Sketch Journal locaties in Londen

Ik ben al minstens 10 keer in Londen geweest en heb nog nóóit de vele bijzondere locaties in mijn Sketch Journal vastgelegd. Dat klinkt bizar, maar ik heb er een best logische reden voor. Ik heb Londen niet alleen bezocht als toeristje, ik heb er ook ruim anderhalve maand gewoon (en had ooit op een blauwe maandag een Brits vriendje). Toch wist ik tot een paar weken geleden ontzettend weinig van de stad af. Toen ik die anderhalve maand in Londen woonde, logeerde ik bij een vriendin. Ik had net een grote reis achter de rug, had geen baan of relatie en had nét besloten met Gouden Lijntjes te beginnen. Dus ik probeerde elke dag te tekenen in een van de drie koffietentjes om de hoek en trok me verder vrij weinig aan van al het moois dat deze Sketch Journal locatie te bieden had. Maar toen ik die lieve vriendin vorige maand weer opzocht, besloot ik juist wel mijn ogen open te houden voor geweldige Sketch Journal locaties!

Mijn favoriete locaties in Londen om te schetsen

Urban Sketching is een onderdeel van iedere Sketch Journal. In onze Sketch Journal cursussen motiveren we jou om op zoek te gaan naar mooie locaties en bijzondere uitzichten die je graag in jouw Sketch Journal wil zetten. Let’s sketch Londen baby!

Big Ben

Vlieg je over Londen? Dan is de kans groot dat Big Ben een van de eerste prachtige gebouwen is die je zult zien. Big Ben ligt aan een drukke weg dus het is niet eenvoudig om uitgebreid in je Sketch Journal te gaan werken, maar in de buurt zijn voldoende cafétjes waar je lekker aan de slag kunt gaan.

London Marcin Nowak Unsplash

The London Eye

Deze Sketch Journal locatie in Londen is soms ook uit het vliegtuig al te zien. Zoek een plekje uit in Jubilee Park en pak je Sketch Journal materialen erbij. Vergeet niet om een portie Fish & Chips te pakken als snack tijdens het schetsen!

Buckingham Palace

Bij Buckingham Palace kijk je je ogen uit. Het kasteel is echt huge! Rondom het paleis is een groot park dus ook hier kun je flink de tijd nemen om jouw Sketch Journal te vullen met al het moois dat je kunt zien.

Brick Lane, Shoreditch

Een ietsjes minder bekende locatie in Londen is Brick Lane in Shoreditch. Brick Lane is gevuld met allerlei soorten street art en unieke winkels. Als je al het bijzonders dat je hier tegenkomt in jouw Sketch Journal zou willen tekenen ben je zeker een week bezig! Wil jij voor het eerst in jouw Sketch Journal werken? Neem mij en Nienke Vletter dan mee op pad! De cursus Sketch Journaling Basis is bijvoorbeeld perfect te kijken op de trein of het vliegtuig terwijl je naar Londen reist.

London Sketch Journal locatie tips

Natural History Museum

Last van een rainy day? Er zijn ook fantastische Sketch Journal locaties in Londen die van een regenachtige dag een inspirerende dag maken! Een absolute favoriet is the Natural History Museum. Is de buitenkant van dit museum indrukwekkend? Ja! Is de binnenkant van het museum nog indrukwekkender? Ook ja!

Tower of London & Tower Bridge

Ken je iemand die Londen heeft bezocht? Dan kan het zo zijn dat ze het over the Tower of London en the Tower Bridge hebben alsof het dezelfde locatie is. Dat is het wel… Maar ook niet. Deze twee imposante toeristische trekpleisters staan weliswaar bijna naast elkaar, toch hebben ze allebei een heel eigen verhaal. Je zou zowel the Tower of London als the Tower Bridge samen op één pagina kunnen schetsen. Het is een perfecte manier om perspectief te oefenen! In onze Sketch Journal Next Level cursus gaan we hier uitgebreid op in.

Covent Garden

When in London… dan kun je Covent Garden absoluut niet overslaan! Dit plein is gevuld met kunst, cultuur en lekker eten. Neem plaats op een van de vele terrassen en gebruik jouw Sketch Journal om te tekenen wat je ziet. Of dat nou logo’s van winkels, interessante mensen of gewoon je cup of English Breakfast tea is.

Columbia Road flowermarket

Iedere zondag wordt Columbia Road gevuld met kraampjes vol prachtige bloemen en andere creatieve producten. Ontdek verborgen pareltjes en leg ze meteen vast in jouw Sketch Journal. Misschien heb je onvoldoende tijd om jouw schetsen helemaal uit te werken terwijl je deze unieke locatie bezoekt, maar dat is niet zo heel erg. Lees in deze blog hoe jij jouw Sketch Journal handig on the go en terug op je hotelkamer kunt gebruiken.

Gloucester Road underground Sketch Journal locatie

Notting Hill

Je kent de film Notting Hill vast, right? De film (die inmiddels bijna 25 jaar oud is, huil!) speelt zich af in een van de wijken van Londen. Natuurlijk kun je de prachtige huizen van Notting Hill ook vastleggen in jouw Sketch Journal!

Tate Modern

Op zoek naar nog een binnenlocatie? I’ve got you! Dit museum is helemaal gratis en tot de nok gevuld met moderne kunst. Het is een totaal ander museum dan bijvoorbeeld het Natural History Museum en dat maakt het juist zó leuk om te bezoeken. Er zijn zelfs speciale plekjes waar je kunt zitten tekenen.

Baker Street

Deze straat (bekend van Sherlock Holmes) bestaat al honderden jaren en is al even lang iconisch te noemen. Hoewel het straatbeeld steeds moderner wordt, kun je er ook veel verschillende huizen uit de 18e eeuw vinden. Vanwege de vele verschillende soorten gebouwen is het een perfecte plek om te oefenen met het vinden van jouw eigen Sketch Journal stijl.

The London Underground

Tot slot een uniek iets dat vaak over het hoofd wordt gezien. The London Underground! (ook wel bekend als the tube) Dit ov systeem bestaat uit een uniek labyrinth van tunnels (die een soort tube vorm hebben, vandaar de bijnaam). Geen enkel station of perron is hetzelfde en dat maakt voor unieke tekeningen in jouw Sketch Journal. Gloucester Road is bijvoorbeeld een prachtig station en ook Waterloo station mag je absoluut niet missen! Klik hier voor nog meer interessante Tube stations.

Ontdek nog meer toffe Sketch Journal Locaties!

Bestaan jouw plannen deze zomer ook uit het (opnieuw) leren kennen van een geweldige stad zoals Londen? Then I have some fabulous news for you! Je kunt mij (en Nienke Vletter) digitaal mee op avontuur nemen. Aan de hand van verschillende onderwerpen nemen wij jou mee op reis door onze eigen Sketch Journals. Als je zelf nog nooit een Sketch Journal hebt gehad is de cursus ‘Sketch Journaling Basis’, waarin we onder andere aan de slag gaan met Urban Sketching, compositie, werken met aquarel en handlettering perfect om mee te beginnen. Als je al wat Sketch Journal ervaring hebt en wat meer verdieping zoekt, kun je met de vervolgcursus ‘Sketch Journaling: Next level’ nóg meer leren over het vastleggen van jouw dagelijkse herinneringen in je schetsboek. Klik op de links om meer te weten te komen over hoe de twee Sketch Journal cursussen werken!