op papier stond, raakte het mij enorm dat het mij ook gewoon gelukt was. De lessen zijn qua lengte precies goed: duidelijke kort maar krachtige uitleg waardoor je meteen zelf aan de slag kunt. Tempo zit erin (wat ik prima vond), maar het superfijne aan online is dat je Anne op pauze kan zetten en dingen nog eens kan laten herhalen zo vaak als jij maar wilt. De opdrachten dragen zeker bij de aan de ontwikkeling van je vaardigheden. Anne hoor je wel eens vaker zeggen, iedereen kan tekenen, gewoon een kwestie van doen....en wat heeft ze een gelijk! Haar fijne uitleg, enthousiasme en persoonlijkheid draagt daar zeker aan bij. Heb mijzelf dan ook meteen op de cursus Vogeltjes tekenen getrakteerd. Thanks Anne dat je jouw skills met de wereld wilt delen!{
Paula
{Anne en iedereen die wilt lezen of deze cursus wat voor jezelf is: ja! Dat ik fan van Anne en haar werk ben is bekend. Het aanbod verrast me toch elke keer, dat proces in haar hoofd wil ik wel eens meemaken. Hoe doet ze dat toch? Ik denk dat ik de technieken aardig beheers en dat ik behoorlijk kan (na)tekenen en toch is er nog steeds veel te ontdekken en te leren. Het is Anne wederom gelukt om een nieuwe, gezellige cursus aan te bieden. Ze kan me steeds weer motiveren en inspireren tot nieuwe tekenuurtjes aan de tafel en lieve tafereeltjes op papier te krijgen. In elke video hoor ik andere technieken en worden er diverse opties gegeven. “Diertjes met karakter” heb ik gekozen, omdat ik niet om haar schattige sfeerplaatjes op social media heen kon, ik wilde ook zo graag wat minder realistisch tekenen en voor een compleet verhaaltje gaan. En dan het liefst uit eigen hoofd en hand. Dat is met alle tips uit de cursus gelukt. Ik word er blij van en ik denk de mensen om heen ook, ik krijg steeds meer volgers op Instagram, zullen ze mijn tekeningetjes ook zo leuk vinden? Tot nu toe heb ik überhaupt geen spijt van de gedane cursussen die ik bij Anne heb aangeschaft. (Nee ik heb ze nog niet allemaal gehad) Geen seconde gedacht; mmmm dat kan ik al of dat had ik beter gekund. Dus; zoek je een leuk cadeau voor jezelf; zet deze cursus op je wensenlijstje of schaf ‘m aan! (Zomaar-verjaardag-Sint-kerst) Anne bedankt, liefs Paula{
gravatar
Babs Negelen
{Wat een leuke cursus. zo van genoten. De manier waarop Anne de cursus geeft is superfijn. De video's zijn duidelijk, ongedwongen en echt. Ik had het gevoel dat ze bij me in de kamer stond les te geven. Dankzij haar enthousiasme werd ik helemaal blij van de vrolijke figuurtjes die ze samen met je maakt. Bedankt Anne je bent een echt "neusje van de zalm".{
gravatar
Hildegard Tummers
{Leuke toevoegende cursus. Je leert een hoop. Alleen jammer dat je maar 3 tot 4 maanden toegang hebt tot de cursus. Ik vind dat te kort, vooral als je ook nog fulltime werkt en gezin hebt. Het zou beter zijn om de toegankelijkheid naar 6 maanden te maken. Dat is reëler voor 24 lessen.{
gravatar
Mariska
{Zo leuk is de cursus diertjes tekenen! Met het idee dat ik niet kan tekenen begonnen en Anne legt alles heel duidelijk en laagdrempelig uit. Daarbij is haar enthousiasme aanstekelijk! Zodanig dat ik ineens ook herkenbare diertjes op papier krijg. Ik vind het vooral leuk dat Anne me zo meeneemt in haar gedachte proces. Dit helpt mij ook om het tekenen makkelijker en nog leuker te maken!{
gravatar
Karin
{Wauw, wat een te gekke cursus. Ik heb ontzettend veel geleerd. Deze cursus is echt een aanrader, ook het mengen met kleuren en de kleur technieken was echt top. Maar de diertjes waren het allermooiste. Ik ga lekker veel oefenen dat heb ik wel nodig, maar ik weet nu hoe het moet. Dank je wel Anne.{
gravatar
Meinke
{Met plezier de cursus gedaan. Alles wordt duidelijk uitgelegd en veel handigheidjes en techniekjes geleerd.{

De basistechnieken uit deze cursus geven zoveel mogelijkheden voor jouw eigen illustraties!

Al bijna 400 deelnemers gingen je voor. Doe jij ook gezellig mee? Voor slechts 75,- leer jij de leukste karakters tekenen met kleurpotloden.

Psst…
Vergeet de materialen niet te shoppen met korting!

Veelgestelde vragen

Hoe gaat het (technisch) in z'n werk?

Alle lessen zijn direct beschikbaar in de online leeromgeving. Als dit de eerste cursus is die je bij Gouden Lijntjes doet, ontvang je na aankoop een link met jouw unieke inloggegevens voor de online omgeving. Heb je al een account? Dan vind je jouw cursus na aankoop op de overzichtspagina (https://community.goudenlijntjes.nl/resources)

Je krijgt daarnaast ook toegang tot een besloten groep waar je de resultaten kunt delen met andere deelnemers.

Kan ik de cursus ook volgen vanaf mijn tablet of telefoon?

Dat kan zeker! Ik raad echter aan om dan wel de browserversie van de online omgeving gebruiken. Er bestaat ook een app van de online leeromgeving, die vind je in de appstore onder ‘Huddle’, maar die vind ik zelf vrij onoverzichtelijk werken. Helaas heb ik zelf geen invloed op het design van deze app… Open daarom voorlopig gewoon de cursus in je browser – tenzij je zin hebt om even lekker in de app te duiken om er wegwijs te worden, natuurlijk!

Ik heb geen laptop/iPad/tablet, kan ik dan wel een cursus volgen?

Zeker! Alle cursussen zijn te volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. We hebben alleen geen versie op papier of dvd/.video beschikbaar 😉

Wanneer begint de cursus?

Je kan na aankoop direct beginnen!

Kan ik ook vragen stellen over de inhoud van de lessen, of feedback op mijn huiswerk ontvangen?

Nee, persoonlijke feedback is niet bij de cursus inbegrepen. De cursus is zo opgezet dat je volledig zelf aan de slag gaat met de lessen. Wel is er een speciale plek om je huiswerk te delen met andere deelnemers: dat is ontzettend gaaf, want je raakt enorm door elkaar geïnspireerd!
Ook vind ik het natuurlijk hartstikke leuk als je jouw resultaten deelt via socials (vaak is er een speciale hashtag beschikbaar per cursus – zie daarvoor de cursusinhoud) en mij dan even tagt (@goudenlijntjes). Als trotse juf kijk ik graag mee!
Technische vragen en/of vragen over de aankoop kunnen natuurlijk naar community@goudenlijntjes.nl gestuurd worden – mijn team helpt je snel verder.

Hoe lang heb ik toegang tot mijn cursus?

Het aantal maanden dat je toegang hebt verschilt per cursus. Voor deze cursus is dat 4 maanden. Je kunt het aantal maanden ook altijd terugvinden op de factuur in je bestelbevestiging – deze ontvang je na aankoop in je inbox.

Waarom heb ik maar een beperkte periode toegang tot mijn cursus?

Ik heb de cursussen heel bewust een beperkte toegangstijd gegeven. Want wist je dat een enórm percentage van de deelnemers hun cursus niet afmaakt als ze onbeperkt de tijd hebben? Zie het daarom als een stok achter de deur om lekker tijd te maken om met de cursus aan de slag te gaan!

Ik ben bang dat ik niet genoeg tijd heb! Kan ik de cursustoegang verlengen?

Allereerst: laat die aanstaande deadline een goede stok achter de deur zijn om er tóch nog het maximale uit te halen! Want van uitstel komt meestal afstel, en dat zou zonde zijn. Lukt het toch echt niet om het binnen de tijd af te maken? Tegen het eind van je cursus ploft er altijd een mail in je inbox met een mooi aanbod voor verlenging. Maar toch wil ik je stimuleren om nog even lekker aan de slag te gaan: you got this!

Help, mijn filmpje loopt vast / wil niet laden / heeft slechte kwaliteit / de audio loopt niet synchroon!

De filmpjes zijn van goede kwaliteit en met juiste audio geüpload. Check je internetverbinding, en of je bijvoorbeeld je laptop of computer moet updaten.

Doet de video het echt niet? Mail ons dan even op info@goudenlijntjes.nl!

Is er ondertiteling beschikbaar?

Nee, helaas. Ik heb lang gezocht naar een oplossing om mijn vele uren aan cursusvideo’s te ondertitelen, maar tot nu toe nog geen haalbare optie gevonden. Ik moet dus voorlopig de ondertiteling verschuldigd blijven.

Ik heb nog bijna geen ervaring met tekenen/schilderen, kan ik dit ook?

Tuurlijk! Deze cursus is zowel toegankelijk voor ultieme beginners als de wat meer gevorderde tekenaars. Beginners zijn vaak verbáásd wat ze kunnen, met een paar handige tips. Check de reviews maar eens: daar lees je van mensen die ook weinig tot geen ervaring hadden hoe zij de cursus vonden.

Ik leg altijd alles vanaf het begin uit, inclusief uitleg van het materiaal. Maar bovendien zorg ik ook dat je niet alleen leert natekenen, maar écht handige tekenvaardigheden opdoet. Daardoor leer je ook om na de cursus lekker door te tekenen.

Ik heb nog nooit een online cursus gedaan, is dit wel iets voor mij?

Ja hoor, een online cursus is hartstikke leuk om eens te proberen! Het werkt eigenlijk net zoals een offline workshop: en het handige is dat je precies over mijn schouder mee kunt kijken, mij op pauze kunt zetten én de video zo vaak terug kunt spoelen als je wilt. Wist je dat ik ondertussen al meer dan 10.000 mensen heb leren tekenen in online cursussen, tutorials en demo’s?

Kan ik de cursus ook volgen met ander materiaal?

Voel je vrij! De cursus is in principe gericht op kleurpotlood, maar je mag zeker meedoen met andere materialen. Je leert tijdens de cursus namelijk ook de diertjes analyseren, en het schetsen met deze kennis is van toepassing op allerlei manieren van werken. Ook het herkennen en opzetten van de kleuren kun je met allerlei materialen doen, bijvoorbeeld alcoholmarkers, aquarel, of gouache.

Let wel op: deze materialen hebben uiteraard een andere uitwerking dan kleurpotlood. Met kleurpotlood bouw ik langzaam laagjes op tot een mooie, gedetailleerde structuur en kleurverloop. Maar met wat creatief omdenken kán je natuurlijk ook met iets anders werken. Het is aan jou of je dat zelf fijn vindt.

Welke diertjes gaan we tekenen?

In de voorbeeldfoto’s kun je zien welke diertjes we tekenen: onder andere een vos met muisjes, een beertje met vogeltje, een koe met regenworm, een konijntje, en een nijlpaard met egel.

Wat is het verschil tussen deze cursus en de cursus Huisdieren schilderen?

De stijl en het materiaal van deze twee cursussen verschillen van elkaar. De cursus huisdieren schilderen is met gouache (een soort verf), en heeft een meer realistische stijl. Deze cursus Diertjes met Karakter is met kleurpotlood en is meer cartoony.

Krijg ik korting op de cursus als ik lid van Gouden Lijntjes Community ben?

Jazeker! Als communitylid ontvang je altijd 10% korting op de cursussen. Je vindt de kortingscode terug in de community onder Community Content > Kortingscode. Of klik hier 🙂

Kan ik ook in termijnen betalen?

Dit is alleen mogelijk voor cursussen boven de €100. Deze kunnen in 3 termijnen betaald worden, deze optie kan je aanvinken op de betaalpagina.

Ik ben zó blij met wat ik geleerd heb dat ik mijn tekeningen die ik tijdens de cursus gemaakt heb wel wil gaan verkopen! Mag dat?

Wat heerlijk dat je zo enthousiast bent! Op de inhoud van de cursus, en dus de afbeeldingen, zit auteursrecht. Het is geen probleem om deze voor persoonlijk gebruik na te tekenen (bijvoorbeeld als huiswerk), maar je kunt ze niet inzetten voor commercieel gebruik – zie ook mijn algemene voorwaarden. Zelfs als je één of twee dingen wijzigt, kun je beter nog voorzichtig zijn. Marloes de Vries heeft heel handige blogs over licenties en auteursrecht, die ik graag aanbeveel.

Natuurlijk is het logisch dat je een bepaalde stijl een beetje overneemt als je een cursus van me hebt gevolgd, dat snap ik ook helemaal en daar hoef je je geen zorgen over te maken. Zie het als mooi uitgangspunt om gaandeweg je eigen stijl te ontdekken en ontwikkelen!