Sketch Journaling in het voorjaar, live vanaf het terras!

Terwijl ik in hartje Amsterdam op het terras van mijn ontbijttentje geniet van de lentezon, vullen de straten zich met mensen. Het is voorjaar en dat betekent dat ik extra veel zin krijg om alles om me heen vast te leggen in mijn Sketch Journal! Hoe ik dat doe, welke materialen ik (niet) meeneem en hoe ook jij heerlijk aan het werk kunt gaan aan jouw Sketch Journal lees je in deze blog!  

Beginnen met een Sketch Journal in het voorjaar

Het voorjaar is stiekem het perfecte moment om jouw Sketch Journal voor de eerste keer ooit open te slaan. Je zult waarschijnlijk wat vaker op het terras te vinden zijn, het park in gaan of wandelen op het strand. En laat dat nou juist net de perfecte plekken zijn om inspiratie op te doen dit voorjaar! Leg voorjaarsbloemetjes zoals narcissen en tulpen vast, maak een schets van je half verorberde choco taartje en schrijf naar hartelust over alle mensen die je op straat ziet wandelen. Tekenen in jouw Sketch Journal is in het voorjaar een waar genot!

Wat ik allemaal tegenkwam voor in mijn Sketch Journal

Mijn Sketch Journal zet ik dit voorjaar voornamelijk in om mijn avonturen in-en rondom huis te verzamelen. Of er dit jaar een grote reis in zal zitten weet ik, dankzij onze giga verbouwing, nog niet zeker dus het is om met volle teugen te genieten van alle avonturen die zich dichter bij huis afspelen. Ik voorspel heel veel gezellige brunches, wandelingen in het park en spontane bezoekjes naar andere steden in Nederland. Wat ik ieder geval heel zeker weet is dat ik van elk moment wil genieten en dat begint nu in het voorjaar! Tijdens mijn wandeling door de stad kwam ik alleen al de leukste dingetjes tegen om te tekenen in mijn Sketch Journal. Wat dacht je van:

  • De meneer die met een gi-gan-tische bos tulpen op z’n fiets stapte en zonder moeite wegfietste.
  • Mijn heerlie-de-peerlie smoothie die uit maar liefst 6 kleuren groente bestond.
  • Het tafeltje vol met tekenmaterialen waar ik meteen mee aan de slag kon in mijn nieuwe Sketch Journal.
  • De bomen die helemaal volgeladen waren met bloesem.   

Je hoort het al, de wereld is ook dit voorjaar weer gevuld met de mooiste kleuren en texturen om vast te leggen in je Sketch Journal. 

Deze Sketch Journal materialen neem ik dit voorjaar niet mee

Om al dat moois vast te leggen, is het natuurlijk handig om fijne materialen mee in mijn tas te nemen. Een schetsboek en potlood kan al voldoende zijn als je weinig ruimte hebt in jouw tas, maar hoe leuk is het niet om ook wat kleurpotloden, fineliners en een klein setje aquarel verfjes mee te nemen? Mijn favoriete materialen om mee te nemen als ik in mijn Sketch Journal werk, vind je op deze pagina. Er zijn natuurlijk ook materialen die ik dus niet meeneem. Terwijl je in eerste instantie zou denken dat ze wel heel hard nodig zijn om plezier te hebben met jouw Sketch Journal. Laat je Sketch Journal dit voorjaar de perfecte plek zijn om heerlijk te schetsen, tekenen en schilderen. Je schaar en lijmpotje mag je daarom van mij thuislaten. Ze gaan althans niet met mij mee dit voorjaar. Zie je iets dat je in eerste instantie in jouw Sketch Journal wilt uitknippen en inplakken? Bekijk het voorwerp (ik zie meteen een suikerpakje of toegangsticket voor het museum voor me) eens in een ander licht. Zo train je jezelf om op een creatieve manier met je materialen om te gaan. Teken bijvoorbeeld je entree ticket met aquarel na. Of maak een schets van het logo van je suikerpakje. Binnen no time ben je helemaal gewend aan het idee dat knippen en plakken eenvoudiger is dan schetsen en schilderen!

Zet jij jouw omgeving dit voorjaar in je Sketch Journal?

Ben jij helemaal enthousiast over het vastleggen van alle kleine, fijne dingen in jouw Sketch Journal? Dan is het tijd om een start te maken! Dat kun je natuurlijk alleen doen, maar Nienke en ik helpen je ook graag op weg. Dankzij onze enorme enthousiasme voor Sketch Journaling, overdosis energie en jarenlange ervaring in het organiseren van teken- en schilder cursussen, hebben wij de tools om jou te ondersteunen bij het maken van jouw eerste Sketch Journal. Een paar jaar geleden ontdekten we hoe gezellig het is om samen op pad te gaan, maar wegens *ahum* omstandigheden moesten we al snel onze Sketch Journal cursus online gaan aanbieden. En wat bleek? Jullie namen ons maar al te graag mee op digitaal avontuur! Onze  online cursussen ‘Sketch Journaling Basis’ en ‘Sketch Journaling: Next level’ kun je namelijk overal ter wereld volgen. Of je nou op het strand van Griekenland geniet van de zon of in een terrasje in IJsland van de kou ontsnapt. Dit voorjaar leer je bij deze twee tekenjuffen alles wat je wilt weten over het starten van een Sketch Journal! Dus waar wacht je nog op? Start jouw Sketch Journal avontuur vandaag!