Met een Nederlandse Procreate tutorial werken

Het vinden van een Nederlandstalige Procreate tutorial is zo makkelijk niet. Toch is het stiekem heel fijn om in het Nederlands ondersteuning te krijgen als je digitaal wilt leren tekenen. Als je iets nieuws gaat leren, is het fijn als het verstaan van de taal waarin instructie wordt gegeven geen struikelblok is. Het is helemaal niet nodig om te proberen Procreate tutorials in een andere taal te volgen. Er is al zó veel te leren! Hoe heerlijk is het wel niet om alles in ons gezellige taaltje te kunnen meevolgen?! Als je Procreate eenmaal in het Nederlands hebt leren kennen, zul je zien dat je er net zo makkelijk mee kunt tekenen als met pen en papier, maar dan met álle tekenmaterialen en kleuren die je je maar kunt bedenken binnen handbereik! In een serie korte, overzichtelijke, Nederlandstalige tutorials help ik jou Procreate leren begrijpen en gebruiken. Wil jij Procreate in het Nederlands leren kennen? Lees dan verder.

De taal van Procreate veranderen naar Nederlands

De app Procreate is een Engelstalige app. Helaas kun je Procreate niet naar het Nederlands omzetten. Hoewel de app in enkele andere talen, zoals Spaans en Duits, gebruikt kan worden, is die eigenlijk gemaakt om in het Engels te gebruiken. Is dat een klein beetje jammer? Jazeker! Maar is het eigenlijk ook wel handig? Stiekem wel! Als je bijvoorbeeld op YouTube of Tiktok zoekt naar Procreate tutorials, zul je zien dat de meeste tutorials in het Engels zijn. Als we de functies binnen Procreate in het Nederlands zouden zien staan, zou het een flinke taak zijn om erachter te komen welke Engelse benamingen passen bij de Nederlandse benamingen. Zou je bijvoorbeeld een snelle Tiktok tutorial tegenkomen in het Engels, dan zou je de namen van alle functies eerst moeten vertalen naar het Engels. Hartstikke zonde van je tijd!  Omdat ik het eigenlijk toch wel erg leuk vind om ook de Nederlandse benamingen een plekje te geven, zul je tijdens de cursus Digitaal Tekenen in Procreate al snel merken dat ik beide benamingen samen gebruik. Een voorbeeld van hoe dit er in de Nederlandstalige tutorials uitziet: “De blendmodes van lagen, ook wel layer modes genoemd, zijn de manieren waarop lagen met elkaar interacteren.”

De voordelen van Nederlandstalige Procreate tutorials

Procreate tutorials in het Nederlands zijn dus super handig. Je leert sowieso de technische aspecten van je iPad en Procreate in zowel het Nederlands als het Engels kennen en je raakt de weg niet kwijt door alle Engelstalige termen. Bovendien kun je dankzij online communities waarop Nederlandse Procreate gebruikers elkaar kunnen vinden in het Nederlands praten over jullie tips en tricks voor Procreate. Het is trouwens ook bijzonder gezellig om met een kopje thee je Nederlandse Procreate tutorial aan te zetten en lekker met mij mee te tekenen. Mijn Nederlandse Procreate cursus is laatst nog compleet vernieuwd! Bij de vernieuwde cursus ontvang je als fantastische extra een digitaal cursusboek dat je kunt gebruiken als naslagwerk. Het cursusboek is downloadbaar als PDF en dus voor altijd van jou. Dus ook als je cursustoegang al verlopen is.

Olijfolie cursus Procreate Gouden Lijntjes

Online Nederlandse Procreate tips en tricks vinden

Er zijn niet héél véél Nederlandse Procreate video’s te vinden op Youtube, maar ik heb een paar leuke filmpjes voor je op een rijtje weten te zetten die jou zullen inspireren om Procreate te gebruiken:

  • Beginnen met handletteren van Brenda Bakker. In deze live video laat Brenda zien hoe je binnen Procreate met handlettering aan de slag gaat. Let op! Deze video is zo’n vier jaar oud. Er wordt dus een hele oude versie van Procreate gebruikt. Meetekenen met deze video zal dus niet goed kunnen, maar je kunt wel zien wat er allemaal mogelijk is.
  • Procreate: tien dingen die ik had willen weten als beginner van CreaChick. CreaChick is natuurlijk hartstikke bekend om haar prachtige tekenskills. Wat digitaal tekenen betreft is ze ook al heel vaardig met Procreate. In deze video gaat ze razendsnel langs allerlei functies binnen de app. Laat je niet afschrikken! Ze vliegt echt héél snel langs allerlei tips en tricks die je zou kunnen gebruiken. Hartstikke leuk om een keertje op te zetten als je nieuwsgierig bent naar wat je allemaal met Procreate kunt, maar laat het je vooral niet overweldigen. Tijdens de cursus Digitaal Tekenen in Procreate nemen we ruim de tijd om alle functies een-voor-een te leren kennen.
  • In deze timelapse video van Studio Annenas kun je precies zien welke stappen ze allemaal doorloopt bij het illustreren in Procreate. Super interessant om tussendoor eventjes te kijken als inspiratie!
  • Manoulucia is een super enthousiaste YouTube die video’s maakt over heel veel verschillende soorten creatieve hobby’s. Hoewel ze slechts één filmpje over Procreate heeft, kon ik het niet laten om het te delen omdat ze gewoon zó enthousiast is.
  • Tot slot twee korte YouTube shorts. In deze video tekent Letters by Shells in rap tempo allerlei doodles in Procreate en in deze short laat Doodlewithoolee zien hoe ze allerlei functies gebruikt om een naam op hele toffe wijze te personaliseren.

Er is online heel veel Procreate inspiratie te vinden! Wil jij vandaag nog starten met het gebruiken van Procreate? Met de cursus Digitaal Tekenen in Procreate kun je op elk gewenst moment starten een jouw Nederlandstalige Procreate avontuur!