Leer tekenen met de digitale tekencursussen van Gouden Lijntjes!

Een paar jaar geleden ontdekte ik zelf hoe geweldig het is om een online cursus te volgen. Je kunt zo’n cursus immers vanuit iedere plek op de wereld volgen én op elk moment van de dag! Ik leerde mezelf hoe ik de leukste digitale tekencursussen kon ontwerpen, filmen en uitbrengen en ben inmiddels trotse “juf” van meer dan 10 online cursussen rondom tekenen en schilderen. Welke Gouden Lijntjes tekencursussen je allemaal kunt volgen, lees je in deze blog!

De mixed media tekencursus Street Sketching

Toen ik vorig jaar in Thailand was, vulde ik een mijn schetsboek vol met Thaise straatbeelden. Ik wilde op reis experimenteren met verschillende materialen en het resultaat (en mijn plezier in het tekenen) resulteerde in mijn nieuwste cursus: Street Sketching.  De Street Sketching stijl combineert een vlotte spontane aanpak (die de empty page blues snel doorbreekt) met het gedetailleerd weergeven van prachtige kleine elementen: Compositie, materiaalgebruik en kleurkeuze komen allemaal aan bod in deze online tekencursus en met de tips en trucs uit deze cursus wordt het easy peasy om deze straatscènes te benaderen. Je zult versteld staan van wat je – zelfs als beginner – kunt bereiken!

Deze online tekencursus:

 • Heb ik met de gevorderde tekenaar in mijn achterhoofd geschreven, maar is zeker ook leuk voor beginners!
 • Weert het perfectionisme uit je schetsboek.
 • Leert jou losser tekenen.
 • Is voor wanneer je zin hebt om wat langer en rustiger bij een tekening stil te staan en helemaal in het onderwerp te duiken.
 • Leert je verschillende materialen met elkaar kunt combineren

Leer digitaal tekenen in Procreate

Een digitale tekencursus volgen over digitaal tekenen? Ja, dat kan! Procreate is een onwijs handige app waarmee je moeiteloos op je iPad kunt tekenen. Het is net zo makkelijk als tekenen met pen en papier, maar dan met alle tekenmaterialen en kleuren die je je maar kunt bedenken binnen handbereik! Dat kan wel een beetje overweldigend zijn… Ook kan het even wennen zijn om digitaal te tekenen. Maar geen zorgen, ik ga je helpen! Heb je Procreate nog nooit van dichtbij gezien? No worries! Ik loods je door de hele tekenapp heen. Heb je Procreate al een poos op je iPad staan? Ook dan leer ik jou de tips en tricks die met Procreate werken écht leuk maken! Leren tekenen is nog nooit zo makkelijk geweest, met al meer dan 500 anderen die cursus Digitaal tekenen in Procreate al hebben gevolgd.

Volg deze cursus als je:

 • Een iPad hebt waar je graag op zou tekenen.
 • Echt álles uit de Procreate app wilt halen
 • Eenvoudig en snel je eigen producten wilt maken, bijvoorbeeld kaartjes om te laten drukken of digitale illustraties om aan je website toe te voegen
 • stiekem best een beetje perfectionistisch bent, en gefrustreerd raakt van foutjes op papier (Procreate heeft zelfs digitale ‘undo-knop’!)

Mijn meest populaire online tekencursus: Vogels tekenen met alcoholmarkers

Ik ga je in de 6 videolessen uit de digitale cursus Vogels tekenen met alcoholmarkers stap voor stap leren hoe je prachtige vogels tekent met alcoholmarkers. Of je nou al flink wat ervaring hebt met tekenen of nog nooit met alcoholmarkers hebt gewerkt, deze schattige vogeltjes zijn een leuke nieuwe uitdaging. In de cursus laat ik je zien hoe ik twee vogels teken en geef ik je allerlei tips over schetsen, het gebruik van alcoholmarkers en het toevoegen van kleurpotloodaccenten

Deze cursus is precies wat je zoekt als je:

 • Ervaring wil opdoen met alcoholmarkers
 • Het lastig vindt om kleuren te kiezen en te combineren voor een tekenproject
 • Vindt dat je niet kunt tekenen, maar het wel leuk zou vinden om het (beter) te leren
 • Graag wat realistischer zou willen leren tekenen

Maak jouw eigen Bullet journal met deze online cursus!

Bullet Journal zijn en blijven populair onder de tekenaars! Tijdens de online tekencursus Bullet journal illustreren gaan we werken met verschillende materialen:

 • Bullet journal (met dotted grid)
 • Potlood & gum
 • Fineliner of zwarte pen
 • Kleurpotloden
 • Brushpennen

Het is de perfecte cursus om te volgen als je even zin hebt om lekker te tekenen en in korte tijd een leuke, nieuwe tekenskill wilt leren. Heb je al een planner in huis? Dan kun je met deze digitale cursus écht meteen aan de slag! Dus heb je altijd al de leukste illustraties toe willen voegen aan jouw Bullet journal? Of heb je een klein duwtje in de rug nodig om nu dan eindelijk echt te beginnet met jouw Bullet journal? Dan is nu je kans!

Jouw huisdier leren schilderen met een digi tekencursus? Dat kan!

Oh wat zijn we allemaal dol op onze lieve huisdieren! Ik maakte een korte schildercursus van 7 videolessen waarin ikje stap voor stap leer hoe je gouache kunt gebruiken om de schattigste (huis-)dieren te tekenen! Je kunt op elk moment van de dag starten met- en werken aan de cursus en kunt binnen no time de technieken gebruiken om jouw eigen schatje vast te leggen.

Dit zul je in de cursus te zien krijgen:

 • 6 videolessen van gemiddeld 15-20 minuten waarin ik je 2 huisdieren (een hond en een kat) leer schilderen
 • Video’s vol technieken daarbij technieken om elk dier te schilderen, van huisdier tot jouw lievelingsdier.
 • 1 extra video met de belangrijkste technieken rondom gouache én de belangrijkste tekentips handig opgesomd in een geschreven module
 • Bonusvideo met 3e huisdier (timelapse van een cavia) van 15 minuten

Cartoonify jezelf met deze online tekencursus

Deze leuke cartoonportretjes teken je na het volgen van deze online tekencursus razendsnel! Je hebt enkel wat gezellige kleurpotloden, een fineliner en papier nodig. Deze digitale cursus bestaat uit slechts één les van ietsjes minder dan een uur. Ik beloof je dat je daarna zelf aan de slag kunt gaan met het tekenen van cartoonpopjes. Hoe cool is dat! En je krijgt zelfs persoonlijke feedback op jouw cartoonpopje! Klik en begin meteen!

Teken samen met mij de leukste bosdieren online

Heb je al door wat ik het allerliefste teken? Dieren natuurlijk! Ik maakte zelfs een hele cursus rondom het tekenen van bosdieren. De bosdieren die ik teken hebben een levendige en gedetailleerde stijl. We duiken diep in het proces van het natekenen van referentiemateriaal en bespreken hoe je het bosdier zo realistisch mogelijk kunt laten lijken, zonder uren te blijven tekenen. Ik doe over één dier bijvoorbeeld maximaal 60 minuten. Kijk in deze cursus over mijn schouder mee terwijl ik verschillende bosdieren tekenen.

Ik gebruik in deze cursus slechts een paar materialen:

Neem deze vakantie jouw Sketch Journal mee dankzij deze tekencursus

Tijdens deze online Sketch Journal lessen krijg je niet alleen les van mij, Anne, maar ook van Nienke Vletter! We staan bekend om ons gezamenlijk enthousiasme en overdosis energie. We hebben al letterlijk duizenden cursisten leren tekenen. We hebben allebei een andere stijl, en dat is juist zo leuk in deze gezamenlijke workshops. Je krijgt dus ‘best of both worlds’!

Tijdens onze twee verschillende Sketch Journal cursussen:

 • Kun je lekker op de bank blijven zitten, maar word je ook de wijde wereld in gestuurd om lekker te tekenen
 • Gaan we niet alleen illustreren, maar ook handletteren en Urban Sketchen
 • Leer je vormen herkennen in de gebouwen om je heen
 • Maken we gebruik van verschillende materialen en kleuren
 • Besteden we aandacht aan indeling en compositie
 • Oefenen we om perfectionisme helemaal los te laten!

Het maakt niet uit of jij een Sketch Journal beginner bent, of al flink wat Sketch Journals hebt gevuld en op zoek bent naar verdieping. Er is voor ieder wat wils!

Na het volgen van deze digitale tekencursus teken je de mooiste boeketten!

De mooiste boeketten tekenen, dat wil toch iedereen? Met de online cursus Bloemen en boeketten tekenen. De boeketten die ik teken hebben een ongedwongen, ietwat rommelige stijl. Dat maakt ze juist zo heerlijk om te tekenen! Je hebt namelijk geen perfecte lijnen nodig om een prachtige aquareltekening te maken

Deze cursus bestaat uit:

 • 5 lessen van gemiddeld 20 minuten
 • Fijne, praktische oefenopdrachten met handige werkbladen
 • 2 bonus ’timelapses’ (versnelde video’s) van 10 minuten waarin je mij een boeket van begin tot eind ziet tekenen
 • 3 bonusvideo’s van 15-30 minuten (met uitleg!) waarin ik een boeket teken op de manier uit de cursus, maar ook een nog losser boeket, én een enkele hyacint: zo oefen je verschillende stijlen!
 • toegang tot een besloten groep om je resultaten te delen met anderen

Ik leer jou de leukste diertjes met karakter tekenen

Kijk wat een dropjes allemaal! Deze dieren in een vrolijke, cartoon-achtige stijl leerde ik mezelf gaandeweg met kleurpotlood tekenen en in de online tekencursus diertjes met karakter tekenen, leer ik ze jou ook tekenen! Dankzij de speelse stijl, kun je de diertjes in allerlei posities en scenes neerzetten. De tekeningen zijn daarom perfect als cadeau te geven of als kaartontwerp te maken.

Wil jij:

 • Zin krijgen om even lekker te tekenen?
 • Eens een andere tekenstijl proberen?
 • Schattige diertjes tekenen?
 • Leuke ontwerpen voor kaartjes, handgemaakte cadeautjes of andere herinneringen leren maken?

Doe dan mee met deze gezellige Gouden Lijntjes tekencursus! Al bijna 400 deelnemers gingen je voor!