Templates

Bij mijn cursus ‘Huisdieren Schilderen’ kun je een speciaal materialenpakket bestellen zodat je helemaal klaar bent om te beginnen. In dat pakket vind je ook 6 templates van verschillende huisdieren. Hier vind je de referentiefoto’s en mijn uitvoeringen van de huisdierportretjes.

Templates gebruiken
Je kunt direct op de templates schilderen (let op, het is geen aquarelpapier, dus wees voorzichtig met te veel water). Maar nog leuker is om je templates meerdere keren te kunnen gebruiken! Trek ze daarvoor over op een ander papiertje. Dat kan bijvoorbeeld door het tegen het raam te houden, of een lightbox te gebruiken – daardoor schijnt je template dwars door het tekenpapier heen, en kun je het makkelijk overtrekken.

Wil je het gekleurde Paint-On papier uit het pakket gebruiken? Dat is te dik om goed door te schijnen. Mijn tip: vul de gehele achterkant van het template met grafiet (door er bijvoorbeeld zachtjes met een grijs potlood overheen te krassen), leg het template vervolgens op het Paint-On papier, en trek de lijnen van het template over met hetzelfde potlood. Je grafietlijn is vervolgens overgebracht op het Paint-On papier!

Pakket bestellen?
Heb je het pakket nog niet besteld, en wil je dat toch? Ga dan gauw naar becreativeshop.nl!

Foto’s via Unsplash

Zelf deze dieren leren maken?