Combi ticket Sketch Journaling

Een deep dive in jouw Sketch Journal

Met het combi ticket krijg je toegang tot zowel Sketch Journaling basis als de Next Level vervolgcursus.

Beide cursussen zijn direct bij aankoop beschikbaar, je kunt dus meteen beginnen met binge-watchen!

Extra BONUS: als je kiest voor het combi ticket krijg je niet 6 maanden, maar een heel jaar toegang tot beide cursussen!

Nu samen voor 325,- (je bespaart 45 euro!)

Bestel en start direct of hier onder nog even rustig na wat beide cursussen precies inhouden.

Sketch Journaling Basis

Sketch Journaling Next Level

gravatar
Deborah
{
Wat een feestje om deze cursus te volgen. Ik vindt de cursus ontzettend fijn opgebouwd. Stap voor stap worden diverse onderwerpen behandeld en ga je hiermee aan de slag. Elke les ligt de focus op een ander 'sketch journal' onderwerp, waardoor je niet wordt overvalt met informatie. De instructies zijn duidelijk en praktisch. Daarnaast is de wekelijkse feedback op de huiswerkopdrachten een echte aanwinst. Hierdoor haal je het optimale uit jezelf én de cursus, wat zorgt voor een prachtige vulling van je sketch journal boekje! Bedankt voor deze leuke weken.
{
Geertje
{Ik heb intussen twee keer deze cursus gedaan en alle filmpjes dus ook meerdere keren bekeken. Elke keer hoor je net wat anders en zeker nu ik een paar maanden zelf spreads gemaakt had, keek ik anders naar de filmpjes en hoorde ik weer nieuwe tips! De feedback is altijd positief kritisch waardoor je er een super goed gevoel van krijgt en ze maken je heel trots op je eigen werk. Verder geven ze altijd nog een tip waarvan je denkt: Ja! Dat is het! Dat miste mijn pagina nog! Anne en Nienke zijn heel verschillende types en vullen elkaar goed aan in de feedback. Ik kijk erg uit naar een vervolg en ga dan ZEKER meedoen! Ik kan nu ineens dingen tekenen waarvan ik niet dacht dat ik dat zo mooi zou kunnen☺️ Dat wil toch iedereen?!{
gravatar
Paula Vriezema
{Aan Anne, Nienke en iedereen die een review wilt lezen om erachter te komen of deze cursus iets voor je kan betekenen. Ik spreek uit mijn eigen ervaring en kan jullie deze next level sketchjournaling cursus echt aanraden. Zoveel begeleiding, video’s, live-sessies waar de vragen en huiswerkopdrachten worden besproken, feedback in de reacties. Er is zoveel diepgang in vele aspecten; schaduw-perspectief-anatomie-kleur etc en er zijn zoveel voorbeelden, foto’s, templates, tips en tricks. Ik heb met recht echt zoveel geleerd; rechtstreeks met fineliner tekenen, mensen schetsen, gebouwen, natuur, perfectionisme loslaten, buiten tekenen, van 3D naar 2D, doorgaan en je eigen stijl ontwikkelen. Maar ook geleerd van de medesketchers; hun feedback, positiviteit, tekenskills, hun stijl en de gezelligheid. Laagdrempelig posts plaatsen in de community en geen negativiteit. Zo hoort de wereld er uit te zien. Erbij zijn en meedoen stond tijdelijk op nummer één. Ik ben in mijn eigen skills aardig gegroeid volgens mijn dochters en ik merk dat door meer oefenen je ook meer durft en gewoonweg beter wordt. Dus mijn laatste opdracht wordt; oefenen en dan vooral op handlettering. (Niet mijn sterkste punt) Ik word erg blij van deze twee juffen die elkaar goed aanvullen met hun diversiteit aan werkstijl, zo past deze cursus iedereen. Door hun enthousiasme krijg je zin om te tekenen. (Kijk alleen al maar naar hun vrolijke gezichtjes) Heel veel succes verder Anne en Nienke; ik gun jullie nog meer succes! En ik wens voor mezelf meer onlinecursussen van jullie! Lieve groet Paula{
Samantha
{Het verschil tussen deze 2 spreads? 1 cursus! De cursus sketch journal cursus Next Level van Anne en Nienke. Iedereen kan tekenen. Het is een kwestie van kijken en oefenen. Anne en Nienke nemen je in de cursus mee met waar je op moet letten. Ik kijk nu heel anders naar dingen en weet hoe ik ze goed op papier kan zetten. Heerlijk om zo mooie herinneringen vast te leggen. Zo veel leuker dan een foto op je telefoon! Nogmaals bedankt Anne & Nienke! En natuurlijk ook alle leuke en lieve deelnemers die tips geven en inspiratie! Ik vond het bijzonder hoe betrokken iedereen is en bereid is om te helpen. En alle feedback is persoonlijk en opbouwend.{
gravatar
Ilona
{Heel veel geleerd. Een zeer uitgebreide cursus. Geleerd hoe aquarel werkt en hoe je een mooie compositie maakt op je pagina. En niet onbelangrijk: veel plezier gehad!{
gravatar
Milou
{Wat vond ik dit een super enthousiaste, leuke en leerzame cursus, maar je denkt natuurlijk is het het geld wel waard… Kan ik er wel genoeg uithalen? Is dit wel iets voor mij? Kan ik er wat van leren als ik al langer teken? Dit waren allemaal vragen die ik in het begin ook had, maar ik heb geleerd wat ik wilde leren: het maken van een complete sketchjournaling pagina. De energie van Anne en Nienke werkt aanstekelijk en zorgt ervoor dat je het gewoon gaat doen! Ook als je perfectionistisch bent, ga je leren om binnen een halfuur tot een uur iets af te maken, hoe leuk is dat! De feedback was erg motiverend met daarbij hele goede tips. Want er is altijd nog wat te verbeteren en te leren, ook als je al een langere tijd tekent en dat vind ik fijn! Vanaf elk niveau kan je met deze cursus dus nog beter worden in tekenen, handletteren, compositie, etc. Ik vond de feedback momenten dan ook het grootste pluspunt van de cursus, dat maakt het toch nog persoonlijk! Bedankt Anne en Nienke!{
gravatar
Willeke
{Ik vond het een superleuke cursus. Vooral in combinatie met de tekst vond ik het top. Dat zou ik uit mezelf niet gauw gedaan hebben. Maar de tip van de tekst- en tekenvakken was voor mij een Eye-opener gaf mij genoeg zelfvertrouwen om het te proberen. Nu het vervolg nog.{
gravatar
Marjolijn
{Een fantastisch goede en leuke cursus. Goed van opbouw, fijne lesomgeving. Anne en Nienke vullen elkaar ontzettend goed aan. Ook heel fijn de persoonlijke feedback die je krijgt. Daar kom je echt verder mee. Dank jullie wel voor jullie enthousiasme!{
gravatar
Elke
{Echt super aanraden deze cursus, heb er zo van genoten. Mijn tekenskills zijn er enorm op vooruit gegaan en vooral het aquarellen haalde mij uit mijn comfortzone maar hierdoor heb ik hierover wel erg veel bijgeleerd. Bedankt Anne en Nienke voor jullie enthousiasme!{
gravatar
Vivienne
{Wauw wat een ontzettend leerzame, leuke en uitgebreide cursus was dit van Anne en Nienke!! Er zitten zoveel verschillende lessen in en je verbaast jezelf bij elke les weer... Van meteen met fineliner tekenen, tot perspectief, natuur, landschap, mensen en hele scenes vastleggen en echt op locatie gaan tekenen- alles komt voorbij. En dan ook nog eens op veel verschillende manieren (bijvoorbeeld bij het mensen tekenen: gedetailleerd op verschillende manieren, vlug schetsend en mensen in een grote scene, etc.. ). Door alle verschillende manieren die je krijgt aangereikt, kan je van alles wat proeven en leren en komt ook alles aan bod (dus je weet straks hoe je een mens gedetailleerd van dichtbij kan tekenen, maar ook als je meerdere mensen op een groot plein wilt tekenen, weet je hoe dat moet). Zo kom je er ook achter dat het een je misschien wat meer ligt dan het andere, voor ieder is er wat wils! Voor elke les zijn er ook huiswerkopdrachten waar je lekker mee aan de slag kan - en daar leer je heel veel van. Je ziet dan meteen hoeveel je al hebt geleerd in de les. En super fijn dat je ook je huiswerk kan uploaden op de aparte site waardoor je veel feedback en support van anderen krijgt op je werk en je ook nog eens inspiratie kan halen uit het werk van de anderen. Het gaf ook echt een heel fijn en gezellig groepsgevoel, ook al is het online (zelfs met een groepje afgesproken om samen op locatie te gaan tekenen!). Een extra zetje in je rug is ook dat er meerdere livesessies zijn waarin je 1 of 2 (huiswerk)lessen bespreekt. Deze livesessies vond ik ook echt van toegevoegde waarde! Het huiswerk wordt besproken waardoor je nog veel meer tips krijgt, en je kan ook nog eens al je vragen stellen. Zo veel extra geleerd hierdoor! En ook nog eens heel gezellig met zijn allen. Anne en Nienke zijn allebei echt zo enthousiast en ze weten zo goed alles over te brengen! Ik was echt een beginner toen ik aan de cursus begon en ik heb nu het gevoel dat ik alles kan tekenen wat ik maar wil en ik ben zelfs regelmatig buiten aan het tekenen op locatie! Ik ben echt zooo blij dat ik de stap had gezet - geen seconde spijt gehad! Deze cursus zal ik altijd bij me blijven dragen in mijn verdere tekenwerk. Super cursus!!!!{
gravatar
Antoinet Broeksteeg
{In een woord een fantastische on-line cursus…..heel duidelijk, fijn uitgelegd met video’s, huiswerkopdrachten en een goede feed-back van Anne of Nienke…..heerlijk om mee aan de slag te gaan……het is het geld dubbel en dwars waard…dames heel hartelijk bedankt, ik heb genoten en hoop snel op een vervolgcursus….thnxxx{
gravatar
Anja
{
Ik had niet gedacht dat ik mijn eigen dochter goed lijkend op papier zou krijgen.... maar na alle tips en trucs van Anne en Nienke lukt zelfs dàt! Mensen die mijn platen bekijken zeggen dat ik altijd heb moeten kunnen tekenen (terwijl ik dat vorig jaar zelf nog niet eens geloofde) dus dat zegt denk ik genoeg over deze twee dames: geweldige uitleg, goede gerichte feedback en precies wanneer jij het nodig hebt een duwtje je comfortzone uit. Ik ben nog lang niet klaar met leren!
{
gravatar
Diana
{Ik was al een tijdje op zoek naar een leuke cursus waar je leert tekenen, letteren en werken met aquarelverf. Niet te ingewikkeld, niet iets wat heel lang duurt maar vooral veel doen aan de hand van een aantal lessen met instructievideo’s. Want wie wil nou niet van die prachtige pagina’s leren maken??! Ik wilde dat zooo graag. Hoe maak je een mooie compositie, hoe breng je harmonie in de spread. Maar ook heel basic zoals hoe ga je om met perspectief en schaduw en hoe krijg je strakke letters. De cursus sketchjournaling van Anne en Nienke was hiervoor een feestje. Heel praktisch, met de theorie die je nodig hebt, uitgelegd in filmpjes waarin de dames laten zien hoe je het moet aanpakken. Bij elke les hoort huiswerk die je kan posten in een besloten omgeving. Wekelijks ontvang je enthousiaste feedback waar je mee verder kan. Je leert ontzettend veel in relatief korte tijd, ik sta versteld van wat ik nu al kan door het gewoon te doen! De tijd is voorbij gevlogen, nu vooral lekker zelf aan de slag en een eigen stijl ontwikkelen. Want een nieuwe hobby is geboren. En hopen op een vervolgcursus want het smaakt naar meer. Ladies bedankt, veel succes met wat jullie verder gaan doen.{
gravatar
Natascha
{Ik heb even getwijfeld om te starten met de online cursus. Is het wel iets voor mij? En wat kan je leren in de online-omgeving. Door het enthousiasme van Anne en Nienke en fijne opbouw van de cursus, heb ik totaal geen spijt dat ik gestart ben. Door de dames ben ik anders naar de wereld gaan kijken en zie ik overal inspiratie om te tekenen. Juist doordat je het in je eigen tempo kan doen, is de online-omgeving een goede leerschool. Voor zowel beginners als iets meer gevorderden is dit een top cursus. Nu alle tips in de praktijk brengen en op naar de vervolgcursus Sketchjournaling Next Level.{
Yvonne Laanstra
{Ik heb vanaf de eerste les genoten van de positieve energie die Anne en Nienke brengen! Heel goede overdracht van kennis, techniek en gebruik van materiaal. Veel voorbeelden, oefenstof en video’s Vond het heerlijk mee te kijken in Nederland en alle mooie pandjes te tekenen Beste leermoment: Mensen tekenen in detail en supersnel. Werken met basisvormen en objecten in de ruimte verbinden. Mijn watercolour journals zullen nooit meer dezelfde zijn Hartelijke groeten uit Canada. Yvonne{
gravatar
Amy Kouwenberg
{
Alleen al het enthousiasme van Nienke en Anne is mega aanstekelijk. HEERLIJK! De cursus is super opgebouwd, waardoor ik stap voor stap in mijn eigen tempo beter werd in sketch journaling. Van schetsen tot compositie, je leert het allemaal! En je kunt je ook nog laten inspireren door de kunstwerkjes van anderen. Persoonlijk weet ik nu dat ik veel meer schaduw en diepgang mag gebruiken in mijn tekeningen en ik weet eindelijk hoe ik watercolour goed kan gebruiken. Je krijgt namelijk iedere week persoonlijke feedback op je werk. Nooit gedacht dat ik voorwerpen kon tekenen, maar het kan écht! En mijn perfectionisme loslaten is iets waar ik nog steeds in kan groeien. Maar Anne en Nienke hebben mij enorm op weggeholpen. Ik zou deze cursus iedereen aanraden, want het is gewoon een super mooi cadeau voor jezelf. (Met een enorme strik eromheen 🙂 ! )
{
gravatar
Lia
{Veel geleerd van deze cursus, o.a het 1 geheel maken van een pagina., het tekenen van gebouwen ( vermeed ik altijd) De livesessie zijn ook heel waardevol en gezellig. 2 Zeer enthousiaste dames die voor iedereen tijd nemen. Dus ik zeg” Bij twijfel gewoon doen” !!!!{
gravatar
Angelina
{
Als je een gevarieerde workshop wilt volgen en je weet in al het aanbod niet goed welke je moet kiezen... Kies dan deze! Je wordt in 10 lessen meegenomen door Anne en Nienke en maakt kennis met materiaal, kleurenleer, handletteren, compositie, urban sketching en aquarel. Je krijgt genoeg inspiratie en motivatie om zelf aan de slag te gaan en het mooie is... je gaat jezelf verrassen. Of je nu een beginner of een wat meer geoefend tekenaar/crea bent... Je leert geheid nieuwe dingen en doet veel nieuwe inzichten op. Eerlijk gezegd kan ik niet wachten op een vervolg. Ik kan deze workshop van harte aanbevelen!!
{
gravatar
Marijn
{
Wat een cursus! Het is Anne en Nienke gelukt om hun enthousiasme via verschillende stappen van de cursus over te brengen. En hoe?! Ik hoef momenteel maar een leesblad open te slaan en mijn schetsboek wordt gepakt om een leuk lettertype over te nemen en daar hoort dan uiteraard een leuke pagina bij. Loop ik door een leuke stad zoals Deventer of rijd ik in de auto en ik zie een mooi pand, een mooie boom of een andere scène dan stop ik direct om een foto te maken die ik vervolgens weer in mijn boekje probeer over te nemen. En waar ik voorheen geen idee had hoe ik moest beginnen krijg je geweldige tips om dat te doorbreken. Voor mij echt waardevol. De zes cursusweken met feedback waren wel razend snel voorbij, misschien iets te snel. Ik ben blij dat ik nog wel toegang heb tot de lessen, maar had graag nog feedback gekregen van deze twee leuke dames. Aan al het leuks komt een eind, maar gelukkig zijn er veel talenten onder de deelnemers die ook mee kijken! Doen!
{
gravatar
Ellen
{Wat een leerzame cursus! Ik heb er ontzettend hard van genoten en enorm veel geleerd, ik zie zelf dat ik vooruitgang gemaakt heb en het kan alleen maar beter worden. Ik ben zelfzekerder geworden om te experimenteren met de kleuren en voor de cursus had ik weinig inspiratie en tekende ik veel van anderen na maar nu als ik ergens kom zie ik in alles iets om te tekenen, ik kijk nu al uit naar de vervolgcursus, die wil ik zeker niet missen, een welgemeende dankjewel Nienke en Anne, ik vind jullie super!{
gravatar
Dian
{Jarenlang dacht ik dat ik niet kon tekenen, maar met de uitgebreide instructie en nuttige tips van Anne en Nienke blijkt dat niet te kloppen! Een ontzettende leuke, uitgebreide cursus waarbij je snel ontdekt dat je veel meer kunt dan je dacht. Absoluut de moeite waard!{
Lisette
{Ik ben graag creatief bezig en wilde nog leren tekenen/aquarellen. Maar om nou lukraak maar wat onderwerpen/ontwerpen te gaan tekenen of schilderen waar je nooit meer wat mee doet... dat zag ik weer niet zitten. Dus.. hoe leuk is het om te leren sketch journalen en zo een soort van herinneringsboekjes te gaan maken van dingen die je hebt gedaan of beleefd. Dan ben je én creatief bezig én je hebt altijd nog iets leuks om in terug te bladeren/kijken. De cursus is heel goed te doen, eigenlijk is wat Anne en Nienke je leren om met hun tips, tricks en enthousiasme vrij eenvoudig toch iets heel leuks op papier te krijgen. Nu is het mijn uitdaging om het zelf te gaan doen en me verder te gaan ontwikkelen en dan ongetwijfeld nog een keer door met de cursus Sketch Journaling Next Level{
gravatar
Elke
{Vanavond loopt voor mij de cursus Sketch Journaling Next Level af. De afgelopen 5 maand heb ik me laten meeslepen in de wondere wereld van journal sketching door Ann en Nienke. Beiden hebben een andere stijl wat de cursus heel ‘rijk’ maakt. Van observatie, over natuur, tot perspectief en mensen; elk onderwerp komt aan bod. Je wordt gestimuleerd en geïnspireerd om veel te oefenen, te durven en je perfectionisme overboord te kieperen. Elke les is zit boordevol tips. Zo heb ik op de valreep nog snel wat lessen ‘doorgescrolled’, om nog wat extra tips op te schrijven. Mijn sketchjournal is al goed gevuld, maar daar zal het niet bij blijven. Een aanrader!{
gravatar
Cindy
{Ik vond de cursus Sketch Journaling met Anne en Nienke erg leuk! De filmpjes nemen je goed mee stap voor stap om een prachtige sketch te maken. Ik zie tegenwoordig overal inspiratie in en mijn vriend wordt er gek van dat ik overal foto’s van maak. Ik vind het vooral fijn dat ze het zo uitgebreid en goed per onderwerp uitleggen, zodat je eigenlijk geen vragen meer hebt tegen de tijd dat je gaat tekenen. Daarnaast geven ze op een hele positieve manier feedback, zodat je je ook goed voelt over de sketch die je gemaakt hebt. Ik heb de lessen zo snel afgekeken en opnieuw bekeken dat ik het echt jammer vind dat er niet nog meer filmpjes zijn (het is net een serie online of op tv: erg verslavend)! Ik hoop dat ze snel een deel 2 gaan maken! Ik zou het aan iedereen aanbevelen!{
Stormramcreative
{Wat een duidelijke lessen. Na zeker 30 jaar niet getekend te hebben mezelf dit cadeau gegeven toen ik 50 werd. Ik ben zo gelukkig met wat ik nu kan dankzij de lessen van Anne en Nienke. Hulde. Ook de community lessen zijn zo leuk, Anne is zo aanstekelijk leuk.{
gravatar
Eelkje
{
Wat een ontzettend leuke workshop was dit! Veel dingen geleerd om eenvoudig(er) en snel(ler) een leuke sketch journaling pagina op te zetten. Ondanks mijn onkunde met computers kon (zelfs) ik deze online workshop prima volgen. Duidelijke en enthousiaste instructie filmpjes van Nienke en Anne, leuke huiswerkopdrachtjes en super leerzaam om feedback op je werk te krijgen. En omdat je ook nog eens de feedback van de andere deelnemers aan deze workshop kunt volgen, kun je daar ook weer veel van leren. Supertof!! En wat een feestje om ook door alle prachtige resultaten van de andere deelnemers te scrollen! Daar krijg je nog meer inspiratie van!
{
gravatar
Anita Hikspoors
{Ik heb met heel veel plezier de sketchjournaling cursus met feedback van Anne @goudenlijntjes en Nienke @nienkevletter gevolgd. Wat een heerlijke cursus! Zo veel geleerd over tekenen, compositie, kleurgebruik, letteren etc. Ik keek elke week uit naar de opbouwende feedback van Nienke en Anne was voor mij een super fijne toevoeging op de cursus! Zo jammer dat het weer zo snel voorbij is. Dank je wel dames voor deze leerzame cursus! Ik kijk uit naar de vervolgcursus.!{
gravatar
Wietske Westra
{
Ik wil al zo lang Urban Sketching leren, maar in mijn hoofd waren er allemaal regels. En je moet er heel goed in zijn. En dan moet het ook nog in een keer af. Tja, zie dan maar eens te beginnen. Nou, het valt allemaal wel mee. Anne Jorinde en Nienke maken het klein en te doen. Zodat je gewoon begint. Ik vond het een verademing. Het bleek allemaal helemaal niet zo moeilijk als ik dacht. Dus ik begon! Nu heb ik de afspraak met mezelf om op een vaste dag te werken in mijn sketchjournal. Het is dus echt een nieuwe hobby geworden waar ik super blij van word. Het leukste vond ik om op locatie te tekenen. Maar ook het thuis verder inkleuren vond ik heel gaaf, hierdoor kwam de tekening echt tot leven. Maar ook het maken van een journalpagina vond ik verrassend leuk. Zo veel geleerd en gedaan, echt heel tof!
{
Marjo
{Nadat ik de cursus had gevolgd, met veel plezier aan mijn bullet journal begonnen. Maar toch wel nog erg voorzichtig. Ik ben nu de lessen nog een keer opnieuw gaan bekijken en ik merk dat ik een aantal dingen niet heb onthouden. Goed dus om nog een keer door te lopen en meteen toe te passen. O ja, en ik mag ook wat meer lef tonen.{
gravatar
Karin
{
Super leuke lessen, gegeven door de enthousiaste Anne en Nienke! Doordat er verschillende onderwerpen aan bod komen, leer je in een korte tijd verschillende zaken en voor je het weet heb je gewoon een mooie pagina, met handlettering en aquarelverf, op papier gezet. Wat naast de mooi vormgegeven video's extra waardevol is, is de persoonlijke feedback van Anne en Nienke (en de andere cursisten) op je huiswerk. Altijd positief en super leerzaam, waardoor je het nog sneller onder de knie krijgt.
Absoluut een aanrader en ik kan niet wachten op de vervolgcursus!
{
gravatar
Annemarie
{Beide cursussen van sketch journaling gedaan. Wat was het heerlijk om door jullie meegenomen te worden in de techniek. Dat niet alles perfect hoeft, dat je met wat lijntjes en kleur zo snel een situatie op papier kunt zetten. Als je maar durft en als je de techniek maar een beetje weet toe te passen. Ik heb ontzettend veel geleerd en vooral veel lol gehad, dus Anne en Nienke; bedankt! Ik kan iedereen deze cursus aanraden, ik voel mij een rijk mens die zich verder kan ontwikkelen en vooral met plezier gaat tekenen omdat ik durf!{
Nicole de Boer
{Deze cursus heeft alle elementen die ik graag en leuk vind om te doen, voor mij dus DE cursus die ik nodig had. Ik ga zeker straks na wat oefenen zeker het vervolg doen en omdat ik graag in de natuur ben en vogels/dieren fotografeer wil ik ook de vogels tekenen cursus doen en misschien nog wel meer. Heel veel liefs en bedankt voor jullie tips en trucs. Nicole{
gravatar
Marjolein Otte
{Wat een leuke en leerzame cursus was dit. Ik kan nu zoveel meer tekenen, zelfs direct met fineliner! De lessen worden op een leuke manier en duidelijk gegeven, de lessen zijn overzichtelijk verdeeld in interessante onderwerpen en de huiswerkopdrachten zijn uitdagend. Nu verder aan de slag met eigen pagina’s maken. Jammer dat de cursus is afgelopen, maar hopelijk komt er nog eens een vervolg. Next next level? 🙃{
gravatar
Jessica
{Leuke cursus waar ik heel veel nieuwe dingen heb geleerd. Door de lessen had ik daarna meteen zin om naar buiten te gaan om te tekenen. Doordat Anne en Nienke allebei een andere manier van werken hebben, kan je ook goed zoeken wat het best bij jou past. Hou ik mijn aquarel palletje schoon of laat ik de kleuren lekker zitten. Echt een aanrader, waarbij je ook leert om je perfectionisme los te laten en niet alles eerst te tekenen met potlood, maar soms lekker al te beginnen met een fineliner.{
gravatar
Line
{Fantastische cursus! Ik had in juni handletteren ontdekt en wilde me daar wat meer in verdiepen. Ook vond ik tekenen wel interessant, maar had dit nog nooit echt gedaan. In deze cursus komen beide aspecten en veel meer aan bod. In het begin vond ik het erg spannend om iets te tekenen en te posten, vooral omdat ik erg perfectionistisch ben. Al in de eerste les hebben Anne en Nienke me over deze angst heen geholpen. Ik heb dingen gemaakt waarvan ik nooit had geweten dat ik het kon. Ben meteen verslaafd geworden aan sketch journaling. Ze leggen alles erg duidelijk uit en de persoonlijke feedback is erg prettig en leerzaam. Ik zou deze cursus aan iedereen aanbevelen!{
gravatar
Marloes
{Vooral als je net als ik de overtuiging hebt dat je niet kunt tekenen. Want weet dit: je kunt het wel, dankzij de geweldige tips en bemoedigende woorden van Nienke & Anne. Ze helpen je in no time over jouw drempelvrees heen. Ik ben zo trots dat ik nu kan zeggen dat ik kan tekenen. Durven doen & blijven oefenen zijn de toverwoorden. En het helpt nog eens extra als je kiest voor de feedback-optie. Zoveel lieverds die je aanmoedigen. Kortom: ik vond en vind de Sketch Journaling cursus helemaal geweldig. Vooral ook door de afwisseling in tekst, video, extra tips en de rijkheid aan content: kleurenkennis, technieken, vlakverdeling. En dit alles begeleid met de heerlijk rustgevende en bemoedigende energie van Nienke & Anne.{
Wilma Termeer
{Na het volgen van de basis cursus, nu de sketchjourning vervolg cursus gedaan. Anne en Nienke hebben zoveel tips en technieken in deze cursus. Door dit te beoefenen raak ik steeds enthousiaster om mooie pagina’s te maken. Oefening maakt kunst en zeker met deze cursus. En hoe leuk is het als jouw tekening er ook goed uitziet, ik word er blij van. Bedankt dames voor jullie enthousiasme.{
gravatar
Emma
{Echt een topcursus! 🙂 Toen ik begon met de combicursus sketch journaling basis en next level, had ik eigenlijk nog helemaal geen ervaring met illustreren, aquarel, kleurgebruik, compositie, wat dan ook! Deze cursus leek me de ideale manier om heel veel skills tegelijkertijd op te doen en dat is absoluut gelukt! Daarnaast heb ik nogal de neiging om perfectionistisch te zijn, maar omdat ik door deze cursus het 'loslaten' vanaf het begin geleerd heb, lukt het me eigenlijk best wel goed om lekker vrij te werken en me niet te druk te maken over dat het perfect moet. Hoe heerlijk is dat? 😀 Thanks Nienke en Anne!{
gravatar
Natascha
{Ik heb even getwijfeld om te starten met de online cursus. Is het wel iets voor mij? En wat kan je leren in de online-omgeving. Door het enthousiasme van Anne en Nienke en fijne opbouw van de cursus, heb ik totaal geen spijt dat ik gestart ben. Door de dames ben ik anders naar de wereld gaan kijken en zie ik overal inspiratie om te tekenen. Juist doordat je het in je eigen tempo kan doen, is de online-omgeving een goede leerschool. Voor zowel beginners als iets meer gevorderden is dit een top cursus. Nu alle tips in de praktijk brengen en op naar de vervolgcursus Sketchjournaling Next Level.{
Astrid
{Leuke, leerzame cursus! Nienke en Anne nemen je enthousiast mee in de wereld van Sketchjournaling. Perspectief, natuur, tekenen meteen met pen (spannend, maar het kán!), mensen (ja echt, jij kunt dat ook leren!). Een aanrader dus! Bedankt Anne en Nienke{
gravatar
Natascha van Bavel
{Nadat ik de basiscursus Sketch Journaling had afgerond wilde ik toch nog meer leren. De Next Level cursus is hier perfect voor. De belangrijkste lessen van de basiscursus worden herhaald en allerlei onderdelen nog verder uitgediept. Je word door de uitleg van Anne en Nienke meegenomen om dingen te tekenen waarvan ik eerder niet had verwacht dat ik dit zou kunnen. Vooral het onderdeel mensen tekenen zag ik als een berg tegenop. Door de fijne stapsgewijze uitleg van de dames was ik positief verrast over de resultaten. Het enthousiasme en deskundigheid van Anne en Nienke maakt dit een geweldige cursus en heb ik het plezier in tekenen weer teruggevonden.{
gravatar
Ilse
{Ik ben met veel enthousiasme begonnen aan de basis cursus. De lessen zijn goed te volgen; precies de goede lengte en met duidelijke uitleg. Je kan de lessen in je eigen tempo doorlopen en dit was heel prettig! Ik kan nu speciale momenten vastleggen op een manier waarvan ik dacht dat ik het nooit zou kunnen. Mocht je nog twijfelen over de cursus, ik zeg doen!!{
Paula
{Wat een motiverende en inspirerende cursus gegeven door Anne en Nienke @goudenlijntjes en @nienkevletter. De eerste zes weken lang elke week een feedback over je ingeleverde werk motiveert om door te gaan naar de volgende online-les. En eerlijke, enthousiaste feedback van de dames die je verder op weg helpen of om anders naar je eigen werk te kijken en te durven doen. Vaak met met veel complimenten. Ook heel fijn is het werk van de medecursisten te zien en ik neem ook de feedback van andere tot me. Kennis is weten. Nu hebben we nog genoeg tijd om verder te tekenen en te schilderen. En helpen de cursisten elkaar verder. Ik zie dat zoveel mensen in zo’n korte tijd gegroeid zijn. Ik denk persoonlijk dat het door de vreselijke leuke online filmpjes komt. En de kers op de taart twee live-sessies waar je je vragen kunt stellen. Deze cursus ga ik zeker gebruiken in mijn eerste uitstapje c.q. vakantie. Ik ben super tevreden over deze sketchjournaling, dus ANNE en NIENKE bedankt!{
gravatar
Mariken
{
Wat heb ik genoten van deze online cursus, zo veelzijdig! Schetsen, kleurenleer, tekenen met pen, schilderen met watercolors, handlettering...stap voor stap wordt alles aangeboden op een leuke manier. Huiswerkopdrachten en weekelijkse feedback, allemaal toegespitst op je persoonlijke ontwikkeling. Kortom: gezellig, leerzaam, ontspannend en inspirerend. Een aanrader dus! Dankjewel Nienke en Anne, ik heb heel wat toffe uurtjes achter de rug!
{
gravatar
Danielle
{
Twijfel je nog? Niet doen. Gewoon inschrijven. Aan de hand van 10 heldere en duidelijke video's leer je heel veel over materiaal, handletteren, kleuren, urban sketching, aquarel, compositie en hoe je dat allemaal samen brengt om jouw herinnering vast te leggen.
Het allermooiste aan deze cursus vind ik dat je het op jouw eigen tempo kan doen. En de altijd positieve feedback van twee hele enthousiaste juffen is heel waardevol. Het huiswerk deel je niet alleen met Anne en Nienke. Ook de creaties van de andere cursisten kun je zien en op reageren (en andersom). Daar heb ik als beginner ook veel van geleerd en een heleboel ideeën opgedaan.
Ik kijk al uit naar de vervolgcursus. Wedden dat jij er dan ook bij bent?
{
gravatar
Marieke
{Vindt je de Sketch Journaling pagina’s op social media ook altijd zo leuk, en is dat wel iets wat je ook zou willen leren?… dan is dit een toffe online cursus voor jou!! Door middel van inspirerende filmpjes wordt je meegenomen in verschillende onderdelen van Sketch Journaling. Op deze manier wordt je uitgedaagd uit je comfortzone te gaan en dingen daadwerkelijk op papier te zetten binnen je eigen omgeving en belevenissen van dat moment. Dit levert een boekje vol toffe pagina’s op met super leuke herinneringen! Vind de prijs wat aan de hoge kant, maar zo in Corona tijd had ik het er voor over om op deze manier in mezelf te investeren en een nieuwe uitdaging te geven om iets nieuws te leren. Kortom, een aanrader dus als je lekker in je eigen huis, en tijd, iets nieuws wil aanleren! Het is een hele toegankelijke cursus.{
gravatar
Marlous
{
Jeuken jouw handen ook altijd bij al die prachtige en originele sketch journal pagina’s die je voorbij ziet komen op Instagram? Maar weet je niet waar/hoe je moet beginnen omdat bijv. jouw perfectionisme je in de weg zit. Dat laatste valt als een last van je af na het volgen van deze cursus. Wat is sketch journaling leuk zeg! In 10 lessen leer je hoe je van scratch naar sketch gaat. Werkelijk alles komt in vogelvlucht aan bod: materialen, kleurgebruik, handletteren, compositie etc. En het leukste: je komt je luie stoel nog eens uit in deze Corona-periode. Onder bezielende leiding van twee super enthousiaste en kundige dames wordt je erop uit gestuurd en ontvang je elke week nuttige tips en feedback op jouw huiswerk. Je kan de lessen in jouw eigen tempo en volgorde volgen (of eigenlijk binge watchen) Twijfel je nog? Gewoon doen!
{
Ise
{Superleuk. De cursus vlak voor en tijdens de vakantie gedaan. Meteen een leuke herinnering vastgelegd en super ontspannend tijdens de vakantie. En na elke les zag ik verbetering. Heel gaaf!{
gravatar
Nicole
{Deze cursus leert je eigenlijk zo veel dat je jezelf verrast, een mooie indeling maken, kleuren goed toepassen, perspectief en verschillende manieren om … MENSEN te tekenen!!! Al je vragen worden duidelijk beantwoord. Heel blij dat ik eraan heb meegedaan, je leert ook echt anders naar je omgeving kijken en welke manier van tekenen goed bij je past, ik word er gewoon blij van 🤗{
gravatar
Ilona
{Een heel erg leuk vervolg op de Sketch Journaling Basis cursus. Weer veel nieuwe dingen geleerd. Vooral rondom het verwerken van planten, bomen en mensen in je sketch pagina. Aanrader!{
gravatar
Marjolein
{
Wat een leerzame workshop. Je wordt direct uitgedaagd om kleine stapjes te zetten en lekker naar buiten te gaan om te tekenen. Nienke en Anne zijn enthousiaste docenten, waardoor de drempel laag is om zelf te beginnen. Absolute stimulans voor je creativiteit! De workshop bevat diverse onderwerpen, waardoor je de basis legt voor een mooie pagina in je journal. En aangestoken door het plezier wat ik erin kreeg zullen er vast nog veel volgen. Wat een toevoeging is ten opzichte van andere workshops is dat je je huiswerkopdrachten kunt insturen, waardoor je ook nog eens gerichte feedback krijgt. Dit heeft mij erg geholpen om nog meer inzicht te krijgen!!
{
gravatar
Sophie
{
Ik moest even slikken om de prijs van de cursus, maar het was elke cent waard. De cursus is heel fijn opgebouwd, je werkt eigenlijk toe naar twee eindwerkstukken, en je zult verstelt staan wat je met een hoop waardevolle tips zelf op papier weet te krijgen. Elke week krijg je feedback op de tekeningen die je upload, en Anne en Nienke doen er duidelijk veel moeite voor om heel specifiek feedback te geven, wat veel helpt in het leerproces. Daarnaast is de gedachte dat er elke vrijdag weer een feedbackronde wordt gedaan een hele goeie stok achter de deur om goed met het huiswerk aan de slag te blijven :). Niet twijfelen, gewoon doen!
{
gravatar
Anna Berends van Loenen
{Na het starten met de Next Level Sketchjournal cursus liep ik even vast want dit was echt next level. Ik moest een tandje bij zetten. Echter Nienke en Anne namen me aan de hand mee (maar ook de andere deelnemers in de community) en daagde me uit om uit mijn comfort zone te gaan. Met een berg aan waardevolle tips heb ik na een paar maanden echt het idee gekregen dat mijn werk next level is gegaan en ik gegroeid ben. Niet alleen met sketching, maar ook met Aquarel en het zien van kleuren, vormen en een totaal plaatje. Dames dank! Ik beveel deze cursus (na de basiscursus) dan ook van harte aan.{
gravatar
Meike
{Van te voren heb ik oneindig lang getwijfeld of ik deze cursus wel moest doen. Ik vond hem best duur en wist niet of ik genoeg uit een online cursus zou halen. Uiteindelijk tóch gedaan en er geen seconde spijt van gehad! De cursus heeft een goede mix tussen uitleggen, voordoen en uitdagen om zelf te experimenteren. Bij de onderwerpen waar ik nog veel te leren had (bomen en mensen) heb ik bijvoorbeeld “braaf” meegetekend, om het echt onder de knie te krijgen,. Bij andere onderdelen waar ik zelf al meer ervaring in had, zoals perspectief tekenen, ben ik sneller doorgestapt naar de vrijere opdrachten. Pluspunt van deze cursus vond ik de livesessies online, deze geven een moment waar je naartoe werkt, én het leuke contact onderling in de groep. Buiten de cursus om hebben we ook live met een aantal afgesproken om samen buiten te tekenen. Superstimulerend!{
gravatar
Marloes
{Altijd leuk een cursus met Nienke en Anne. Zoveel tips en wijze lessen. En gewoon gezellig om te kijken. Geschikt voor iedereen, ook voor beginners. Vooral ook voor beginners zou ik willen zeggen. Heel duidelijk hoe je moet kijken en wat je zou kunnen doen. En ja, daarna moet je het toch echt zelf doen. Maar aan inspiratie geen gebrek na deze cursus. Bedankt weer dames! Op naar het vervolg!{
gravatar
Kim
{(Super – “boven”, cali – “schoonheid”, fragilistic – “delicaat”, expiali – “goedmaken” en docious – “leerbaar”) Anne en Nienke, dankjulliewel! Ik heb elk moment genoten. Jullie hebben me aangestoken met jullie enthousiasme en me letterlijk en figuurlijk geholpen over die creatieve drempel te stappen en mijn perfectionisme los te laten. Het gaat er niet om alles perfect vast te moeten leggen, maar om herinneringen te vereeuwigen. Zeker nu in deze gekke tijden is het heerlijk om bewust bezig te zijn met al het moois om je heen!{
gravatar
Tabitha
{Wat een toffe cursus! Het enthousiasme van Anne en Nienke spat van het scherm af, ze geven hele bruikbare tips en tricks en een flinke dosis inspiratie. Ook al volg je de cursus in je eentje thuis, door de besloten groep waarin iedereen creaties deelt voelt het toch alsof je deze cursus niet alleen volgt! Ik had het absoluut niet vervelend gevonden als de cursus nog langer zou duren, maar ik heb na deze reeks genoeg ideeën (én vaardigheden) opgedaan om lekker verder te gaan sketchen! 😀{
gravatar
Anne-Greeth
{
De mooie pagina's die ik van Anne en Nienke op insta zag waren de reden om mee te doen aan deze cursus. Aan het begin nooit gedacht dat ik ook in staat zou zijn om zulke mooie pagina's te maken. De feedback iedere week helpt een hoop om grote stappen te maken. De verschillende lessen vullen elkaar mooi aan, net als de stijlen van Anne en Nienke.
Als eindresultaat pagina's vol met waterverf en handlettering. Veel toffe inspiratie en zeker een nieuwe hobby erbij. Dus heb je het gevoel dat die mooie pagina's te hoog gegrepen zijn, verras je zelf dan en volg deze cursus, want je zult zeker mooie dingen op papier zetten!
{
gravatar
Ilona
{
Hele gave online cursus! Kun je dus iedere week (of anders als dat beter past) op de dag die je het beste uitkomt mee aan de slag. Het enthousiasme spat van je scherm! De feedback is altijd positief en helpt zeker om te verbeteren, net als alle andere tips en adviezen die gegeven worden in de videos of ook bij anderen in de feedback. Ook leuk om te kijken hoe andere cursisten de opdrachten invullen en leerzaam om te zien waar zij mee worstelen. (Soms ook handig om dan mee te kijken bij de feedback! ;-)) Ik heb er veel aan gehad en ook heel veel plezier in gehad. Minstens zo belangrijk!
{
gravatar
Marije
{
Een cursus voor daadwerkelijk iedereen. Of je nou al kunt tekenen of niet. Je weet helemaal niet waar je allemaal toe in staat bent. Je leert op een fijne manier, door twee super enthousiaste docenten, de mooiste dingen op papier te zetten. Zeker de moeite waard!
{
gravatar
Clara
{
Deze twee dames leren je om gewoon te beginnen. Natuurlijk wist je al dat dat de enige manier is om ooit iets voor elkaar te krijgen. Maar deze meiden leggen de boel met zoveel enthousiasme uit en geven zoveel tips and tricks dat je vanzelf over de streep wordt getrokken en gewoon aan de slag gaat. En dan blijkt de hele wereld, je stad, de weg naar je werk, zelfs je ontbijt aan de keukentafel een bron van inspiratie. De cursus zelf is een feestje, maar wat het ondertussen met je hoofd doet is een cadeautje voor het leven. Dank Nienke en Anne!
{
gravatar
Anne-Sophie
{
Als Belg zijnde was het voor mij perfect dat ik deze cursus online kon volgen in tijden van Corona en quarantaine enzovoort. Ik had nul ervaring maar werd door Nienke en Anne bijgestaan met nuttige tips en specifieke feedback op mijn werkjes. Ondertussen vind ik het heerlijk om te sketchen en heb ik ook geleerd dat het écht wel okee is als niet alles is zoals het in de werkelijkheid is, dat is net het leuke eraan! Heel laagdrempelig, goeie cursus, goeie opvolging, ik ben super fan!
{
gravatar
Maaike
{Echt genoten van deze cursus. Ik kreeg de cursus als een gezamenlijk cadeau voor mijn verjaardag. Heb de mensen die het cadeau gaven laten weten dat dit het beste cadeau is dat ik ooit heb ontvangen. Geweldige lessen. Zo ontzettend veel geleerd in korte tijd. En ik word zo blij van het maken van mijn eigen pagina's. Enige minpuntje voor mij is dat de achtergrondmuziek van de lessen soms te hard is. Maar dat heeft te maken met mijn eigen extreme prikkelgevoeligheid. Ik had het geluk dat er ook nog livelessen bij zaten. Daar leer je natuurlijk nog extra veel van.{

Veelgestelde vragen

Hoe gaat het (technisch) in z'n werk?

Alle lessen zijn direct beschikbaar in de online leeromgeving. Als dit de eerste cursus is die je bij Gouden Lijntjes doet, ontvang je na aankoop een link met jouw unieke inloggegevens voor de online omgeving. Heb je al een account? Dan vind je jouw cursus na aankoop op de overzichtspagina (https://community.goudenlijntjes.nl/resources)

Je krijgt daarnaast ook toegang tot een besloten groep waar je de resultaten kunt delen met andere deelnemers.

Kan ik de cursus ook volgen vanaf mijn tablet of telefoon?

Dat kan zeker! Ik raad echter aan om dan wel de browserversie van de online omgeving gebruiken. Er bestaat ook een app van de online leeromgeving, die vind je in de appstore onder ‘Huddle’, maar die vind ik zelf vrij onoverzichtelijk werken. Helaas heb ik zelf geen invloed op het design van deze app… Open daarom voorlopig gewoon de cursus in je browser – tenzij je zin hebt om even lekker in de app te duiken om er wegwijs te worden, natuurlijk!

Ik heb geen laptop/iPad/tablet, kan ik dan wel een cursus volgen?

Zeker! Alle cursussen zijn te volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. We hebben alleen geen versie op papier of dvd/.video beschikbaar 😉

Wanneer begint de cursus?

Je kan na aankoop direct beginnen!

Kan ik ook vragen stellen over de inhoud van de lessen, of feedback op mijn huiswerk ontvangen?

Nee, persoonlijke feedback is niet bij de cursus inbegrepen. De cursus is zo opgezet dat je volledig zelf aan de slag gaat met de lessen. Wel is er een speciale plek om je huiswerk te delen met andere deelnemers: dat is ontzettend gaaf, want je raakt enorm door elkaar geïnspireerd!
Ook vinden we het natuurlijk hartstikke leuk als je jouw resultaten deelt via socials (vaak is er een speciale hashtag beschikbaar per cursus – zie daarvoor de cursusinhoud) en ons dan even tagt (@nienkevletter & @goudenlijntjes). Als trotse juf kijken we graag mee!
Technische vragen en/of vragen over de aankoop kunnen natuurlijk naar info@goudenlijntjes.nl gestuurd worden – mijn team helpt je snel verder.

Hoe lang heb ik toegang tot mijn cursus?

Het aantal maanden dat je toegang hebt verschilt per cursus. Voor deze cursus is dat 4 maanden. Je kunt het aantal maanden ook altijd terugvinden op de factuur in je bestelbevestiging – deze ontvang je na aankoop in je inbox.

Krijg ik meer tijd als ik het combi-ticket koop?

Ja! Als extra bonus krijg je bij het combi-ticket niet 6 maanden, maar een heel jaar toegang tot beide cursussen! Deze periode start direct bij aankoop.

Waarom heb ik maar een beperkte periode toegang tot mijn cursus?

We hebben onze cursus heel bewust een beperkte toegangstijd gegeven. Want wist je dat een enórm percentage van de deelnemers hun cursus niet afmaakt als ze onbeperkt de tijd hebben? Zie het daarom als een stok achter de deur om lekker tijd te maken om met de cursus aan de slag te gaan!

Ik ben bang dat ik niet genoeg tijd heb! Kan ik de cursustoegang verlengen?

Allereerst: laat die aanstaande deadline een goede stok achter de deur zijn om er tóch nog het maximale uit te halen! Want van uitstel komt meestal afstel, en dat zou zonde zijn. Lukt het toch echt niet om het binnen de tijd af te maken? Tegen het eind van je cursus ploft er altijd een mail in je inbox met een mooi aanbod voor verlenging. Maar toch wil ik je stimuleren om nog even lekker aan de slag te gaan: you got this!

Help, mijn filmpje loopt vast / wil niet laden / heeft slechte kwaliteit / de audio loopt niet synchroon!

De filmpjes zijn van goede kwaliteit en met juiste audio geüpload. Check je internetverbinding, en of je bijvoorbeeld je laptop of computer moet updaten.

Doet de video het echt niet? Mail ons dan even op info@goudenlijntjes.nl!

Is er ondertiteling beschikbaar?

Nee, helaas. Ik heb lang gezocht naar een oplossing om mijn vele uren aan cursusvideo’s te ondertitelen, maar tot nu toe nog geen haalbare optie gevonden. Ik moet dus voorlopig de ondertiteling verschuldigd blijven.

Is the course also available in English?

Unfortunately the Next Level course isn’t available in English. We do offer the Sketch Journaling Basic course in English, you will find it on Nienke’s website.

Sketch Journaling, wat is dat?

Een Sketch Journal is een combinatie van je schetsboek en je dagboek. Hierin teken, schets, schrijf en handletter je over alles wat jij wilt vastleggen op papier. Je hoeft namelijk niet ver te reizen om mooie herinneringen te maken. Juist de korte tripjes of dagelijkse dingen worden extra bijzonder als je ze vastlegt in je journal. 

Ik heb nog bijna geen ervaring met tekenen/schilderen, kan ik dit ook?

Je hoeft geen gevorderde tekenaar te zijn voor deze cursus, maar het is natuurlijk wel ’Next Level’. Dat betekent dat het wel handig is als je al enige tekenervaring hebt. Begin je net met tekenen? Dan raden we je aan om eerst onze online cursus Sketch Journaling basis te volgen. Of bestel beide cursussen in één keer met een combi-ticket! Dan ga je in een half jaar onwijs veel leren én krijg je €45 korting! Teken jij al iets langer? Wil je graag meer leren over de genoemde onderwerpen in deze cursus? Of heb je onze eerste Sketch Journaling cursus gevolgd? Dan is dit de perfecte (vervolg)cursus voor jou!

Kan ik de cursus ook volgen met ander materiaal?

Ja, dat kan. Wij werken in deze cursus vooral met fineliner en aquarel, dus soms geven we hier wel echt specifiek uitleg over. Maar werk jij liever met markers, gouache, kleurpotloden of digitaal? Dan haal je alsnog genoeg tips uit de lessen. Zoals het mengen van kleuren, het kijken naar de ‘kleur in de kleur’ en het werken met meer contrast.

Wat is het verschil tussen de Sketch Basis cursus en de Next Level cursus?

De naam zegt het al: in de ene cursus gaan we vooral met de basis aan de slag, in de andere cursus met het volgende niveau! Zo leer je in de basiscursus hoe je voorwerpen tekent en diepte toevoegt, eerst met potlood en daarna met pen. In de Next Level gaan we direct met fineliner illustreren! In de basiscursus leer je ook veel over het maken van een composities op je pagina, met illustraties, handettering en tekst. In de Next Level cursus vullen we de pagina vaker met één onderwerp zoals een urban sketch in de natuur of in een café. Ook gaan we aan de slag met perspectief in urban sketching, terwijl we in de basiscursus een gebouw recht van voren tekenen. En waar we in de basiscursus nog uitgebreid gaan oefenen met aquarel, passen we die kennis in Next level cursus direct toe in onze illustraties. En als laatste gaan we in de Next Level cursus oefenen met mensen tekenen! Lekker uitdagend én heel leerzaam. Jij kan dat ook!

Moet ik eerst de basiscursus gevolg hebben om mee te doen met Next Level?

Nee, zeker niet! Heb jij al wat meer ervaring met tekenen? En wil je meer leren over de onderwerpen waarmee we in de cursus aan de slag gaan? Dan kun je zeker direct meedoen met onze Next Level cursus. 

Ons advies: lees even goed de onderwerpen van de Sketch Journaling basiscursus door. Heb je het gevoel dat je deze al goed onder de knie hebt? Dan kun je besluiten om meteen voor de Next Level te gaan.

Kun je misschien naar mijn eerdere werk kijken en me zeggen of ik de basiscursus nog moet volgen?

Dat blijkt toch lastig in de praktijk. Iedereen haalt zijn eigen extra informatie uit de cursussen, en soms is het lastig inschatten wat jij nog zelf extra wilt leren.

De een heeft bijvoorbeeld wel al ervaring met het opzetten van illustraties, maar heeft nog vragen over hoe je de beste compositie maakt in combinatie met handlettering (onderwerpen uit de basiscursus). Een ander is een perfecte handletteraar met potlood en stift, maar heeft nog nooit met aquarelverf gewerkt (ook een onderwerp van de basiscursus). Weer een ander heeft nog helemaal geen sketch journal ervaring, maar slaat liever het compositiedeel over en heeft meer behoefte aan verdieping per onderwerp, zoals mensen, natuur, en op locatie tekenen (onderwerpen uit de next level cursus). Het ligt dus geheel aan jouw eigen voorkeur en inschatting.

We raden je dus aan goed de informatie over beide cursussen door te lezen (de reviews zijn ook leerzaam!) en zelf je keuze te maken. We hebben geprobeerd de informatie zo duidelijk mogelijk op te schrijven, maar als je toch nog iets mist: laat het ons weten!

Wat kan ik qua vaardigheden verwachten?

In de cursusomschrijving hierboven kun je uitgebreid lezen welke onderwerpen aan bod komen. Misschien is het daarom handiger om even op een rijtje te zetten wat je níét gaat leren.

  • We geven geen les in handlettering, dat zit al in de basiscursus.
  • We gaan aan de slag met perspectief en urban skecthing, maar gaan geen architectonisch correcte gebouwen tekenen 😉 
  • We gaan vlot mensen tekenen, maar het is geen uitgebreide anatomieles of portret tekencursus.
  • We gaan lekker buiten tekenen in de natuur, maar tekenen geen weids landschap of vergezichten.
  • We laten zien hoe we onze pagina’s opbouwen, maar gaan niet meer uitgebreid op compositie-opbouw in: dat zit al in de basiscursus.
Ik heb nog nooit een online cursus gedaan, is dit wel iets voor mij?

Ja hoor, een online cursus is hartstikke leuk om eens te proberen! Het werkt eigenlijk net zoals een offline workshop: en het handige is dat je precies over mijn schouder mee kunt kijken, mij op pauze kunt zetten én de video zo vaak terug kunt spoelen als je wilt. Wist je dat ik ondertussen al meer dan 10.000 mensen heb leren tekenen in online cursussen, tutorials en demo’s?

Krijg ik korting op de cursus als ik lid van Gouden Lijntjes Community ben?

Jazeker! Als communitylid ontvang je altijd 10% korting op de cursussen. Je vindt de kortingscode terug in de community onder Community Content > Kortingscode. Of klik hier 🙂

Kan ik ook in termijnen betalen?

Ja, het is mogelijk om de cursus in 3 termijn te betalen. Deze optie kan je aanvinken op de betaalpagina.

Ik ben zó blij met wat ik geleerd heb dat ik mijn tekeningen die ik tijdens de cursus gemaakt heb wel wil gaan verkopen! Mag dat?

Wat heerlijk dat je zo enthousiast bent! Op de inhoud van de cursus, en dus de afbeeldingen, zit auteursrecht. Het is geen probleem om deze voor persoonlijk gebruik na te tekenen (bijvoorbeeld als huiswerk), maar je kunt ze niet inzetten voor commercieel gebruik – zie ook mijn algemene voorwaarden. Zelfs als je één of twee dingen wijzigt, kun je beter nog voorzichtig zijn. Marloes de Vries heeft heel handige blogs over licenties en auteursrecht, die ik graag aanbeveel.

Natuurlijk is het logisch dat je een bepaalde stijl een beetje overneemt als je een cursus van me hebt gevolgd, dat snap ik ook helemaal en daar hoef je je geen zorgen over te maken. Zie het als mooi uitgangspunt om gaandeweg je eigen stijl te ontdekken en ontwikkelen!