Vogeltjes tekenen FAQ

A little birdy told me dat heel veel van jullie enthousiast zijn over de cursus Vogeltjes tekenen, en ik merk dat er verschillende vragen rondvliegen over hoe de cursus in elkaar steekt. Bijvoorbeeld over wat je precies nodig zult hebben om zelf vogels te kunnen tekenen en hoe je de cursus het beste kunt volgen. Natuurlijk beantwoord ik met veel liefde jullie vragen en daarom verzamelde ik alle vragen die ik binnen heb gekregen op één plek! Welkom bij de vogeltjes tekenen FAQ!

Waarom is vogeltjes tekenen leuk?

Ik ben een poosje geleden verslaafd geraakt aan het tekenen van vogels! Nadat ik een oude encyclopedie in een kringloopwinkel vond die vol met prachtig geïllustreerde vogels staat, begon ik spontaan ook zelf vogels te tekenen. Iedere vogel is uniek en met hun gekleurde veren en leuke kopjes kan ik mijn pret helemaal op.

Waarom geef je de cursus Vogeltjes tekenen?

Ik heb eigenlijk geen idee waarom, maar ik ben dol op vogels! Ze van dichtbij bewonderen en zelf natekenen vind ik fantastisch en ik vind het zó leuk om jullie over mijn schouder te laten meekijken tijdens de cursus Vogeltjes tekenen

Safaridieren tekenen vogels

Hoe werkt de cursus Vogeltjes tekenen?

De cursus Vogeltjes tekenen is online beschikbaar. Je kunt dus meteen beginnen met tekenen. Aan de hand van 6 videolessen van gemiddeld 15 minuten leer je twee verschillende vogels tekenen en je kunt de video’s blijven tot 4 maanden na aankoop beschikbaar. In die periode kun je de lessen zo vaak terugkijken als je wilt. Neem lekker de tijd voor het oefenen met het tekenen van vogels. Ik adviseer je om voor elke oefenopdracht  minimaal één a twee uur de tijd (of zo lang als je wilt!)

Hoeveel kost de cursus?

Voor slechts 75,- leer jij tekenen met alcoholmarkers en kun jij straks ook deze leuke vogels tekenen. Al meer dan 1000 deelnemers gingen je voor. Doe jij ook gezellig mee?

Ik heb nog bijna geen ervaring met tekenen/schilderen, kan ik dit ook?

Tuurlijk! Deze cursus is zowel toegankelijk voor ultieme beginners als de wat meer gevorderde tekenaars. Beginners zijn vaak verbáásd wat ze kunnen, met een paar handige tips. Ik leg altijd alles vanaf het begin uit, inclusief uitleg van het materiaal. Maar bovendien zorg ik ook dat je niet alleen leert natekenen, maar écht handige tekenvaardigheden opdoet. Daardoor leer je ook om na de cursus lekker door te tekenen.

Welke materialen gebruik je in de cursus?

In de cursus leg ik je precies uit welke materialen ik gebruik om vogels te tekenen en waarom, maar natuurlijk deel ik ook gewoon even een verkort lijstje in deze FAQ:

Welke ohuhu set gebruik je voor de cursus?

In de cursus Vogeltjes tekenen gebruik ik bij één vogel de grote set, maar bij een andere de basisset! Overigens zou ik voor vogels de pastelset aanraden: in dieren zitten veel lichte kleuren om nuances aan te brengen!

Kun je Ohuhu markers ook in de winkel kopen?

Helaas kun je Ohuhu markers niet in de winkel kopen. Maar, wel online bij Be Creative Shop. Wist je dat je daar met de affiliate code GOUDENLIJNTJES ook nog eens 5% korting krijgt?

Vogels tekenen marker ohuhu

Waarom gaat de inkt van de alcoholmarkers door mijn papier heen?

Met alcoholmarkers werken is fantastisch, maar dit is nou net een van de eigenschappen die van mij niet had gehoeven. Speciaal markerpapier zoals in het schetsboek van Nienke Vletter helpt al een beetje, maar er zal in bijna alle gevallen wel iets aan de achterkant zichtbaar blijven.

Kan ik ook andere materialen zoals aquarel verf gebruiken?

Dat kan vast! Onthoud wel dat ieder soort materiaal een eigen effect geeft. Je kunt dus prima met aquarel, gouache of kleurpotloden aan de slag gaan, maar je vogel tekening zal er wel anders uit komen te zien. 

Kan ik de cursus ook volgen met alcohol markers van de Action of een ander merk?

Ik heb zelf geen ervaring met deze markers. Het belangrijkste is dat je lekker begint, en niet dat je wacht tot je het ideale materiaal in huis hebt. MAAR: het kan wel zo zijn dat érg goedkoop materiaal van dermate slechte kwaliteit is, dat je resultaat ook minder goed uitpakt. Bijvoorbeeld als de markers gaan lekken, of niet goed met elkaar blenden. Geef dus niet meteen jouw tekenvaardigheid de schuld als iets niet lekker uitpakt, maar overweeg bijvoorbeeld om in de Ohuhu markers te investeren. Deze zijn nog steeds relatief goedkoop in hun soort (andere merken zijn soms 5 tot 10x duurder) maar gaan wel verschil maken in het resultaat. Het zou zonde zijn als je je enthousiasme voor het tekenen van vogels kwijt raakt doordat je materiaal niet helemaal lekker werkt. 

Kever ohuhu markers tekenen

Kun je met de technieken uit de cursus ook andere dieren tekenen?

Jazeker! Nadat je feeling hebt gekregen voor de techniek die ik in de cursus gebruik, kun je allerlei soorten dieren tekenen. Zoals de kever hierboven bijvoorbeeld! Als je nou heel graag andere dieren zou willen leren schilderen, dan heb ik nog iets heel leuks voor jou. De cursus Huisdieren schilderen! Tijdens deze cursus leer ik jou om je lievelingsdieren met gouache te schilderen. Gouache is ook geweldig om mee te werken én je huisdier vastleggen is gewoon té leuk om te doen! 

Tot hoelang kun je de vogeltjes cursus nog doen?

Vooralsnog kun je op elk moment met deze leuke vogel-teken-cursus van start gaan. Zodra je ‘m aanschaft blijft hij 4 maanden beschikbaar. Alle tijd dus om er rustig voor te zitten, maar wel een hele goede stok achter de deur om lekker aan de slag te gaan.

Kan ik de cursus Vogeltjes tekenen ook volgen vanaf mijn ipad/telefoon?

Dat kan zeker! Ik raad echter aan om dan wel de browserversie van de online omgeving gebruiken. Er bestaat ook een app van de online leeromgeving, die vind je in de appstore onder ‘Huddle’, maar die vind ik zelf vrij onoverzichtelijk werken. Helaas heb ik zelf geen invloed op het design van deze app… Open daarom voorlopig gewoon de cursus in je browser – tenzij je zin hebt om even lekker in de app te duiken om er wegwijs te worden, natuurlijk!

Kan ik ook korting krijgen op de cursus Vogeltjes tekenen?

Ben jij nog geen lid van de Gouden Lijntjes Community? Dan is nú misschien wel het perfecte moment om onze gezellige community te bezoeken! Je krijgt als lid niet alleen toegang tot het complete archief van alle eerdere community content (NB: losse cursussen uit mijn shop zijn geen onderdeel van de community) en besloten Instagram-stories, je krijgt ook nog eens 10% korting op alle cursussen. Ja! Ook de cursus Vogeltjes tekenen!