Stap-voor-stap tekenen: Teken met Gouden Lijntjes de leukste kaarten!

Iedereen kan tekenen! Dat weet ik helemaal zeker! Stap-voor-stap tekenen is één van de makkelijkste manieren om jouw tekenskills te beoefenen. Ik vulde een heel werkboek vol met stap-voor-stap tutorials die perfect zijn voor jou om te volgen! 

Dus ben jij deze vakantie op zoek naar iets leuks om te tekenen? Samen tekenen we stap-voor-stap de leukste kaarten. Let’s start!

De Magie van Stap-voor-stap Illustraties

Je hebt vast al eens eerder een etui vol kleurpotloden gepakt. En je hebt vast ook al eens eerder iets leuks getekend. Gewoon, voor de lol! Maar misschien zakte de moed je in je schoenen, vond je het toch niet zo leuk als je dacht of was het resultaat niet helemaal waar je op had gehoopt. Wat goed van je dat je het nu een keertje wilt proberen! Deze stap-voor-stap tekentutorials maakte ik speciaal voor iedereen die wel wil tekenen, maar niet helemaal weet hoe ze dat handig kunnen doen. Zie de tutorials als een soort van recept. Maar dan is het eindresultaat niet een lekker gerecht, maar een leuke tekening! En met die leuke tekening kun je van alles doen!

Stap-voor-stap tekenen is super handig voor beginners!

Schetsen, schilderen, illustreren, krijten… Er zijn zó veel manieren om te tekenen. En dat kan soms best overwhelming zijn. Want tja, wat heb je nou nodig? Hoe moet je eigenlijk beginnen? Wanneer moet je gummen? Wanneer moet je wachten tot iets droog is? Bij mijn stap-voor-stap tekentutorials haal ik alle spanning uit het tekenen. Je hoeft echt niet veel na te denken over materialen, droogtijd of volgorde. Volg de stappen en je hebt binnen no time een leuke tekening op papier! Voor je het weet, ben je een teken pro! Misschien maak jij binnenkort wel jouw eigen stap-voor-stap tekentutorials. 

Jouw tekening omtoveren in een kaart 

Oh ja, iets met jouw tekeningen doen. Daar gingen we ook nog even naar kijken! Want als je de stap-voor-stap tekentutorials een beetje in de vingers begint te krijgen, zul je zien dat je het niet alleen heel leuk vindt om te doen, maar ook heel trots wordt op wat je hebt gemaakt! Misschien wil je jouw tekeningen wil in huis ophangen of in je agenda plakken. Je zou er ook leuke wenskaarten van kunnen maken! Hoe je dat doet?

  1. Pak een stuk gekleurd, stevig karton en knip het tot het een A5 formaat heeft.
  2. Maak jouw stap-voor-stap tekening op het midden van de kaart.
  3. Voeg nog wat mooie glitters, streepjes, lusjes of andere versiersels toe aan de kaart.
  4. Draai de kaart om en schrijf er een leuk, lief of hartverwarmend berichtje op. 
  5. Vergeet de postzegel en het adres niet en stop het op de post!

Ik weet zeker dat je binnenkort een appje zult krijgen van diegene naar wie je de kaart hebt gestuurd. Of misschien krijg je zelfs een creatieve kaart terug! 

Deze materialen gebruik ik voor mijn stap-voor-stap tekeningen

ik ben dol op mooi tekenmateriaal. Ik heb niet voor niets een hele studio vol staan met verf, krijt, wasco, stiften en kleurpotloden. Soms vergeet ik zelfs waar ik mijn kasten mee heb gevuld, oeps! En dan hebben we het nog niet eens over mijn collectie schetsboeken. Al deze spullen heb je helemaal niet eens nodig om leuke, kleine illustraties te tekenen. Voor dit soort kleine tekeningen gebruik ik namelijk vaak kleurpotloden. Heb je zelf al kleurpotloden in huis? Ga daar dan eens eerst mee aan de slag. Een goede slijper is trouwens wel echt handig, want goedgeslepen potloden zijn het halve werk! Wil je jezelf nou een cadeautje geven? Of heb je echt geen fijne serie kleurpotloden in huis? Dan raad ik je de Faber Castell Polychromos en de potloden van Holbein aan. Deze mooie potloden komen in heerlijke kleuren en combineer ik heel vaak. Je hoeft écht niet de grootste sets te kopen om mee te werken. Een van de kleinere sets is vaak ook al meer dan voldoende!

Jouw allereerste stap-voor-stap tekening maken?

Klik hier om mijn teken-tutorial boek te downloaden! Het boek download je meteen op de computer, tablet of telefoon. Je hoeft dus niet voor de brievenbus te staan wachten, maar mag meteen aan de slag gaan met de tekeningen! Het boek heeft maar liefst 34 bladzijdes en is gevuld met 15 stap-voor-stap tutorials. In iedere tutorial lijn ik lijn-voor-lijn zien hoe de tekening wordt opgebouwd. Zo kun je precies meevolgen met wat ik doe. Ik weet zeker dat jij de leukste tekeningen zult gaan maken en vooral heel veel plezier zult hebben! Dus verzamel je vrienden en vriendinnen, download het boek, pak een pakje chips en een glas drinken, zet een playlistje op en gaan met die banaan! Ik vind het trouwens heel erg leuk om te zien wat jullie allemaal maken. Zet je iets op Instagram of Tiktok? Gebruik dan #goudenlijntjesstapvoorstap zodat ik jouw tekeningen terug kan vinden! Je kunt met natuurlijk ook taggen via @goudenlijntjes. Heel veel plezier!