Wauw wat een ontzettend leerzame, leuke en uitgebreide cursus was dit van Anne en Nienke!! Er zitten zoveel verschillende lessen in en je verbaast jezelf bij elke les weer…
Van meteen met fineliner tekenen, tot perspectief, natuur, landschap, mensen en hele scenes vastleggen en echt op locatie gaan tekenen- alles komt voorbij. En dan ook nog eens op veel verschillende manieren (bijvoorbeeld bij het mensen tekenen: gedetailleerd op verschillende manieren, vlug schetsend en mensen in een grote scene, etc.. ). Door alle verschillende manieren die je krijgt aangereikt, kan je van alles wat proeven en leren en komt ook alles aan bod (dus je weet straks hoe je een mens gedetailleerd van dichtbij kan tekenen, maar ook als je meerdere mensen op een groot plein wilt tekenen, weet je hoe dat moet). Zo kom je er ook achter dat het een je misschien wat meer ligt dan het andere, voor ieder is er wat wils!
Voor elke les zijn er ook huiswerkopdrachten waar je lekker mee aan de slag kan – en daar leer je heel veel van. Je ziet dan meteen hoeveel je al hebt geleerd in de les. En super fijn dat je ook je huiswerk kan uploaden op de aparte site waardoor je veel feedback en support van anderen krijgt op je werk en je ook nog eens inspiratie kan halen uit het werk van de anderen. Het gaf ook echt een heel fijn en gezellig groepsgevoel, ook al is het online (zelfs met een groepje afgesproken om samen op locatie te gaan tekenen!). Een extra zetje in je rug is ook dat er meerdere livesessies zijn waarin je 1 of 2 (huiswerk)lessen bespreekt. Deze livesessies vond ik ook echt van toegevoegde waarde! Het huiswerk wordt besproken waardoor je nog veel meer tips krijgt, en je kan ook nog eens al je vragen stellen. Zo veel extra geleerd hierdoor! En ook nog eens heel gezellig met zijn allen. Anne en Nienke zijn allebei echt zo enthousiast en ze weten zo goed alles over te brengen! Ik was echt een beginner toen ik aan de cursus begon en ik heb nu het gevoel dat ik alles kan tekenen wat ik maar wil en ik ben zelfs regelmatig buiten aan het tekenen op locatie! Ik ben echt zooo blij dat ik de stap had gezet – geen seconde spijt gehad! Deze cursus zal ik altijd bij me blijven dragen in mijn verdere tekenwerk. Super cursus!!!!