Teken een makkelijk konijn voor Pasen

Met Pasen haast om de hoek zie je de (knuffel)konijnen uit de grond springen. Niet alleen letterlijk, want ze vermenigvuldigen zich als een malle, maar ook in de winkels zie je steeds vaker hazen en konijnen in de schappen. Ik zou dus zeggen dat het hoog tijd is om mijn liefde voor konijnen uit de kast te trekken! Ik ben dol op deze fluffy vriendjes en geniet enorm van alle liefde die ze in het voorjaar krijgen. En als ik ergens dol op ben dan moet ik het natuurlijk tekenen! In het geval van konijntjes ben ik niet alleen gaan tekenen met kleurpotlood, maar ook met alcoholmarker. Ik ben zelfs al eens met wasco gaan werken. En heb zelfs mijn kwasten en bakjes gouache ingezet! Natuurlijk heb ik daarom speciaal voor jou de beste tips verzameld om zelf makkelijk konijnen te tekenen dit voorjaar.

Is een konijn tekenen moeilijk?

Konijnen tekenen kan uitdagend zijn. Maar ja, eigenlijk is alles uitdagend als je het voor de allereerste keer doet. Vooral de verhoudingen van een konijn precies goed krijgen is iets waar veel beginnende tekenaars over struikelen. Die oh zo schattige oren moeten natuurlijk wel heel goed passen bij het hoofdje van de bunny. Ook de ogen op de juiste plek krijgen blijkt nogal voor moeilijkheden te zorgen. Terwijl het met één simpel trucje zo eenvoudig is op te lossen! Ik ga namelijk altijd op zoek naar de basisvormen van meneer konijn. In de cursus Bosdieren Tekenen laat ik je stap-voor-stap zien hoe ik dat handig aanpak. Je kunt je voorstellen dat de oren van een konijn twee lange driehoeken zijn. Het romp wordt dan een soort trapezium. Kun je het je al een beetje voorstellen? Dankzij de basisvormen wordt het tekenen van een Paashaas stukken makkelijker!

De Paashaas van dichtbij tekenen

Om een mooi konijn eenvoudig te kunnen tekenen, zul je eens van dichtbij moeten kijken wat er allemaal gebeurt. Vooral de vacht van konijnen en hazen is heel bijzonder om van dichtbij te bewonderen. Er gebeurt ook zó veel wat je van een afstandje niet ziet! Zoals je vast al hebt gemerkt, ben ik dol op het tekenen van deze lieve beestjes en dat komt deels doordat ieder konijn een heel ander diertje is op papier. Niet alleen de kleur van de vacht is voor iedere haas anders, ook de textuur en kleurencombinaties verschillen per dier. Het is natuurlijk niet heel handig om echt bovenop een konijn te gaan zitten kijken. Je zou bij een gek hazensprongetje wel eens een poot in je gezicht kunnen ontvangen. Ik gebruik daarom vaak foto’s of rechtenvrije plaatjes van bijvoorbeeld Pexels of Unsplash als ik een dier van dichtbij wil bekijken. Dat doe ik niet alleen voor konijnen! Ook voor het makkelijk tekenen van andere dieren is dit een super handige tip. Meer van deze fijne tekentips vind je in de cursus Huisdieren Schilderen.

Deze materialen gebruik ik om konijnen makkelijk te tekenen

Je kunt met heel veel verschillend materiaal werken. Elk materiaalsoort creëert een eigen sfeer en stijl. Met welke teken- of schildermaterialen jij werkt is in eerste instantie afhankelijk van hoe jij wil dat jouw eindresultaat eruit komt te zien. Al kun je het natuurlijk ook over een compleet andere boeg gooien. Een konijn makkelijk tekenen kun je ook doen omdat je gewoon zin hebt om met een specifieke soort techniek te experimenteren. Heb je bijvoorbeeld een hele set alcoholmarkers die je wilt uitproberen? Dan ga je natuurlijk aan de slag met het tekenen van hazen in de stijl van mijn Bosdieren cursus. Heb jij helemaal zin om al jouw verse bakjes gouache eens uit te testen? Dan raad ik je aan om het konijntje uit mijn cursus Huisdieren Schilderen te gaan maken. Heb jij zin om je kleurpotloden van een fijne slijpbeurt te voorzien? Dan kun je ze helemaal klaarmaken om aan de cursus Diertjes tekenen met karakter te gaan werken. Welke materialen jij ook gebruikt om eenvoudige konijnen te tekenen deze pasen, geniet van het proces!

Het is tijd om jouw eigen konijn eenvoudig te tekenen!

Of je nu een ervaren tekenaar bent of nog nooit een penseel, alcoholmarker of kleurpotlood hebt aangeraakt, het tekenen van konijnen is een eenvoudig project waar je heel blij van gaat worden. In de cursussen Huisdieren Tekenen, Bosdieren Tekenen en Diertjes met Karakter tekenen gebruiken we telkens een andere stijl en andere materialen om heel makkelijk konijnen en andere dieren te tekenen. Kijk gerust even welke stijl het beste bij jou past en start meteen met een van deze geweldig leuke tekencursussen!