Cartoondiertjes tekenen, makkelijk en leuk!

Heb jij ooit een vliegend varken gezien? Nee natuurlijk niet! Maar je kunt wel zelf een vliegend varken tekenen! In de vorm van een cartoon dan he. Een makkelijk cartoondiertje tekenen, zoals een vliegend varken dus, doe je door jouw tekening een paar bijzondere kwaliteiten te geven. Natuurlijk wil je dat jouw cartoondiertje sprekend lijkt op het beestje dat jij in je hoofd hebt. Om dat te doen ga je het échte dier eens goed bestuderen. Om je cartoondier wat menselijker te maken, leer ik je hoe je het beestje in een geinige houding zet. In deze blog help ik jou om een makkelijk cartoondiertje te tekenen. We gaan lekker aan de slag!

Een makkelijk cartoondiertje tekenen: Hoe ziet het dier eruit?

Makkelijk cartoondiertje tekenen tips

Schaatsende stinkdieren, verhuizende beren en feestende egels zie je natuurlijk niet gauw in het echt. Maar ze kunnen wel in je fantasie helemaal tot leven komen. Om dat voor elkaar te krijgen begin je bij de basis. Om een dier te tekenen, realistisch of niet, zul je eerst moeten beginnen met het bestuderen van de basisvormen van het beestje. Een stinkdier heeft bijvoorbeeld een driehoekige snoet met ronde oortjes en een grote pluimstaart. Beren zijn eigenlijk best rond en hebben grote, ronde poten. Egels hebben een rond lijf met een spits gezichtje en natuurlijk heel veel stekels. De vormen die je ziet mag je heel simpel schetsen als je een cartoondiertje gaat tekenen. Je schetst als het ware eenvoudige blobs in ongeveer de vormen van het dier dat je wilt tekenen. De verschillende vormen van een dier zien is slechts het begin. Nu je de vormen van het dier herkent en ze in kleine blobs hebt geschetst, is het tijd om jouw dier een houding te geven waardoor het écht een cartoondiertje wordt dat een eigen leven gaat leiden.

Een makkelijk cartoondiertje tekenen: Hoe zit je dier erbij?

Een makkelijk cartoondiertje tekenen is zó leuk om te doen omdat je het beestje van alles kunt laten doen. Door jouw dier wat menselijke trekjes te geven, wordt het al gauw een dier met een verhaal. Je kunt het cartoondier laten dansen, zingen, tekenen, wandelen, bordspelletjes spelen… Eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken. Door je getekende dier in de gekste situaties neer te zetten, creëer je al een heel leuk tafereel. Het klinkt nog best uitdagend he? But don’t worry dear! Ik laat je in de cursus Diertjes tekenen met karakter precies zien hoe je dit handig en vooral makkelijk aanpakt. Je maakt gebruik van perspectief om jouw cartoondiertje makkelijk in een houding te wurmen die jij leuk vindt. In de cursus deel ik mijn ultieme tip met jou om op heel eenvoudige manier jouw cartoondiertje soort van 3D te maken. Zo kun je jouw beestje in 3D tekenen en kun je ‘m een bijzondere houding geven.

Makkelijke stripdiertjes tekenen

Een makkelijk cartoondiertje tekenen: Wat is het verhaal?

Als je een makkelijk cartoonbeestje schetst, vertel je eigenlijk een verhaal met slechts één plaatje. Dat is niet alleen heel leuk, maar maakt het tekenen van een cartoondiertje ook heel makkelijk! Wil je graag leren cartoondiertjes te tekenen? Dan kan het heel ingewikkeld zijn om te beginnen. Een beertje tekenen klinkt bijvoorbeeld heel duidelijk, maar er zijn zó veel manieren om hiermee te starten dat het nogal kan afschrikken. Een verhaal bedenken waarin een beestje de hoofdrol speelt is véél makkelijker! Precies daarom ontwikkelde ik de Gouden Lijntjes inspiratie-generator. Met één klik op de button wordt een dier op een bijzondere plek neergezet en lees je meteen hoe dit dier zich daarbij voelt. Misschien teken je binnenkort wel een melige rups die aan het werk is. Of een verliefde octopus die door de boekenwinkel struint. Of wat dacht je van een bedrogen Orang-Oetan in de ruimte?

Nog meer leren over makkelijke cartoondiertjes tekenen?

Heb je de tips uit deze blog een beetje uitgeprobeerd? Ben je ook zo verliefd geworden op de beestjes die je in deze blog voorbij zag komen? En wil je nog meer leren over het tekenen van eenvoudige diertjes? Dan heb ik goed nieuws voor jou! Naast de tips die ik hier met je heb gedeeld, staat de cursus Diertjes met karakter tekenen bomvol lessen waarin we verschillende dieren heel makkelijk samen tekenen. Samen werken we in 5 online lessen van 30 minuten aan het tekenen van easy peasy cartoon diertjes. En er is meer! In de cursus zitten ook extraatjes zoals handige werkbladen, bonusvideo’s en praktische oefenopdrachten. Vorige winter voegde ik ook nog stiekem een winterse bonusles aan de cursus toe. Ik kon het gewoon niet laten! Wil jij makkelijk cartoondiertjes leren tekenen? Klik dan hier!