Procreate downloadtips

Dat ik gigantisch fan van Procreate ben, is inmiddels geen verrassing meer. Natuurlijk hoef ik jou niet meer te overtuigen om met Procreate aan de slag te gaan, maar ik wil in deze blog wel een paar van mijn ultieme Procreate downloadtips met je delen! Om Procreate te kunnen gebruiken, moet je de app op je iPad downloaden. Je kunt dan binnen een paar minuten aan de slag gaan. Op zichzelf werkt deze tekenapp al fantastisch, maar er zijn natuurlijk ook extraatjes die je kunt downloaden om Procreate to the next level te brengen. En die extra downloadmogelijkheden deel ik hier!

Kun je Procreate ook op een Macbook downloaden?

Ok, voordat we erin duiken nog even een disclaimer: Procreate kun je echt alleen gebruiken op een iPad. Het zou hartstikke tof zijn om de Procreate app op een krachtiger apparaat te kunnen gebruiken, maar helaas is dat op het moment helemaal niet mogelijk. Hoezo niet? Nou, je Apple Pencil is onmisbaar als je in Procreate wilt tekenen. Voor de Macbook is er helaas geen Apple Pencil oplossing. Ook kun je de Apple Pencil niet zomaar omzetten naar je Macbook. Het zou onwijs gaaf zijn als je jouw iPad als drawing pad zou kunnen gebruiken terwijl je naar het scherm van je Macbook kijkt, maar helaas bestaat die functie (nog) niet. Het grootst mogelijke scherm waar je op kunt tekenen is een van de iPad Pro’s. Die zijn gelukkig flink groot. En heel eenvoudig mee te nemen. Dat dan wel weer!

Hoeveel ruimte heb je nodig om Procreate te downloaden?

Als je deze fijne tekenapp op je iPad wilt zetten, heb je minimaal 460 MB nodig. Met zoveel ruimte op je iPad kun je de app zonder problemen downloaden. Je kunt er dan ook al behoorlijk wat digitale illustraties op maken. Er zijn wel verschillende functies binnen Procreate die er voor zorgen dat je nog wat meer ruimte zult gebruiken. Zo kun je van iedere tekening een Timelapse video laten maken. Dat kost behoorlijk wat ruimte! Ook neem iedere layer die je toevoegt aan jouw tekening weer wat extra ruimte in op je iPad. Tot slot bespaar je je een hoop ruimte door alleen de aanwezige Procreate brushes te gebruiken bij het tekenen in de app. Dat zijn er behoorlijk veel, dus je zult niets tekortkomen. Wil je nou toch nog wat extra brushes downloaden? Dan kan dat zeker. Het is helemaal niet zo moeilijk!    

Extra Procreate brushes downloaden

Er staan online heel veel verschillende soorten Procreate brushes. Vaak maken bekende (en minder bekende) digitale illustratoren hele digitale pennen mappen vol met brushes die echt bij hun tekenstijl passen. Voor een paar euro kun jij hun brushes downloaden en gebruiken voor jouw digitale tekeningen. Zo gaaf! 

Zo download je Procreate brushes:

1. Tik op dat penseeltje om de Brush Library te openen.

2. Kies de map waar je de brush wil hebben. Of maak gewoon een hele nieuwe map voor je gedownloade brushes.

3. Tik dan op het plusje bovenaan je scherm en kies Import.

4. Ga naar de map waar je de gedownloade Procreate brushes hebt bewaard.

5. Tik ten slotte op de brush die je wil installeren. Easy peasy, toch?

Wat kun je nog meer in Procreate downloaden?

Digitaal tekenen is niet alleen handig vanwege de geliefde undo button. Het is ook mega handig omdat je zelf kleuren, brushes en zelfs foto’s rechtstreeks in de app kunt zetten. Foto’s in Procreate downloaden, of eerder uploaden, is fijn omdat je de foto daarna kunt overtrekken, eenvoudig kunt natekenen of als basis voor een kleurenpalet kunt gebruiken. Om een foto toe te voegen tik je op settings >> add >> insert a photo. De foto wordt als losse laag toegevoegd die je laterna ook gewoon weer kunt verwijderen. Handig he!

Download het Gouden Lijntjes Procreate cursusboek vandaag nog!

Al deze Procreate downloadtips komen rechtstreeks uit mijn cursus Digitaal Tekenen in Procreate. Tijdens de cursus leer ik jou alles wat je wilt weten over de leukste digitale tekenapp! In gezellige videolessen gaan we alle functies van de app langs en je mag vanaf les 1 al lekker mee-tekenen. Zo leer je niet alleen begrijpen hoe de app werkt, maar pas je wat je geleerd hebt ook meteen toe! Omdat Procreate zo’n uitgebreide app is, is de kans dat je alle info die ik je geef in een keer opslaat in je hoofd niet zo groot. Er zijn ook zo veel mogelijkheden!  Daarom heb ik het Gouden Lijntjes Procreate cursusboek geschreven. Speciaal als naslagwerk voor iedereen die de cursus heeft gevolgd. Zo kun jij ten alle tijde nog even opzoeken hoe iets ook alweer precies zat. Je krijgt het boek als cadeautje bij de Procreate cursus en die cursus kun je vandaag (ja nu!) direct starten! Het boek download je ook binnen een minuut of twee. Dus wat houdt jou nog tegen! Begin vandaag met leren tekenen in Procreate!