Deze safari dieren hoop ik binnenkort te tekenen!

Ik ga binnenkort een droomreis maken: Ik ga op safari in Zuid-Afrika! Dat dat op mijn bucket list staat is natuurlijk zo gek nog niet. Het is alom bekend dat ik een giga dierenliefhebber ben dus het is een droom die uitkomt om de bijzondere safaridieren in hun eigen habitat op te kunnen zoeken. Ik dagdroom al een eind weg over alle manieren waarop ik de safari dieren die ik ga zien op papier ga zetten. Deze reis gaat voor zó veel inspiratie zorgen! Ik neem je graag mee in mijn mijmeringen over hoe ik al deze safari dieren eenvoudig ga tekenen.

De Big Five eenvoudig tekenen

De Big Five zien is natuurlijk de droom van iedere safariganger. Leeuwen, neushoorns, luipaarden, olifanten en buffels zijn natuurlijk geweldige dieren om in het echt te zien en ik ben reuze benieuwd of we ze tegen gaan komen. Natuurlijk wil ik de safari dieren ook vast gaan leggen en om dat op een eenvoudige manier te doen maak ik gebruik van een paar handige trucjes!

  • Ik bekijk goed uit welke basisvormen ieder safari dier bestaat en schets die lichtjes op papier. Een olifant heeft natuurlijk een kenmerkend lange slurf en neushoorns bestaan uit verschillende formaten rechthoeken met op hun snoet driehoeken. Zo zie je maar, als ik het over basisvormen heb (en ik heb het vaak over het tekenen van basisvormen) dan bedoel ik écht de eenvoudigste vormen die je in elk dier kunt vinden.
  • Ik gebruik mijn materialen op een handige manier. Met gouache kun je heel veel mooie laagjes verven, maar de bakjes reizen natuurlijk niet zo lekker mee naar Zuid-Afrika. Die zou ik dus pas gebruiken als ik weer thuis ben. Aquarel is eenvoudig mee te nemen, maar je kunt maar tot bepaalde hoogte diepte nabootsen met aquarel. Die gebruik ik dus tijdens het schetsen in mijn Sketch Journal terwijl ik op reis ben. Kleurpotloden kun je altijd en overal gebruiken en die zet ik vaak in om speelse, karaktervolle diertjes te tekenen. Ook alcoholmarkers zijn helemaal top om mee te nemen en overal te gebruiken!
Safaridieren makkelijk tekenen

Karaktervolle safari dieren tekenen

Wij weten natuurlijk niet wat al die safaridieren in hun vrije tijd uitspoken. In mijn wildste dromen zie ik ze allerlei geinige dingen doen. Zoals die niezende panda die een paar jaar terug helemaal viral ging zeg maar. Verbaasde gorilla’s duttende jachtluipaarden, dansende wilde honden, grappen makende hyena’s, zwemmende waterbokken, breiende wildebeesten, springende impala’s, vlooienplukkende bavianen en noem het maar op. Een van de leukste en eenvoudigste manieren om safari dieren te tekenen is door ze op een speelse manier in allerlei geinige scenario’s neer te zetten. In mijn cursus Diertjes met karakter tekenen laat ik je precies zien hoe dat werkt en kun je vanaf het begin al met mij meetekenen.

Safaridieren van dichtbij tekenen

Om een dier van dichtbij te kunnen tekenen zoals de dieren hierboven, moet je up close and personal worden. Met je huisdier is dat geen probleem. Zelfs een dier in het park kun je nog enigszins van dichtbij op de foto krijgen. Maar een dier op safari… Ik weet het niet hoor, van mij hoeven ze niet zo dichtbij te komen dat ik ieder haartje kan tellen. Hoe ik het schilderen van de safaridieren dan ga aanpakken? Ik ga op zoek naar speciale kenmerken die de dieren hebben. Een bijzonder litteken bijvoorbeeld of bepaalde gekleurde vlekken in hun vacht. Natuurlijk maak ik ook een paar foto’s als we langsrijden, maar als het nodig is gebruik ik ook referentiefoto’s die ik aanvul met de persoonlijke kenmerken die ik bij de beesten zie. Een beetje van mij en een beetje van stockphoto’s dus.

Safaridieren tekenen vogels

Zuid-afrikaanse vogels tekenen

Naast de Big Five en alle andere dieren die ik tijdens de safari hoop tegen te komen en te tekenen, verheug ik me ook enorm op het zien van alle prachtige vogels die in Zuid-Afrika rondvliegen. Zuid-Afrika is een van de landen met de meest kleurrijke vogels. Een vogel met de naam Oranjeborssuikerbekkie kan er toch alleen maar super cute uitzien? Mijn liefde voor het tekenen van vogels is natuurlijk niet nieuw. In de cursus Vogeltjes Tekenen laat ik zien hoe je met alcoholmarkers de mooiste vogels tot leven brengt. De Knysnaloerie (oftewel Knysna turaco) hieronder bracht ik al eerder tot leven. Ik ben zó benieuwd of ik ‘m in het echt tegen ga komen op safari!

Safaridieren makkelijk leren tekenen

Ik kan niet wachten om te zien welke dieren ik allemaal ga tekenen na mijn safari. Er zijn zó veel verschillende manieren om dieren te tekenen dus ik laat me lekker leiden door mijn eigen inspiratie. Of ik de dieren die ik zie nou op speelse, cartoonmanier ga tekenen zoals in de cursus Diertjes met karakter tekenen, vogels helemaal tot op de veer ga bestuderen zoals in de cursus Vogeltjes Tekenen of leeuwen, tijgers, zebra’s en giraffen met gouache in mijn schetsboek ga zetten zoals in de cursus Huisdieren schilderen, dat gaan we vast nog zien! Wil jij ook dieren leren tekenen of schilderen? Meld je vandaag nog aan voor één van mijn cursussen en start direct!