Procreate voor beginners: Tips voor jouw interieur

Het is weer zover: een nieuwe blog in de reeks Procreate voor beginners! Wist jij dat je Procreate niet alleen kunt inzetten om mooie illustraties en GIFjes te maken, maar ook als creatieve ondersteuning in jouw interieur? Procreate is onwijs handig om bijvoorbeeld muurschilderingen te maken, plattegronden te tekenen en moodboards te creëren. Met de grote verbouwing die eraan zit te komen, kan ik alle hulp gebruiken. Procreate kunnen gebruiken tijdens het ontwerpen van ons huis lijkt me geweldig! Dit ben ik allemaal van plan om te doen en kun jij ook doen als Procreate beginner.

Een muurschildering maken met Procreate

Ik ben dol op muurschilderingen! In het verleden maakte ik vaker muurschilderingen in opdracht. En wie ondersteunde mij daarbij? Jawel! Procreate! Misschien weet je het nog niet (dit is natuurlijk een Procreate voor beginners blog), maar je kun heel eenvoudig foto’s toevoegen aan Procreate. Je kunt dus een foto van je muur maken, die in Procreate laden en vervolgens al je creativiteit los laten gaan zonder ook maar één druppel verf op je muur te knoeien. Je gumt naar hartenlust en kunt echt van alles uitproberen voordat je overgaat op het echte werk. Ik heb zelfs Procreate gebruikt bij het schilderen van de muren in mijn studio!

Procreate voor beginners poster maken

Een plattegrond tekenen met Procreate

Muren geverfd? Ok! Tijd op Procreate er weer even bij te pakken. Voordat je met meubels gaat sjouwen is deze tekenapp perfect om een plattegrond van je woning te tekenen. Gebruik een screenshot van de plattegrond die funda van je woning maakte als basis voor een plattegrond van waar jij gaat wonen. Teken je bed, bank, bureau, tafel etc. etc. en plaats ze vervolgens in de juiste kamer. Het is even werk, maar je handen zullen na het schilderen van de muren waarschijnlijk flink jeuken om door te werken en dan is dit het perfecte tussendoorklusje. En hopelijk hoef je na het plannen van je hele woning niet drie keer met de bank in je handen te staan!

Interieur design met Procreate

Iedereen heeft een eigen stijl en ook bij verbouwen en verhuizen wil jij jouw unieke stijl een plek geven in huis. Als beginner is Procreate super handig om kleuren bij elkaar te zoeken om zo een eigen kleurenpallet voor je huis (of per kamer als je dat leuk vindt) te ontwerpen. Daarnaast kun je Procreate ook omtoveren tot een eigen moodboard. Verzamel online foto’s en plak ze als eigen laag naast de kleuren die je mooi vindt. Of kies eerst leuke interieurspulletjes zoals kussens, kaarsjes, vazen, dekens en potten uit en baseer daar de hele vibe voor jouw huis op. Binnen Procreate zet je eenvoudig lagen aan en uit, pluk je kleuren van een foto en verzamel je precies wat jij mooi vindt allemaal op één pagina.

Posters ontwerpen met Procreate

Ook als beginner is Procreate de perfecte app om zelf stukken voor jouw interieur te ontwerpen. Wat dacht je van posters voor aan de muur? Gebruik bijvoorbeeld handlettering in combinatie met Procreate om een quote die jou iets doet vorm te geven voor op een poster. Druk de poster af (maar let even op dat je de juiste hoeveelheid pixels weergeeft in jouw poster), lijst ‘m in et voila! Je hebt een uniek pronkstuk voor aan de muur.

Kaarten ontwerpen met Procreate

Als we het trouwens over klussen en verhuizen hebben, dan is het eigenlijk ook heel erg leuk om verhuiskaarten in Procreate te ontwerpen. Zelfs als Procreate beginner is dit heel goed te doen! Maak een schets van de voorkant van jouw woning in Procreate (volg bijvoorbeeld een van de Huisportretjes cursussen van Carla Kamphuis) en druk de schets op A5 formaat af. Let jou alleen nog je adressenboekje uit een verhuisdoos tevoorschijn te toveren en iedereen uit te nodigen voor een housewarming!

Nog meer Procreate voor beginners tips?

Het is geen geheim dat ik zó dol op Procreate ben, toch? In mijn cursus Digitaal tekenen in Procreate zet ik al mijn Procreate tips voor je op een rij en gaan we meteen samen tekenen! Procreate gebruik je niet alleen voor jouw interieur, je kunt met deze tekenapp ook illustreren, handletteren, GIFjes maken, timelapses filmen en zelfs 3D tekenen! Tijdens de Procreate lessen die je volgt in de online cursus Digitaal tekenen in Procreate gaan we rustig langs alle mogelijkheden en krijg je ruim de tijd om alles uit te proberen. Aan het eind van de cursus weet jij precies hoe deze app werkt en wat je er allemaal mee kunt doen!