Eenvoudige dieren tekenen voor dierendag

Eenvoudige dieren tekenen is iets dat veel startende tekenaars maar al te graag willen leren. Met dierendag om de hoek is het niet alleen het perfecte moment om jouw lieve huisdier te verwennen met cadeaus en lekkernijen. Het is ook het perfecte moment om jouw huisdier op papier vast te leggen! Heb jij altijd al een mooie schilderij of tekening van jouw beessie willen maken? Dan is nu het moment! Ik ben dol op dieren (ik ben niet voor niets al een eeuwigheid vegetarisch馃槈) en heb de afgelopen jaren heel veel verschillende dieren op heel veel verschillende manieren getekend en geschilderd. In deze blog help ik jou om jouw huisdier eenvoudig te tekenen voor dierendag.

Trio huisdieren schilderen

De eenvoudigste dieren om te tekenen voor dierendag

Het is z贸 leuk om jouw lievelingsdier eenvoudig te kunnen tekenen. Niet alleen op dierendag, maar heel het jaar door! Dierendag is eigenlijk gewoon een goede smoes om jouw furry friend zelf te tekenen of te schilderen. Het is ook het perfecte moment om iemand anders een mooie tekening of schilderij van hun huisdier cadeau te doen. Zomaar, om dierendag te vieren! Het natekenen van een dier kan een uitdaging lijken, maar inmiddels durf ik met zekerheid te zeggen dat het tekenen van een dier best eenvoudig gedaan kan worden. En dan heb ik het niet over dieren die net stokpoppetjes lijken, maar dieren die net echt lijken! Wil je makkelijk starten met het tekenen van dieren? Dan hoef je eigenlijk niet voor een specifiek soort dier te kiezen. Elk dier kan eenvoudig getekend worden! Wat dacht je van:

 • Honden
 • Katten
 • Vissen
 • Vogels
 • Hamsters
 • Konijnen
 • Cavia鈥檚
 • Leeuwen
 • Gorilla鈥檚
 • Giraffen
 • Zebra鈥檚
 • En ga zo maar door!

Gratis dierendag tekentip: Een eendje tekenen!

Om je alvast meteen op weg te helpen met het eenvoudig tekenen van diertjes, deel ik deze tip met jou! Speciaal voor jou heb ik een makkelijke, in 12 simpele stappen, teken tutorial ontwikkeld: het Eigenwijze Eendje. Meld je hier aan om dit eendje eenvoudige te leren tekenen! Ik deel handige tips voor het gebruiken van allerlei verschillende materialen en deel met jou een exclusieve videotutorial van het eendje. Met de tekentips uit deze teken tutorial kun je ook zelf verder gaan met het tekenen van allerlei dieren. En vind je het na het volgen van deze tutorial helemaal leuk om samen met mij te tekenen? Neem dan eens een kijkje naar de Gouden Lijntjes community! In de community kom je een enorme berg aan inspiratie en leuke tekenopdrachten tegen. Ik zie je daar!

Gratis dier tekenen dierendag

Eenvoudig realistische dieren schilderen

Niet alleen het tekenen van dieren is heel leuk, ik ben zelf ook dol op het schilderen van eenvoudige dieren. Om dat de doen gebruik ik gouache en een foto van het beestje dat ik wil tekenen. De droom is natuurlijk om live een portret van jouw dier te tekenen op dierendag, maar ze blijven zo lastig stilzitten vind je niet? Het eenvoudig schilderen van een diertje begint altijd met goed kijken. Je hoeft je niet meteen helemaal te richten op de details, maar gaat eerst naar het groter plaatje kijken. Dit doe je door op zoek te gaan naar herkenbare vormen. Een hamster dat op diens achterpoten staat, kan bijvoorbeeld bestaan uit twee driehoeken bovenop elkaar en een schildpad bestaat uit een halve cirkel als schild met vier rechthoekige pootjes en een vierkant kopje. Kun je je hier nog geen beeld van vormen? Geen probleem! Tijdens de cursus Huisdieren schilderen duiken we op dit onderwerp nog veel dieper in.

Dierendagdieren in cartoonstijl tekenen

Naast het eenvoudig schilderen van dieren groot en klein, vind ik het ook ontzettend leuk om dieren op bijzondere manieren te tekenen. Eenvoudige cartoontekeningen van dieren zijn al snel het resultaat van mijn creatieve brein. Leeuwen krijgen feesthoedjes en balanceren op ballen, Olifanten drinken kopjes thee en cavia鈥檚 krijgen schilderles. Maak gebruik van mijn Inspiratie generator om ook allerlei leuke idee毛n te krijgen voor cartoondiertjes! Het eenvoudig tekenen van karakteristieke dieren start overigens ook met het ontdekken van de basisvormen die in elk diertje verstopt is. Als je die in de smiezen hebt, mag je jouw dier in een interessante pose neerzetten. Tijdens de cursus Diertjes tekenen met karakter leer ik je alles wat je moet weten om eenvoudige dieren te tekenen met niets meer dan kleurpotlood en tekenpapier. Ik ben benieuwd in welke geinige situaties jij jouw lievelingsdier zult zetten deze dierendag!

Vogeltjes cursus vogel leren tekenen 1

Nog meer eenvoudige dieren tekenen voor dierendag

Oh ik kan wel uuuren doortypen over het eenvoudig tekenen en schilderen van dieren. Het is ook z贸 leuk om te doen en ik vind het ook altijd weer geweldig leuk om jullie aan de slag te zien gaan! Naast de cursussen en tutorial die ik eerder al noemde, kun je ook op eenvoudige wijze vogels leren tekenen tijdens de cursus Vogeltjes tekenen of dieren leren tekenen en animeren tijdens de cursus Digitaal tekenen in Procreate. Er is z贸 veel mogelijk! Begin dus snel zodat jij jouw eenvoudige dierentekening ruim v贸贸r dierendag af hebt!