Over Anne

Creatief zijn: het kan wél!

Toen ik in 2015 voor het eerst sinds tijden een pen oppakte, was ik er – echt waar – heilig van overtuigd dat ik níét creatief was. Ik haalde op school ten slotte magere zesjes voor creatieve vakken. Wat in mijn hoofd zat kreeg ik niet op papier. Klinkt herkenbaar? Ik legde me er lange tijd bij neer: creativiteit was niet voor mij weggelegd.

Tot ik ontdekte: creatief zijn gaat niet om het perfecte plaatje, maar om plezier maken en verhalen vertellen. En dat mag iedereen gewoon! Mind = blown. Inmiddels zijn we twee boeken, verschillende producten, duizenden workshopdeelnemers, en een héleboel tekeningen verder, en weet ik: het kan wél.

Missie plezier!

Als autodidact moest ik mezelf over heel wat hobbels trekken. Ik snap dus als geen ander de angst en het gebrek aan zelfvertrouwen dat veel mensen ervaren als ze aan creatieve experimenten beginnen (of dat juist steeds uitstellen…).

Daarom is het mijn missie om mensen het plezier in creativiteit terug te geven.
Want ja, ook JIJ mag en kan tekenen! Beloofd. En het is zo ontzettend leuk 🙂

Wist je dat…?

N

Ik mijn beide voornamen, Anne Jorinde, gebruik – maar jij gewoon Anne mag zeggen?

N

Er inmiddels al meer dan 6000 deelnemers een Gouden Lijntjes cursus hebben gevolgd, en ik het aantal deelnemers van beursdemo’s en livestreams niet eens meer kan bijhouden?

N

Ik 4 seizoenen vaste tekenexpert was in het televisieprogramma Koffietijd op RTL4?

N

Ik tijdens de eerste lockdown in 2020 voor het eerst live ging op Instagram, en sindsdien al ruim 200 livestreams heb gedaan, zowel op mijn eigen kanalen als voor grote merken en Koffietijd-workshops?

N

Ik altijd thee zet voor een livestream, en die al-tijd koud laat worden? En dat ik als een echte Hollander mijn theezakjes meerdere keren gebruik?

N

Al zo’n 30.000 leukerds mij volgen op Instagram (en ik hard werk aan TikTok en YouTube?)

N

Mijn kat Noedel zo mogelijk nog populairder is dan ik op mijn eigen social media?

N

Mijn televisiedebuut een demo in een Brits Tell-Sell programma voor creatievelingen was?

N

Mijn échte televisiedebuut eigenlijk een bijrolletje in een kinder-kerstvertelling was, waar ik struikelde over letterlijk het enige woord dat ik moest zeggen (‘”kerststststal”)?

N

Er twee boeken van mij zijn gepubliceerd?

N

Ik geen creatieve opleiding heb gedaan, maar een bachelordiploma Pedagogische Wetenschappen en een masterdiploma Interculturele Communicatie op zak heb, en daar nooit iets mee heb gedaan.

N

Ik vroeger (naast schrijver en musicalster) binnenhuisarchitect wilde worden, en nog steeds een zwak heb voor klusprogramma’s en het spel Sims 4?

N

Ik synesthesie heb, waardoor je kleuren ziet bij letters en cijfers?

N

Mijn Amsterdamse, spekjeskleurige studio uitpuilt van tekenmateriaal, en ik daarom ook een hele waslijst aan lievelingsmaterialen heb?

N

Ik meerdere superhelden in mijn Gouden Lijntjes team heb: namelijk Yvette (Business Manager), Moniek (Community Support), Manon (Marketing), Charlie (Content) en Çanci (Editor)?

N

Ik een handige lijst heb met veelgestelde vragen?

Anne Gouden Lijntjes bij Koffietijd

In de media

Misschien heb je me weleens in Koffietijd (RTL4) gespot: daar was ik vaste teken-expert. Ook verscheen ik in verschillende podcast-interviews, tijdschrift-publicaties en krantenartikelen, en er is zelfs een sporadische Britse TellSell-achtige situatie geweest (ja, echt…;).

De lijst is te lang om hier allemaal te linken, maar deze podcast-interviews zijn het waard om even te beluisteren als je meer wilt weten over mijn creatieve loopbaan:

Over Bluffen, Jezelf laten zien & Creativiteit als spiegel – Gouwe Klauwe Podcast

Over Stappen zetten, Online Cursussen & Een team runnen – Nederlandse Illustratie Podcast

Over Opschalen, Community-building & Creativiteit – De Makers Podcast

En natuurlijk mijn eigen Gouden Lijntjes Podcast!

Instagram is mijn thuisbasis! Volg me daar voor dagelijkse updates, mooie plaatjes en af en toe hilarische blunders. Hieronder een voorproefje. Kom je me gezellig volgen, net als 30.000 anderen?