Procreate gebruiken om een Moederdag cadeau te maken? Natuurlijk kan dat!

Oeps! Het is alweer bijna Moederdag. Dé dag van het jaar waarop je je eigen moeke nog even wat extra liefde mag geven. Dit jaar ga ik jou helpen een Moederdag cadeau te maken. We gebruiken daarvoor de iPad app Procreate! De kans dat je mijn “oeps!” Zojuist herkende is groot, we hebben het ook zo druk altijd dat zulke dagen er per ongeluk tot het allerlaatste moment bij inschieten. Laten we daarom van het oeps moment een hoera moment maken en vieren dat we weer een mooie Moederdag cadeau mogen maken. En dit jaar doe je dat dus met deze Procreate tips! Ik deel niet alleen in deze blog mijn Procreate tips, maar ook in de cursus Digitaal tekenen in Procreate. Wil jij lekker meteen aan de slag gaan? (In les 1 leer ik je meteen een boeket bloemen tekenen, perfect voor Moederdag!) Klik dan en begin vandaag nog! 

Waarom ik Procreate graag gebruik voor (Moederdag)cadeaus

Vaak durven we analoog niet in te ruilen voor digitaal en dat hoewel ik dat begrijp (spelen met aquarel, gouache of simpelweg kleurpotloden is gewoon verschrikkelijk leuk), durf ik voor Procreate op de bres te gaan staan! Door een digitale illustratie te maken in plaats van een analoge kun je:

 • Jouw project werkelijk overal mee naartoe nemen;
 • Op elk moment van de dag eventjes verder tekenen;
 • Eventjes tekenen zonder daarna op te moeten ruimen;
 • Super makkelijk kleurenpaletten overnemen van foto’s;
 • Oneindig op de redo knop drukken.

Of je nou een moederdagkaart gaan maken in Procreate, een gedicht van eigen illustraties wilt voorzien of een schilderij voor jouw ma wilt tekenen: Procreate helpt jou snel en eenvoudig te starten en ondersteunt jou bij elk mogelijk denkbaar project!    

Laat je deze Moederdag inspireren door wat anderen maakten in Procreate

Op apps zoals Pinterest, Instagram en TikTok staat zo WAANZINNIG VEEL inspiratie voor moederdag. Ik geloof m’n ogen soms niet als ik door zo’n app scroll. Je kunt jouw Procreate Moederdag cadeau zo makkelijk of moeilijk maken als jij wilt en alle inspiratie die je online kunt vinden, zal jou waarschijnlijk eerder helpen dan hinderen. Stel: Je wilt een mooi schilderij in A4 formaat voor jouw mams maken. Ik zou dan bijvoorbeeld beginnen met het vinden van inspiratie. Met welke kleuren omringt jouw moeder zich? Heeft haar auto een bepaalde kleur? Haar lievelingsbloem? Draagt ze, als het even kan, altijd die ene trui? Maak stiekem foto’s van haar lievelingskleuren en printjes en zet ze eenvoudig in een Procreate canvas. Scroll ook eens een keertje door haar Instagram account om te zien wie ze volgt. Is er een bepaalde tekenstijl die zij mooi vindt? Of een bepaalde schrijver of dichter? Goed gejat is beter dan slecht verzonnen als het op Moederdag cadeau aankomt! Dus laat je lekker inspireren en neem alles mee als jij begint met het maken van een Moederdag cadeau in Procreate!

Personaliseren in Procreate is the bomb!

Je kunt in Procreate dus alles maken wat je maar wilt. Het maakt niet uit of jouw mama van een strakke stijl met blokkleuren houdt of juist van flowy lijnen en een aquarel look. Of je nou een business mom hebt of een hippie mom: in Procreate kun je precies het cadeautje maken waar jouw moeder van zal houden. Wat dacht je van:

 • Een zelf getekende kaart die je afdrukt en met de post opstuurt.
 • Een schilderij voor aan haar muur waarin je haar lievelingskleuren verwerkt.
 • Een nieuwe achtergrond voor haar telefoon met een tekening van haar favo bloemen.
 • Een lijnentekening van het hele gezin dat je overtrekt van een foto.
 • Een cadeaubon voor een massage of afspraak bij de nailsalon.
 • Een motiverende quote voor op haar bureau.
 • Een cartoontekening van jullie huisdier. 

Je kunt met Procreate precies dat maken waar jouw mama helemaal gelukkig van gaat worden. Klinkt het nu alsof ik met al mijn jaren ervaring een beetje uit m’n billen babbel? Ik snap je 100%! Maar, ik ga je nu bewijzen dat jij na één Procreate les al een superleuk cadeau kunt maken voor jouw lieve mams.

Nog nooit met Procreate gewerkt? Ook dan perfect voor Moederdag!

(Bijna) iedere moeder kan helemaal gelukkig worden gemaakt met een mooie bos bloemen. En laat zo’n bos bloemen nou precies zijn wat jij leert tekenen in de eerste les van de cursus Digitaal tekenen in Procreate. Na het volgen van de les hoef jij alleen nog de huiswerkopdracht te doen (a.k.a. een bos bloemen te tekenen in kleuren die jouw ma mooi vindt) en jouw illustratie op te slaan en eventueel af te drukken. Je hebt alleen een iPad, Apple Pencil en de Procreate app nodig om te beginnen! Na het volgen van deze allereerste les uit de cursus heb je dus al een prachtig cadeau voor moederdag. En ga je daarna door met de volgende 9 videolessen? Dan leer je vanzelf álles dat je wilt weten over deze geweldige app! Voordat je het weet maak je voor iedere feestelijke aangelegenheid een illustratie in Procreate!