Halloween diertjes tekenen

Het is bijna halloween! Heb jij jouw spooky deco al ophangen? En heb je jouw huisdieren al van een halloween outfit voorzien? Nee!? Oké, ik denk ook niet dat ik Noedel in een heksenhoed ga krijgen dit jaar, maar hoe cute zou het zijn als dat wel zou lukken. Gelukkig heb ik een alternatief plan: ik ga zelf halloween diertjes tekenen. Je kunt natuurlijk jouw eigen huisdier in halloween stijl tekenen a la Tim Burton, maar er zijn ook andere manieren om jouw favoriete dier een halloween make over te geven. Teken bijvoorbeeld een “eng” dier zoals een vleermuis of vogelspin op een speelse manier of geef jouw eigen huisdier een halloweenlook door ze op papier te kleden in een halloween kostuum. Waar je ook voor kiest, ik weet zeker dat je met deze techniek de allerleukste halloween diertjes zult tekenen! Pak je favoriete creepy beestje erbij en dan gaan we aan de slag.

Halloween diertjes tekenen

SPOOKY DIEREN TEKENEN

Sommige dieren hebben, zonder dat ze er moeite voor doen, automatisch al een creepy uitstraling. Een spin die je in de douche tegenkomt hoeft geen heksenhoed nodig om eng te zijn en een vleermuis die op een rap tempo langs je hoofd suist hoef je geen bebloede vampiertanden te geven om ‘m eng te maken. Ik ben al heel wat gewend wat creepy beestjes betreft (met dank aan de vele muizen die Noedel me als cadeautje brengt) en heb de perfecte manier gevonden om deze halloween beesies op leuke manieren te schilderen en te tekenen.

EEN VOGELSPINNETJE SCHILDEREN

Vogelspinnen lijken heel eng, maar dat zijn ze eigenlijk helemaal niet! Hun harige poten en (toch best wel groot) lijf jagen veel mensen de stuipen op het lijf. Ze zijn stiekem ontzettend mooi als je even naar ze kijkt. Ieder haartje heeft een eigen kleur en het lichaam van een vogelspin bestaat uit hele interessante vormen. Een vogelspin van een afstandje bewonderen en dan met gouache schilderen vind ik best een tof plan! Geef ‘m nog even een tasje trick or treat snoep tussen z’n voorpoten en dan is hij plots niet meer zo eng!

SPOOKDIERTJE TEKENEN

Lijkt een spookdiertje een beetje uit Gollum van Lord of the Rings? Ja. Is hij daarom minder schattig? Absoluut niet! Dit beestje is een perfect dier om voor Halloween te tekenen. Gebruik verschillende kleuren alcoholmarkers om dit halloweenbeestje tot leven te brengen. Vooral z’n ogen zijn fantastisch mooi om te tekenen. En die kleine grijpgrage vingertjes zijn té schattig. Vind je niet?

VLEERMUIS ILLUSTREREN

Een grot in wandelen met daarin honderden vleermuizen zou ik best spannend vinden. Niet omdat ze echt eng zijn, maar eerder omdat je niet weet wanneer ze met z’n allen de grot uit gaan vliegen. Hoewel ik dat dus lekker achterwege laat, vind ik één enkele vleermuis of een paar vleermuizen samen illustreren hartstikke leuk. Omdat we een vleermuis natuurlijk niet zo snel van dichtbij gaan zien, vind ik het heel handig om een referentiefoto te gebruiken terwijl ik de vleermuizen teken met Procreate. Ook dit halloweendiertje blijkt helemaal niet zo eng als je ‘m gaat tekenen.

Spookdiertje tekenen halloween

ENGE DIEREN SCHATTIG TEKENEN

Een van de leukste dingen om te doen is om een halloween diertje te tekenen die helemaal niet zo eng is. Want wie vindt een slang die op een bezemsteel vliegt nou eng? Of wat dacht je van een zwarte kat die zelf halloween snoepjes uitdeelt? Of drie stinkdieren die verkleed zijn als de Sanderson sisters? Diertjes karakter geven met slechts een setje van 12 kleurpotloden en een fineliner is zó leuk om te doen. Je kunt werkelijk elk diertje een eigen halloween uitstraling geven met de cursus diertjes tekenen met karakter! Oh ik bedenk me net dat je natuurlijk ook diertjes in een pompoen kunt tekenen. Hoe cute is dat!

Halloween diertjes tekenen tips
Voordat je aan de slag gaat, nog een paar kleine tips voordat je begint met het tekenen van halloween diertjes.

  • Start met het maken van een inspiratiebord. Heb je een bepaald diertje dat je wil tekenen? Verzamel verschillende plaatjes op websites zoals unsplash en maak een moodboard die jou zal helpen je halloween diertjes te tekenen.
  • Wil je jouw eigen huisdier als halloween beestje schilderen of tekenen? Scroll dan door je telefoon voor een foto waarop vooral hun hoofd goed te zien is. Door een paar persoonlijke kenmerken van jouw huisdier in jouw halloween tekening te verwerken, zul je al snel zien hoeveel persoonlijkheid jouw beesie krijgt! Tijdens de cursus Huisdieren schilderen duiken we op dit onderwerp nog veel dieper in.
  • Heb je teken- of schilder materiaal in huis? Dan kun je meteen aan de slag gaan! Beginnen met tekenen van jouw halloween diertje is het halve werk en het zou zonde zijn als je je motivatie verliest terwijl je wacht op een pakketje in de post. Heb je nog helemaal geen tekengerief in huis? Lees dan deze blog vol materiaaltips!

NOG MEER EENVOUDIGE HALLOWEENDIEREN TEKENEN

Oh ik kan wel dagen doortypen over hoe je de leukste halloween diertjes kunt tekenen! Het is ook zó leuk om te doen en ik vind het ook altijd weer geweldig leuk om jullie aan het slag te zien gaan! Wil je graag beginnen maar weet je niet hoe? Neem dan hier een kijkje naar alle Gouden Lijntjes cursussen of kom rondsnuffelen in de Gouden Lijntjes community! Daar inspireren we elkaar dagelijks om de leukste dieren te tekenen en te schilderen. Ook voor halloween!