De nieuwste app van Procreate: Procreate Dreams!

Eind vorige week was het zover, Procreate kondigde hun nieuwste app aan: Procreate Dreams. Ze fluisterden laatst de Procreate lovers in dat er worldchanging news aan zat te komen en ik vond het maar wat spannend! Want gingen ze nou ei-de-lijk een paar van mijn dromen waarmaken? En wat zou hun grote nieuws precies betekenen voor Procreate en iedereen die de Procreate cursus gevolgd had? Inmiddels is het hoge woord eruit en ik kan je vertellen dat ik behoorlijk enthousiast ben. Let’s dive in!

Wat is Procreate Dreams?

James Cuda (de CEO van Procreate) vertelde tijdens de presentatie afgelopen vrijdag dat ze ruim vijf jaar bezig zijn geweest met het creëren van Procreate Dreams: Een app die animeren voor een hele nieuwe generatie animators eenvoudiger zal maken “door ervoor te zorgen dat de gebruikersinterface van Procreate Dreams intuïtief is.” En niet alleen dat zal Procreate Dreams voor veel startende animators toegankelijk maken, ook de prijs van slechts $19,99 (ik vermoed dat de app €20,- zal kosten in de Nederlandse Apple Store) is heel aantrekkelijk. Zeker omdat je geen abonnement hoeft af te sluiten en dus gewoon maar één keer twintig euri moet aftikken. En dat is wat mij betreft een hele goede deal!

Voordelen van Procreate Dreams

Hebben ze de naam Procreate Dreams uitgekozen omdat het de droom is van iedere animator? Maybe! Hoewel de app pas op 22 november uitgebracht wordt, heeft Cuda tijdens de Procreate perspresentatie wel al een handjevol geweldige functies opgesomd. Dit zijn er slechts een paar:

  • Je kunt al je Procreate Brushes moeiteloos in Procreate Dreams gebruiken. Ook Brushes die je zelf hebt gemaakt of hebt gekocht. Heb je in Procreate een stijl ontwikkeld door bepaalde Brushes op bepaalde manieren te gebruiken? Dan kun je super easy op dezelfde voet verder  in Procreate Dreams.
  • Je kunt eigen video’s inladen in Procreate Dreams en eenvoudig animaties toevoegen. Perfect dus voor Content Creators die hun video’s nog wat mooier en interessanter willen maken om naar te kijken.
  • Je kunt tekeningen die je in Procreate maakte overzetten naar Procreate Dreams. Heb je dus al illustraties die je graag op eenvoudige wijze wilt animeren? Dan kun je dit vanaf eind november probleemloos doen.
  • De interface van Procreate Dreams lijkt sprekend op dat van Procreate. Je hoeft dus niet te wennen aan een heel nieuw design of allerlei functies die op een hele andere manier werken. Het is écht een zuster app voor Procreate en daar ben ik héél blij mee!

De Flipbook tool in Procreate Dreams

Een van de hoofdfuncties van Procreate Dreams is de Flipbook-tool. Het is een “eerbetoon aan traditionele animatie” (waarbij er een flipbook gebruikt werd om van honderden losse illustraties een bewegende animatie te maken) die heel erg vergelijkbaar is met de populaire Animation Assist-functie in de eerste app van Procreate. De Flipbook-tool is perfect voor het maken van korte looping GIF’s, complexe karakteranimaties en meer. Onion skins (een techniek waarmee animators meerdere frames tegelijk kunnen zien) kunnen worden geactiveerd tijdens het schilderen en animeren en bieden opties voor het aanpassen van frames met verschillende kleuren, ondoorzichtigheid en meer.

Procreate Dreams uitgelegd

Klopten mijn Procreate Dream voorspellingen?

In deze blog liet ik jullie weten wat mijn vijf Procreate voorspellingen waren. En ik kan je vertellen dat één van mijn voorspellingen klopte! (En vier niet… niet doorvertellen). Ik voorspelde namelijk dat Procreate nieuwe animatiefuncties zou krijgen. Waarom ik dat voorspelde? Afgelopen week vond het “Inmotion London” event plaats. Een groot evenement helemaal rondom animatie. Ik was erg verbaasd geweest als Procreate niks met animatie had aangekondigd. Sterker nog: Procreate postte op vrijdagmiddag nog een mysterieus leeg app-symbool… Dat er een nieuwe app aan zat te komen werd last-minute toch wel heel erg duidelijk!

Wil je meer te weten komen over Procreate Dreams?

Hoewel mijn agenda momenteel helemaal bol staat van alle voorbereidingen rondom mijn nieuwe boek, kriebelen mijn handen wel om met Procreate Dreams aan de slag te gaan. Gelukkig heb ik tot eind november om er tijd voor vrij te maken! Wil je in de tussentijd nog meer te weten komen over de nieuwe, innoverende Procreate Dreams app? Kijk de video van Procreate zelf hier terug! Je kunt natuurlijk ook nu alvast kennismaken met Procreate zodat je eind november meteen aan de slag kunt met Procreate Dreams. Mijn cursus Digitaal tekenen in Procreate is dan perfect voor jou! Het enige wat je nodig hebt is een iPad en een Apple Pencil. Veel plezier!