Doe deze zomer mee met de leukste, zomerse tekenlessen!

Je weet in Nederland maar nooit welke zomer je tegemoet gaat! Eentje vol zon? Eentje vol regen? Geen idee! Daarom is het heerlijk om alvast wat leuke, weersonafhankelijke, zomerplannen te maken. Zoals het volgen van zomerse tekenlessen! Deze drie Gouden Lijntjes tekencursussen zijn super leuk om deze zomervakantie te doen.

Ga je op vakantie? Dan is Street Sketching de cursus voor jou

Terwijl ik vorig jaar mijn koffer inpakte om op avontuur te gaan in Thailand, besloot ik spontaan nog een paar teken- en schildermaterialen mee te nemen. Natuurlijk moest ik voorzichtig zijn met wat ik meenam (een hele bak gouache vliegt niet zo lekker namelijk) en daarom nam ik een selectie materialen mee. Wat volgde was een vakantie waarin ik een nieuwe teken- en schilderstijl ontdekt: Street Sketching! Deze speelse stijl, met verschillende materialen door elkaar, tilde mijn journaling skills naar een hoger niveau! Iedereen die wel eens de voordeur uitgaat, kan een schetsboek vullen met tekeningen in Street Sketching stijl. Tijdens deze online tekencursus gebruik ik materialen zoals aquarelverf, pastelkrijt en kleurpotloden, maar het tofste aan Street Sketching is dat je dus geen speciaal materiaal hoeft te kopen. Je mag in je kast rommelen en op zoek gaan naar welke creatieve materialen jij al in huis hebt! Nieuwsgierig naar wat ik je tijdens deze zomerse tekencursus ga leren? Je vindt op deze pagina alle info die je nodig hebt. Je kunt je ook meteen inschrijven en vandaag nog starten met jouw eerste Street Sketching illustratie!

Gaan we een natte zomer tegemoet? Schilder jouw eigen huisdier

Ongeacht het weer, is mijn kat Noedel altijd een feest om vast te leggen op papier of doek! Natuurlijk zou ik supersnel een foto van Noedel kunnen maken (en dat doe ik vaak genoeg!) Maar de portretjes die ik af en toe van ‘m schilder zijn zó aandoenlijk. Ik kan maar niet ophouden! Tijdens de cursus Huisdieren Schilderen leer ik jouw precies hoe je verschillende soorten huisdieren met aquarel kunt schilderen. En die skills kun je natuurlijk gebruiken om vervolgens jouw eigen huisdier te schilderen! Het is écht verslavend. Deze online tekencursus is perfect voor de meest regenachtige dagen. Je hoeft namelijk helemaal nergens naartoe! Ik leer jou huisdieren in een levendige, gedetailleerde stijl te tekenen. Aan de hand van 6 korte videolessen pakken we twee huisdieren laag voor laag aan. Ik loods je door de ugly phases heen en moedig je aan om lekker te experimenteren met gouache. We gaan diep in op het natekenen van je referentie beesie en ik laat je zien hoe je een dier zo realistisch mogelijk maakt, zonder dat het uren kost (ik schilder zelf één huisdier in ongeveer een uurtje). Uiteraard deel ik alle handige tips en trucs die je nodig hebt om snel en goed elk soort huisdier op papier te zetten.

Promo 2 cursus Huisdieren schilderen Gouden Lijntjes

Lange dagen in de auto? Tekenlessen voor jouw iPad scoor je hier

Natuurlijk kun je de Gouden Lijntjes tekenlessen ook meenemen op vakantie. Dat is het fijne van iedere les online kunnen volgen! Het enige dat je nodig hebt is een stabiele internetverbinding (en welk hotel, vakantiepark of camping heeft dat nou niet tegenwoordig?), een iPad en een Apple Pencil. Ook als in de auto kun je na het volgen van de eerste les als echte passenger princess lekker op je iPad tekenen. De Procreate cursus van Gouden Lijntjes is echt de meest perfecte cursus om mee op reis te nemen. Procreate is een superhandige app waarmee je op je iPad kunt tekenen. Het voelt net zo natuurlijk aan als tekenen met pen en papier, maar dan met alle denkbare tekenmaterialen en kleuren binnen handbereik! Je mag je etui en schetsboeken dus thuislaten. Al moet je je oplader natuurlijk niet vergeten! Of je nu een beginner bent of al wat ervaring hebt met het programma, na deze online cursus tover jij de coolste illustraties op je iPad. Tekenlessen volgen was nog nooit zo makkelijk; al meer dan 500 deelnemers hebben het geprobeerd!

Op zoek naar andere zomerse tekenlessen?

Met maar liefs 10+ Gouden Lijntjes tekencursussen die je allemaal vanuit huis of je vakantieadres kunt volgen, hoef jij je deze zomer sowieso niet te vervelen! Naast het tekenen van je eigen huisdier en vakantieavonturen kun je bijvoorbeeld ook bosdieren, vogels en bloemen leren tekenen. Of start deze zomer een Sketch Journal. De tekenwereld ligt aan jouw voeten met de gezellige tekencursussen van Gouden Lijntjes!