Is Procreate gratis? Bijna wel!

Digitaal leren tekenen is iets wat heel veel creatievelingen graag willen. Het algemene advies dat je krijgt is je digitaal wilt tekenen is om Procreate te gebruiken. Hoewel Procreate niet gratis is, is het de investering meer dan waard! Procreate is namelijk niet alleen een fijn en intuïtief digitaal programma om mee te tekenen, er worden ook maandelijks nieuwe functies aan de app toegevoegd. Procreate is dus heel even niet gratis, totdat het wel gratis is. Snap je ‘m? Je betaalt voor de app die op dat moment op de markt is, maar daarna betaal je nooit meer extra kosten voor alle updates die gedaan worden binnen de app. Waarom ik Procreate altijd aanraad en de investering van €9,99 het 100% waard vind, lees je in deze blog!

Hier gebruik ik Procreate voor

Voordat ik de cursus digitaal tekenen in Procreate ontwikkelde, was ik zelf natuurlijk ook leerling. Ik was op zoek gegaan naar een handige app om digitaal mee te kunnen tekenen en probeerde verschillende betaalde en gratis tekenapps uit. Uiteindelijk bleef ik bij Procreate hangen omdat dit de tekenapp is waar je écht het meeste uit kunt halen. Je kunt met Procreate (die dus bijna gratis is) onwijs veel! Wat dacht je van:

  • Je eigen digitale producten zoals worksheets, stickers en posters ontwerpen.
  • Bewegende GIFjes maken voor in Instagram en Whatsapp
  • Spelen met verschillende lagen in een tekening.
  • Experimenteren met honderden digitale brushes.
  • 3D tekeningen vormgeven.
  • Timelapse video’s maken van jouw tekenproces.

Wil je Procreate lessen volgen? Er is zó veel te zien en te doen en ik laat je met veel plezier zien hoe je alles precies kunt gebruiken om de leukste illustraties te creëren. Als je Procreate aanschaft krijg je meteen toegang tot de hele app. Wat een rijkdom!

Procreate Brushes tips

Is Procreate kopen een goede investering?

Ik zal het kort houden. JA! Als je kijkt naar de kosten voor de app en wat je er allemaal voor terugkrijgt, is de app niet duur – en zeker niet duurder dan alternatieve programma’s om in te tekenen. Het grootste voordeel van Procreate is misschien wel dat je geen maandelijkse abonnementskosten hoeft te betalen. Je betaalt écht maar een enkele keer €9,99. Bevalt Procreate je zó goed dat je iPad na jarenlang gebruik helemaal uit elkaar valt? Dan hoef je de app dus niet opnieuw te kopen hé. Je neemt ‘m gewoon mee in je Apple account! Procreate is dus écht een app voor het leven!

De verborgen kosten van Procreate

Op de vraag: “Heeft Procreate verborgen kosten?” kan ik volmondig NEE beantwoorden. Je koopt Procreate voor minder dan een tientje en kunt meteen aan de slag. Daarna hoef je nooit meer extra kosten te maken. Wat je wel nodig hebt om digitaal te leren tekenen is een iPad (ik gebruik momenteel zelf een 5e generatie iPad Pro (12,9 inch) met 512 GB opslag) en een Apple Pencil. Ook raad ik je aan om een aantal avonden in je agenda vrij te plannen om Procreate écht te leren kennen. Tijdens de cursus Digitaal tekenen in Procreate neem ik je mee langs alle functies van Procreate. Zo weet je zeker dat je ze goed leert kennen. Aan het eind van de cursus snap je niet alleen waarom het helemaal prima is dat Procreate niet gratis is, maar heb je ook al een paar prachtige illustraties (en jawel, GIFs!) op je iPad staan.

Is Procreate de beste app voor beginners?

Vind je het spannend om te investeren in een tekenapp omdat je een beginner bent? Dan heb ik goed nieuws voor jou! Er zijn niet heel veel apps waar je digitaal mee kunt tekenen. En uit al die apps zijn er echt maar een handjevol gratis. Je kunt natuurlijk beginnen met zo’n app. I’m not gonna stop you! Maar met een digitale tekenapp werken die jouw illustreer dromen ondersteunt maakt een groot verschil. Ik adviseer je om Procreate te downloaden omdat ik het onwijs zonde zou vinden als je een start maakt die zo frustrerend is dat je plezier in het tekenen verdwijnt (trust me, ik heb het in het verleden meer dan eens meegemaakt).

Procreate leren kennen met een Procreate cursus

Dat Procreate een extreem populaire en uitgebreide app is, is je vast nog niet ontgaan. Het is zelfs zó uitgebreid dat sommige mensen die de cursus digitaal tekenen in Procreate openen in eerste instantie haast schrikken van de app. Gelukkig bewijs ik tijdens de cursus al binnen de eerste paar minuten dat je Procreate écht wel onder de knie zult krijgen. Van de vaardigheden die ik je leer, heb je een leven lang plezier! Je hebt binnen no time precies in de gaten hoe jij met jouw Apple Pencil de mooiste illustraties op je iPad tovert! Schrijf je vandaag nog in en ontdek hoe Procreate stiekem bijna gratis is.