Bosdieren tekenen, de gezelligste activiteit om samen te doen op Moederdag

Moederdag is niet alleen een dag van presentjes geven en samen koffie drinken, het is ook de perfecte dag om op een creatieve manier tijd door te brengen met jouw mama! Samen bosdieren tekenen is een fantastisch gezellige, creatieve manier om jullie ochtend, middag of hele dag samen door te brengen. Heb jij ook altijd het gevoel dat jullie alleen maar aan het babbelen zijn over ditjes en datjes? En zou je ook graag eens echt wat samen willen doen? Lees dan verder hoe jullie samen de cursus Bosdieren Tekenen kunnen gebruik om er onwijs gezellige Moederdag van te maken!

Bosdieren tekenen? Ga op Moederdag samen aan de wandel!

Voordat jullie aan de cursus Bosdieren Tekenen gaan starten, is het heel fijn om even heerlijk te wandelen. Een ontspannende wandeling in het bos kan een geweldig idee zijn! Niet alleen is het een geweldige manier om quality time door te brengen met je moeder, maar het is ook goed voor je gezondheid. Hoe fijn is het om jullie Moederdag activiteiten volledig stressvrij te beginnen? Een wandeling in de natuur verlaagt je hartslag, verbetert je stemming en versterkt je immuunsysteem. Natuurlijk wordt dit niet zomaar een wandeling. Jullie gaan namelijk op zoek naar bosdiertjes. Met een extra doel voor ogen het bos in stappen is zó leuk! Het voelt een beetje als een speurtocht! Gebruik je ogen en oren om dieren op te sporen. Hoor je vogels in de bomen (vooral de specht is super goed te herkennen!)? Zie je sporen die dieren achter hebben gelaten (zoals drolletjes of voetsporen)? Samen speuren is weer eens wat anders dan achter de geraniums zitten! En als jullie weer thuiskomen mag het tekenplezier beginnen! 

Dit hebben jullie nodig om samen bosdieren te tekenen

Schrik niet! Je mag je bakje met potloden en gummen weer opbergen. Tijdens het tekenen van bosdieren hebben we deze namelijk helemaal niet nodig. We gaan namelijk meteen aan de slag met kleurpotloden. Ik gebruik het liefst de Faber Castell Polychromos potloden omdat ze zo mooi kleurvast zijn. De kleuren in de verschillende sets (die je met de code GOUDENLIJNTJES met 5% korting kunt kopen bij Be Creative Shop) zijn to die for! Ik heb altijd met set van zestig kleuren in de buurt liggen als ik ga tekenen, maar met een kleinere set kun je ook de leukste bosdieren tekenen! In de cursus ga ik hier nog wat dieper op in. Naast deze fantastische kleurpotloden gebruiken we ook de alcoholmarkers van Ohuhu. En wel de kleuren uit de Ohuhu Alcoholmarkers (Honolulu Series) Pastel Colors – Sweetness (48 stuks). Natuurlijk hebben we ook papier nodig om op te tekenen. Ik adviseer je met klem op gebruik te maken van een goede kwaliteit markerpapier. Op ander papier trekken alcoholmarkers heel snel door naar de andere kant en dat is gewoon zonde! Ik gebruik papier uit een Ohuhu Hardcover schetsboek (A4 formaat). Natuurlijk kun je ook andere merken en formaten gebruiken.

Hoewel het eigenlijk niet helemaal de bedoeling is dat de cursus Bosdieren Tekenenin groepjes wordt gevolgd, maak ik rondom Moederdag graag een uitzondering. Dus leg jullie tekenspullen klaar en maak er op zondag 24 mei een creatieve dag van! 

Jullie Moederdag tekenplekje gezellig inrichten

Wil je van jullie Moederdag nou écht een speciale dag maken? Go all out en creëer bij jou thuis (of op je kamer of bij je grootouders thuis) een speciaal tekenplekje voor jou en je mama. Je hebt er eigenlijk niet veel voor nodig om een speciaal momentje te maken van Moederdag. Haal bijvoorbeeld haar lievelings snacks in huis. Wat dacht je van een prosecco? Of een spa-tje rood inclusief ijsklontjes en citroenschijfje? Natuurlijk maak je jouw moeder waarschijnlijk heel gelukkig met een reepje chocola in een bakje. Of een bakje favoriete chips. Misschien pluk je tijdens jullie boswandeling ook wat mooie bloemen en blaadjes die je bij thuiskomst in een vaasje zet voor de gezelligheid. Steek ook een leuk kaarsje aan of zet die mooie lamp in de hoek aan. Natuurlijk leg je ook alle tekenmaterialen klaar zodat jullie meteen kunnen beginnen met het volgen van de cursus. Het enige wat je dan nog nodig hebt is twee stoelen en een laptop of iPad om de cursus op af te spelen. 

Het hoeft niet veel tijd, geld of moeite te kosten om het gezellig te maken! Ik weet héél zeker dat jouw moeder zal genieten van het samen tekenen van bosdieren! 

Jouw moeder op Moederdag verrassen met de cursus Bosdieren Tekenen?

Fijne materialen, iets lekkers om op te knabbelen, de mooiste tekenmaterialen en een gezellige tekencursus. Je hebt niet veel nodig om van deze Moederdag een succes te maken! Tijd samen doorbrengen is het allermooiste cadeau dat je kunt geven als je het mij vraagt. Koop nu alvast de cursus Bosdieren Tekenen zodat je op Moederdag samen lekker aan de slag kunt gaan. Heel veel plezier!